Siirry sisältöön
Kartta

Urban Climate Leaders in Tourism -yhteistyöryhmän ovat perustaneet yksitoista yritystä yhdessä vetovoimaisimpien matkakohteiden kanssa. Yrityksistä mukana ovat muun muassa Suomen isoimmat hotelliketjut. Ryhmä on sitoutunut  yhteisiin päämääriin ja toimenpiteisiin vauhdittaakseen siirtymää kohti ilmastoneutraalia matkailualaa.

Urban Climate Leaders in Tourism -ryhmän toiminta pohjautuu YK:n tukemaan kansainväliseen Glasgow Declaration on Climate Action in Tourism -ilmastojulistukseen. Helsingillä ja Tampereella on kaupunkitason tavoitteena hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä. Kaupunkien päämäärä ja kunnianhimoinen ilmastotyö luovat edellytykset myös matkailutoimialojen ilmastotavoitteiden saavuttamiselle. Matkailuala voi toimia tässä merkittävänä kumppanina, kirittäjänä ja myös tulosten näyteikkunana kansainvälisesti.

Yhteisten päämäärien ja toimenpiteiden lisäksi ryhmän jäsenet ovat sitoutuneet Visit Finlandin johtaman Sustainable Travel Finland (STF) -ohjelman edistämiseen. Ryhmän jokainen toimija tekee kunnianhimoista työtä kestävän ja ilmastoystävällisen matkailun edistämiseksi oman liiketoimintansa mahdollistamissa puitteissa.

Yhteistyö avainasemassa ilmastomuutoksen ratkaisemisessa

– Suomi on jo nyt monella tapaa edelläkävijä vihreässä siirtymässä. Ryhmän jäsenet ovat kuitenkin yhdessä todenneet, että ilmastotyö vaatii vielä lisäpanostuksia kautta linjan. Isojen yritysten vahva sitoutuminen ja esimerkkinä toimiminen voi vauhdittaa koko matkailusektorin vapautumista fossiilisten polttoaineiden käytöstä, toteaa ryhmän puheenjohtaja, Courtyard Tampere City by Marriot hotellin hotellijohtaja Ville Virkki.

Helsingin matkailupäällikkö Nina Vesterinen on iloinen yritysten vahvasta sitoutumisesta.

– On selvää, että kaupunkien kunnianhimoiseen tavoitteeseen hiilineutraaliuden osalta tullaan pääsemään vain, jos yritykset tekevät oman osuutensa. On hienoa, että matkailun isot toimijat ottavat vahvaa etukenoa kehittämiseen ja näyttävät mallia myös muille, Vesterinen sanoo.

Ryhmän ensisijainen tavoite on yhteistyön ja tiedon välityksen lisääminen. Jatkossa ryhmä tulee muun muassa tekemään yhteisiä selvityksiä, etsimään yhteisiä tapoja päästöjen mittaamiseen, hakemaan ilmastotyön edistämiseen uusia rahoituslähteitä sekä kannustamaan muita yrityksiä mukaan yhteistyöhön.

Urban Climate Leaders -ryhmässä ovat mukana:

Scandic Hotels
Sokos Hotels
Strawberry
Lapland Hotels
Courtyard Tampere City by Marriott
Messukeskus
Finlandia-talo
Suomenlinna
Linnanmäki
Särkänniemi 
Korkeasaari
Helsingin kaupunki
Visit Tampere

Lisätietoja

Matti Pollari
Projektipäällikkö, kestävän matkailun kehitys
matti.pollari@visittampere.fi
+358408007800

Nina Vesterinen
Helsingin kaupunki, Business Helsinki
nina.vesterinen@hel.fi
+358 40 6354508

Urban Climate Leaders in Tourism -yhteistyöryhmän verkkosivut

Tiedote Helsingin kaupungin sivuilla