Siirry sisältöön
Kartta

Intohimoinen viisudiggari Catta nauttii viisukevään tunnelmasta. Hän ei ota Euroviisuja liian vakavasti, mutta arvostaa esimerkiksi sitä, että nykyään UMK houkuttelee Suomen ykkösartisteja. Tampereella UMK:n lisäksi kaupungin kulttuuritarjonta ja luontoelämykset ovat Cattalle tärkeitä.

1. Viisukarsintabileet Tavara-asemalla

Kaupungissa tapahtuu UMK-viikon aikana paljon. Jos et saanut lippua varsinaiseen finaaliin Nokia Arenalle, kannattaa ehdottomasti suunnata esimerkiksi rautatieaseman ja areenan läheisyydessä sijaitsevalle Tavara-asemalle! Voin taata, että tunnelma on kohdillaan. Varsinaisen suoran lähetyksen lisäksi luvassa on esimerkiksi viisudisco ja muuta teemaan sopivaa ohjelmaa. Lisäksi talo on jälleen koko kevään täynnä kiinnostavia keikkoja.

2. Pääkirjasto Metso

Olen aina pitänyt Tampereen keskustassa sijaitsevasta pääkirjasto Metsosta. Erityisesti Café Metso on todella kaunis ja viihtyisä paikka. Kirjastossa on myös erittäin laaja musiikkiosasto. Minut voi nähdä myös UMK-viikolla kirjastossa DJ-lounaalla! Soitan lounaalla omia lempparikappaleita Euroviisuista, jotka eivät ole ehkä niitä itsestään selviä hittejä.

3. Muumimuseo

Tampere-talossa sijaitseva Muumimuseo on minulle tärkeä kohde. Minulla on taustaa muumialalta, joten tämä museo on ollut suosikkini jo silloin, kun se sijaitsi edellä mainitussa Metsossa. Voisin viettää tuntikausia ihailemassa Tove Janssonin, Tuulikki Pietilän ja heidän ystävänsä Pentti Eistolan valmistamia Muumi-teemaisia pienoismalleja ja dioraamoja.

4. Ravintola PSTA

Tavara-asemaa vastapäätä sijaitsevassa puutalossa on ihana pastaravintola PSTA. Herkullisen ruuan lisäksi tykkään erityisesti mummolatyylisestä sisustuksesta. Ravintolassa tulee aina tosi nostalginen olo ja joka kerta vieraillessa löydän sisustuksesta aina uusia yksityiskohtia, jotka muistuttavat lapsuudesta ja mummolassa vietetyistä kesistä.

5. Pyynikinharju ja Pispala

Olen Helsingistä kotoisin ja ymmärrän hyvin, että Tamperetta kutsutaan joskus Suomen suurimmaksi kyläkaupungiksi. Kadulla törmää aina tuttuihin. Mielestäni on luksusta, että vaikka asuu vain kävelymatkan päässä keskustasta, ulos astuessani olen miltei heti Pyynikinharjun lenkkipoluilla. Sieltä on kiva jatkaa kävelyä Pispalan idyllisiin maisemiin, joka on täynnä ihania, värikkäitä puutaloja.

Kuva: Miikka Varila