Siirry sisältöön
Kartta

Liikkuminen

Linja 103 liikennöi Tampereen keskustan ja lentoaseman välillä. Linja on räätälöity lentoaikataulujen mukaan. Katso aikataulut reittioppaasta. Lisää informaatiota bussien aikatauluista, busseista ja reiteistä löydät Nyssen sivuilta.

Parkkihallit ja pysäköintien hinnat löydät Finnparkin sivuilta. Tampereen kaupungin pysäköintiin liittyvät asiat löydät kaupungin sivuilta.

Tampereen rautatieasemalta löytyy useita säilytyslokeroita.

Myös kauppakeskus Ratinasta ja Koskikeskuksesta löytyy pienehköjä säilytyslokeroita.

Yöpyminen on sallittu matkailuvaunussa/-autossa ainoastaan leirintäalueilla. Voit lukea Tampereen seudun leirintäalueista artikkelistamme Lomaile leirintäalueella.

Tampereella on joitakin pyöränvuokrauspaikkoja, lue lisää artikkelistamme Pyöräily Tampereella.

Tampereen kaupunkipyörillä pääset myös kätevästi tutustumaan kaupunkiin. Lue lisää Nyssen sivuilta.

Info & kartat

Meillä ei ole virallista matkailuneuvontapistettä. Saat matkailuneuvontaa, vinkkejä ja paljon muuta ympäri vuoden sähköpostitse (visittampere (at) visittampere.fi), sosiaalisessa mediassa ja puhelimitse (+358 3 5656 6800, arkisin klo 10-15). Palvelemme lisäksi sivuston alareunasta löytyvän chatbotin kautta.

Voit tulostaa ja tallentaa karttoja täällä. Voit myös noutaa karttoja itsellesi Tampereen Kauppahallista Pullapuoti Wileniuksen edestä (Hämeenkatu 19) sekä Tampereen palvelupisteestä (Frenckellinaukio 2B). Karttoja on jaossa myös mm. hotelleissa. Jos tarvitset materiaaleja isoja määriä (yli 20kpl), tai haluat kartan postitse, ota yhteyttä osoitteeseen visittampere (at) visittampere.fi

Kaikki Tampereen kaupungin pyöräkartat löytyvät sähköisinä täältä. Painettuja karttoja saat Palvelupiste Frenckellistä (Frenckellinaukio 2 B).

Mitä tehdä ja nähdä Tampereella?

Tampereen matkailuoppaat ry tekee opastettuja kierroksia. Lue lisää tilauskierroksista sekä yleisökierroksista heidän sivuiltaan.

Olemme koonneet artikkeliimme Päivä Tampereella suosituimpia kohteita.

Löydät suosituksiamme Tampereen ravintoloista Syö ja juo -sivuiltamme.

Museokeskus Vapriikissa sijaitseva ravintola Valssi on avoinna myös viikonloppuisin. Lauantaina lounasta tarjoaa lisäksi ravintola 4 vuodenaikaa.

Luonto & aktiviteetit

Suurin osa risteilyistä on Hopealinjojen liikennöimiä, voit lukea lisää risteilyistä heidän nettisivuilta. Lisäksi Näsijärvellä risteilyjä järjestää Laivaan.fi.

Hopealinjat operoi Laukontori-Viikinsaari väliä, lue lisää aikatauluista Hopealinjojen sivuilta ja Viikinsaaresta Viikinsaari.fi -sivuilta.

Ladattavia karttoja ja reittejä Luontoon.fi -sivuilla.

Painettuja karttoja myyvät Metsähallituksen luontokeskukset ja asiakaspalvelupisteet, hyvin varustetut kirjakaupat, huoltoasemat, Maanmittauslaitos ja Karttakeskus. Katso lisää Luontoon.fi -sivuilta.

Kintulammin sivuilta löydät lisätietoa Kintulammista, sekä ladattavan kartan.

Birgitan polun kartat ja muuta tietoa Visit Lempäälän sivuilla.

Helpoin tapa on vuokrata auto, sillä luonnonpuistoihin ei pääse helposti julkisilla. Osaan luonnonpuistoista pääsee muutaman kilometrin lähettyville bussilla. Voit tarkastaa aikataulut ja reitit Matka.fi -palvelusta.

Sekalaista

Serlachius Art & Sauna Express liikennöi 31.5.2024 asti kerran viikossa tiistaisin. 1.6.–1.9.2024 Serlachius Art Express liikennöi jälleen joka päivä.

Katso aikataulut ja hinnat Serlachius Museoiden nettisivuilta.