Siirry sisältöön

Tampereen tavoitteena on kasvaa kestävästi ja olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Valitse vastuullisemmin -palvelu auttaa tekemään kestävää kehitystä tukevia valintoja Tampereella.

Palvelu perustuu MyHelsinki Valitse vastuullisemmin -palveluun.

 Sydäntunnus kertoo vastuullisista valinnoista

Valitse vastuullisemmin-palvelu on oppaasi kestävämpiin valintoihin. Se myös kirittää paikallisia yrityksiä kohti ilmastoystävällistä tulevaisuutta. Valitse vastuullisemmin-palvelussa mukana olevat yritykset ja toimijat tunnistat punaisesta sydäntunnuksesta. Ne täyttävät toimialalleen määritellyt vastuullisuuskriteerit ja ovat siten vastuullisempia valintoja Tampereella vieraileville ja siellä asuville.

Vastuullisten valintojen kriteerit

Valitse vastuullisemmin -palvelun perustana on Tampereelle räätälöity kriteeristö, joka on kehitetty yhteistyössä ajatushautomo Demos Helsingin sekä paikallisten asiantuntijoiden ja sidosryhmien kanssa. Kriteeristön osatekijöinä ovat muun muassa energia, ruoka ja tarjoilu ja sosiaalinen kestävyys.

Kriteerit

Käyntikohteet

Kestävä käyntikohde kiinnittää huomiota energiankulutukseen ja jätteen vähentämiseen. Myös tarjoilut ja saavutettavuus ratkaisevat.
Kriteerit

Liikkeet

Kierrätysmateriaalien käyttö ja käytettyjen tuotteiden tarjoaminen ovat keinoja pienentää hiilijalanjälkeä. Kestävä tuotantoketju huomioi tuotteen elinkaaren alusta loppuun.
Kriteerit

Majoitus

Energian- ja vedenkulutuksen huomioimisen lisäksi kestävään majoitustoimintaan kuuluu kasvispainotteinen ruoka ja ympäristömerkittyjen tuotteiden suosiminen.
Kriteerit

Ravintolat, kahvilat ja baarit

Ravintola-alalla hiilijalanjälkeen vaikuttavat tarjoaman kasvispitoisuus ja ruokahävikin pienentäminen. Myös lähiruoka ja pakkausjätteen vähentäminen tukevat kestävää kehitystä.
Kriteerit

Tapahtumat

Kestävä tapahtuma on esteetön ja saavutettava. Ympäristöystävällisyys huomioidaan kierrätyksessä ja energiansäästössä sekä kannustamalla vieraita käyttämään julkisia kulkunevoja.
Kriteerit

Tapahtumatilat

Energiankulutus, uusiutuvan energian suosiminen ja vastuullisuuden huomioiminen tarjoiluissa ja materiaaleissa ovat tapahtumatilojen kestävyydessä avainasemassa.

Palvelussa mukana olevat vastuulliset yritykset ja tapahtumat

Majoituskohteet

Tapahtumat ja festivaalit

Kahvilat, ravintolat ja baarit

Tapahtumatilat

Liikkeet

Käyntikohteet