Siirry sisältöön
Kartta

Tampere on minulle rakas kotikaupunki. Olen reissannut paljon ulkomailla ja työskennellyt muun muassa matkaoppaana. Tampereella on kuitenkin aina erityinen paikka sydämessäni. Reissulta palatessa otan usein suunnan Pyynikille tai järven rantaan. Siellä akut latautuvat parhaiten.

Minusta Tampere on juuri sopivan kokoinen kaupunki. Keskustassa kävelee vartissa joka paikkaan, ja kauemmaksikin pääsee nopeasti esimerkiksi pyöräillen tai ratikalla. Täällä on tekemistä jokaiselle vuodenajalle ja se on iso osa kaupungin viehätystä.

Tässä ovat omat suosikkipaikkani Tampereella:

  1. Pyynikin polut. Oli vuodenaika mikä tahansa, Pyynikillä on kaunista. Käyn ulkoilemassa sekä yksin että porukalla, ja joskus saatamme päätyä herkullisten tuoksujen houkuttelemina Pyynikin näkötornin munkkikahvilaan.
  2. Elianderin uimaranta. Rauhallisella paikalla sijaitseva ranta on viihtyisä ja tykkään erityisesti istuskella sen kallioilla ja nauttia maisemista. Kesäisin parasta on pulahdus uimaan! Ranta on loistava myös piknikille.
  3. Kauppahallin japanilainen ravintola Natsu. Natsu on tällä hetkellä suosikkiravintolani. Heidän japanilaiset herkkunsa vievät kielen mennessään. Useimmiten tilaan Teryakilohta, jota voin kyllä lämpimästi suositella. Myös itse kauppahalli on nähtävyys!
  4. Tallipihan Suklaapuoti. Tampereen herkullisin puoti sijaitsee upeassa ympäristössä Tallipihalla. Suklaapuodin valikoima on huima ja suklaisten makupalojen lisäksi sieltä saa myös muita makeita herkkuja. Täällä pitää poiketa, kun Tampereelle tulee!
  5. Kesäinen Laukontori. Laukontori on ihana ja se on kesäisin täynnä vilinää. Torilla on paljon vaihtoehtoja hyväksi lounas- tai kahvittelupaikaksi. Aurinkoisella torilla istuskelu ja tunnelmasta nauttiminen kuuluu kesään kuin puolukkahillo mustaan makkaraan.