Siirry sisältöön
Kartta

Pariisilaisista kouluista ja ravintoloista oppinsa hankkinut ja maailmalla inspiroitunut Marco on ollut luomassa esimerkiksi Social Burgerjoint -ravintolaa. Lisäksi hänen kädenjälkeään on mukana myös keväällä 2024 avatussa Music & Arts Café Ondassa. Kymmenessä vuodessa hän on nähnyt kaupungin ravintolaskenen muutoksen. Tänä päivänä kaupungissa on lukuisia mielenkiintoisia kohteita ruuan perässä matkaavalle. Ravintolasuositusten lisäksi Marcon vinkkilistalla on myös muita kiinnostavia vierailukohteita.

1. Tammelantori

Luonnon läheisyys tekee Tampereesta hienon paikan. Itse olen kuitenkin enemmän urbaani ihminen – tykkään olla ihmisten keskellä. Varsinkin aurinkoisena päivänä Tammelantori on täynnä elämää. Torilla on monenlaisia myyjiä, sieltä saa kukkia, marjoja, sieniä, perunoita, mitä vain. Vien lapset sinne usein, sillä lähellä on myös kiva leikkipaikka. Lisäksi, kun ystäväni tulevat Ranskasta kylään, vien heidät aina torille.

2. Boulangerie Marco

Kun olet aamulla käynyt Tammelantorilla, siitä on helppo tulla tähän meille Tullintorille. Boulangeriemme on rehellinen, iloinen ja viihtyisä paikka, josta saa hyvää ruokaa. Lisäksi tarjolla on päivittäin leivottuja herkkuja ja konditoriatuotteita. En ole luonut Boulangerieta yksin, mutta oma näkemykseni on vahvasti esillä. Alamme myymään tuotteitamme pian myös Tampereen kauppahallissa.

3. Music & Arts Café Onda

Olemme hiljattain avanneet keskustaan Music & Arts Café Ondan, josta muotoutui aivan omanlaisensa paikka. Olemme kaveriporukalla miettineet Ondan sisällön – siellä voi kuunnella hyvää musiikkia, ostaa levyjä, juoda maukkaat kahvit ja syödä pientä purtavaa. Ondasta saa myös cocktaileja. Paikasta on kiva jatkaa päivää tai siellä voi aloitella iltaa.

4. Lastenkulttuurikeskus Rulla

Nostan listalleni myös lapsiystävällisiä paikkoja. Tampereen kaupunki tekee paljon lasten eteen. Olen viihtynyt lasteni kanssa Lastenkulttuurikeskus Rullassa, suosittelen sitä kovasti. Se on mukava paikka. Siellä on esimerkiksi vaihtuvia taidenäyttelyitä. Rullassa olemme myös askarrelleet ja leikkineet, sillä siellä on leikkipaikka lapsille.

5. Hiedanranta

Nostaisin listalleni mukaan myös Hiedanrannan historiallisen tehdasalueen. Tällä hetkellä alue kokee isoja muutoksia, sinne tulee esimerkiksi uusi ratikkalinja. Hiedanrannassa on säilytetty paljon vanhaa, mutta esimerkiksi Kartanossa on paljon uudistuneita juttuja sekä lapsille suunnattuja näyttelyitä ja työpajoja. Vanhan tehtaan alueella voi ihailla katutaidetta. Siellä on myös festareita ja käsityöpajoja – paljon mielenkiintoista nähtävää.