Siirry sisältöön
Kartta

Tahmelan Huvila, 1800-luvun lopun huvilakaunotar Pyhäjärven rannalla, on Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistyksen hallinnoima osallistava kulttuurikeskus.

Tahmelan Huvilalla ideoidaan sekä tuotetaan rakennettuun kulttuuriympäristöön liittyviä palveluita sekä muita kulttuuripalveluita niin tamperelaisille kuin alueella vieraileville ulkopaikkakuntalaisille. Huvila toimii matalalla kynnyksellä erilaisten kulttuuripalveluiden testauspaikkana.

Huvilan tiloissa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä. Salitilan näyttelyt haetaan avoimen haun kautta, kahvilahuoneessa ja kirjastotilassa näyttelyt edustavat puolestaan paikallista osaamista ja historiaa.

Huvilan tapahtumia ideoimaan ja toteuttamaan pääsevät kaikki tamperelaiset. Pääperiaatteina avoimissa tilaisuuksissa ovat lapsiystävällisyys, päihteettömyys sekä soveltuvuus vanhan huvilan henkeen. Tilamme ovat tapauskohtaisesti neuvoteltavissa myös pienimuotoisiin yksityistilaisuuksiin tai maksullisten tilaisuuksien järjestämiseen.

Huvilan säännölliseen ohjelmatarjontaan kuuluvat muun muassa kirjailijavierailut, kirjanjulkistamistilaisuudet, konsertit, keskiviikon musaillat, teatteriesitykset ja satupolku. Tahmelan Huvilalla toimii myös Tahmelan sivukirjasto liki 1000 lahjoitetun teoksen valikoimalla.

Tahmelan Huvilan kahvila on paikka rentoutua ja nauttia paikan ja sen ympäristön kauneudesta. Tarjolla on maukkaita kasviskeittoja sekä suolaisia ja makeita herkkuja. Sunnuntain kansainväliset pop-up-kokit (maahanmuuttajat) tuovat Huvilalle herkkuja kaikkialta maailmasta.

Huvilan sauna lämpenee maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin, ja se on osa Tampereen saunapääkaupunkiverkostoa. Joka toinen viikko perinteiset saunapalvelut ovat käytettävissä tiistain saunavuoroissa.

Katso lisää