Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Ensimmäinen Visit Tampere Award myönnettiin tänään: Rajaportin saunalle ja Tullin saunalle merkittävä tunnustus Visit Tampere Oy:ltä

21.11.2018

Visit Tampere Oy on myöntänyt tänään Tampere-talossa järjestetyssä matkailu-, kongressi-, tapahtuma- ja AV-alan ammattilaisille suunnatussa Visit Festival -tapahtumassa merkittävän tunnustuksen Rajaportin saunan Veikko Niskavaaralle ja Tullin Saunan Ville Virkille. Visit Tampere Award myönnetään taholle, joka on kuluvan vuoden aikana vaikuttanut positiivisesti Tampereen tunnettuuden lisäämiseen. 

Suomen Saunaseura ry ja Kansainvälinen saunaliitto (International Sauna Association) nimesivät Tampereen maailman Saunapääkaupungiksi toukokuussa. Tullin Saunan Ville Virkki ajoi Tampereen asemaa Saunapääkaupunkina jo ennen nimityksen antamista, ja Rajaportin saunan isännöitsijänä toimiva Veikko Niskavaara oli merkittävässä asemassa, jotta puoltava lausunto Saunapääkaupunkiasemasta lopulta saatiin Tampereelle.

– Niskavaara on tehnyt pitkäjänteistä työtä suomalaisen saunakulttuurin edistämisessä toimiessaan Suomen vanhimman edelleen toiminnassa olevan yleisen saunan isännöitsijänä. Virkki on puolestaan rakentanut Tampereen keskustaan hienon uuden korttelisaunan ja yrittäjäasenteellaan tuonut Tampereelle positiivista näkyvyyttä jo Dream Hostel/Hotel -konseptillaan. Se, että he ajoivat Tampereen Saunapääkaupunkiaseman saamista ja siten edesauttoivat merkittävän kansainvälisen markkinointikärjen syntymistä Tampereelle, on ehdottomasti Visit Tampere Awardin arvoinen teko, Visit Tampere Oy:n toimitusjohtaja Harri Airaksinen selventää.

Visit Tampere Award jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Valinnan palkinnon saajasta tekivät Visit Tampere Oy:n hallitus ja asiantuntijat.

– Otan palkinnon hienona huomionosoituksena koko tamperelaista saunayhteisöä kohtaan. Kaupunkiseutumme yleisiä saunoja ylläpitävät yhdistykset ovat jo vuosikymmenien ajan rakentaneet Tampereesta saunakaupunkia. Missään muualla ei ole tarjolla sellaista määrää kaikille avoimia, laadukkaita ja kohtuuhintaisia yleisiä saunoja kuin meillä. Kuluneen vuoden aikana tarjontaa ovat täydentäneet keskustan kaksi uutta yritysmuotoista yleistä saunaa. Tukea asiaan on antanut myös paikallinen media ja mm. Aamulehden Vesa Laitisen reportaasi, joka esitteli alueemme yleisiä saunoja kattavasti ja siten auttoi meitä itseämmekin ymmärtämään, miten erityisen hyvää saunaseutua Tampere ympäristöineen on. Saunapääkaupunki-hanke on hyvä esimerkki siitä, mitä yhdistysten, yritysten, kaupungin ja Visit Tampereen välisellä yhteistyöllä voidaan saavuttaa, Veikko Niskavaara iloitsee.

– En ole tehnyt työtä Tampereen Saunapääkaupunkiaseman edistämisen hyväksi saadakseni siitä mitään tunnustusta vaan siksi, että asia on ollut minulle tärkeä. Visit Tampere Awardin saaminen olikin todellinen yllätys. Tunnustus kannustaa edistämään asiaa vastaisuudessakin, sillä Saunapääkaupunki-tittelin saamisesta työ oikeastaan vasta alkaa. Kannaltani hienointa on se, että olemme saaneet todella toimivan saunayhteistyön aikaiseksi ja nyt meillä on erinomaiset mahdollisuudet saada merkittäviä tuloksia aikaiseksi, Ville Virkki riemuitsee.

Tunnustuksen arvo on 5000 €. Visit Tampere Award -palkinnonsaajan tulee käyttää palkintosumma Tampereen matkailua edistävään kohteeseen tai toimenpiteeseen.

– Omalta ja Rajaportin saunan osalta palkintosumma tullaan käyttämään kansainvälisten yhteyksien parantamiseen sekä ulkomaalaisia vierailijoita palvelevan informaation lisäämiseen saunallamme, Niskavaara kertoo.

– Tulen käyttämään rahoja siihen, että saunateemaa saadaan vietyä eteenpäin ja jalostettua entistä pidemmälle, Virkki summaa.

Suomalainen saunakulttuuri on vahvassa nosteessa kansainvälisesti. Erityisesti japanilaiset ovat halukkaita matkustamaan autenttisen saunakokemuksen perässä, ja saunat kiinnostavat myös saksalaisia ja brittejä.

– Saunapääkaupunkititteli on pysyvä tunnustus, joka perustuu yleisten saunojemme määrään ja korkeaan laatuun. Sekä näiden faktojen että valmiin kansainvälisen kiinnostuksen varaan on hienoa voida rakentaa Tampereen imagoa ja tunnettuutta ympäri maailmaa, Airaksinen jatkaa.

Visit Tampere Award tullaan jakamaan tästä eteenpäin vuosittain Visit Tampere Oy:n vuoden päätapahtumassa, marraskuussa järjestettävässä Visit Festivalissa.

Lisätietoja:

Saunapääkaupunki-sivusto
www.saunacapital.fi

Harri Airaksinen
Toimitusjohtaja
Visit Tampere Oy
puh. 040 504 1215
harri.airaksinen@visittampere.fi

Veikko Niskavaara
Isännöitsijä
Rajaportin sauna
puh. 040 776 5198
veikko.niskavaara@gmail.com

Ville Virkki
Yrittäjä
Tullin sauna
puh. 040 727 8473
ville@dreamhostel.fi

Tiedotteen teksti: Sari Mäkelä, Visit Tampere Oy