Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Yritysten luovuus, uudet kanavat ja työtavat tuovat apua koronaviruksen aiheuttamaan tilanteeseen

22.04.2020

Tampereen kaupunkiseudun yritykset ovat reagoineet nopeasti koronavirusepidemian myötä muuttuneeseen tilanteeseen. Uusia työtapoja on otettu käyttöön, tuotteita on digitalisoitu ja pyörät on pyritty pitämään pyörimässä. Erilaisia kampanjoita paikallisten yritysten auttamiseksi on koronaviruskriisin myötä polkaistu käyntiin. 

 

Maailmanlaajuinen kampanja #SupportYourLocal, suomeksi #TueYrittäjää, näkyy myös Tampereen kaupunkiseudulla. Muun muassa Visit Tampere jakaa säännöllisesti Instagram-tilillään paikallisten yrittäjien palveluita.

 

– Haluamme tukea osaltamme paikallisia yrityksiä ja antaa heille kanavissamme näkyvyyttä. Yritykset ovat todella käärineet hihat ja muokanneet palveluitaan rajoitusten mukaisiksi, toteaa Visit Tampereen kumppanuus- ja markkinointijohtaja Noora Heino.

 

Visit Tampere on antanut Instagram-tilillään näkyvyyttä jo yli sadalle yritykselle ja ne ovat saaneet yli 3600 klikkausta, tykkäystä, jakoa tai kommenttia. Kampanjaa voi seurata Visit Tampereen Instagramissa: @visittampereofficial -> Kohokohdat / Highlights -> #SupportYourLocal. Vinkkejä ja tarjouksia löytyy tällä hetkellä muun muassa paikallisiin ravintoloihin, aktiviteetteihin ja liikkeisiin. Oman vinkin voi ilmoittaa ottamalla yhteyttä Visit Tampereen Instagramissa @visittampereofficial ja kertomalla lyhyesti minkälaisesta tarjouksesta tai vinkistä on kyse sekä tägäämällä mukaan yrityksen Instagram-tilin tai nettisivut.

 

Visit Tampereen kumppaniyritykset aktiivisina

 

Visit Tampere kysyi kumppaniverkostoltaan, millaisia uusia palveluita he ovat koronakriisitilanteen myötä luoneet. Esimerkiksi Villipihlaja, Matricks, Amazing City, Ideaparkin toimijat ja Kangasala-talo tarjoavat tilanteeseen mukautettuja palveluita. Katso Visit Tampereen koko listaus alta.

 

Kauppahalli

Kauppahalli kehittää jatkuvasti tapoja, joilla he voivat nopeasti reagoida uusiin haasteisiin. Monet Kauppahallin kauppiaista tarjoavat kotiinkuljetusta ja jokaisen puodin tiskille voi soittaa etukäteen ja pyytää pakkaamaan ostokset valmiiksi noutoa varten. Noutotilaukset voidaan myös tuoda autolle kauppahallin läheisyyteen.

 

Herkkuveräjästä, Kalaherkuilta, KoivistoltaLaatulihalta ja Lihakippareilta voi tilata kotiinkuljetuksena ruokakasseja, ja Juustosopin Juustoauto on aloittanut kierroksensa. Ohana Lei’Pomo & Grillesta voi tilata purilaiset noudettavaksi ja Woltin tai Foodoran kautta toimitettavaksi, Japanilainen ravintola Natsu kotiinkuljettaa aterioita itse tai Foodoran kautta, ja Ravintola LEO sekä Kauppahallin kotilounas valmistavat ja toimittavat keskustan alueelle reiluja lämmitettäviä annoksia.

Kukkapuoti Katri Intosen ja Vitanellan tuotteet saa tilattua yritysten omien verkkokauppojen kautta.

 

Kauppiaskohtaiset tiedot toiminnasta, poikkeavista aukioloajoista ja toimitusmahdollisuuksista löytää parhaiten yritysten omien kanavien kautta. Myös Kauppahallin oma verkkosivu ja somekanavat tiedottavat.

 

Villipihlaja

Haluatko aloittaa hyvinvointia lisäävän harrastuksen tai oppia uuden ekologisemman ja omavaraisemman elämäntavan? Villipihlajan Rakastu rikkaruohoihin – Villivihannesten alkeet -verkkokurssilla saat tuhdin tietopaketin ja selkeän opastuksen Suomen luonnon kuudesta yleisimmästä, helpoiten käytettävimmästä ja suosituimmasta villivihanneksesta. Opit mitä kerätä, mistä kerätä ja ylipäätään miksi kerätä! Lisäksi opit säilönnästä, mahdollisista rajoituksista sekä kasvien käyttömahdollisuuksista niin ruuanlaitossa kuin yksinkertaisissa hoivatuotteissa. Kurssi tulee myyntiin Villipihlajan nettisivuille mahdollisimman pian, kurssi aukeaa viimeistään 7.5.

 

Amazing City
Amazing City on julkaisemassa uutta mobiilisovellusta, jolla pääsee yksin, kaverin tai perheen kanssa kaupunkiseikkailulle tutkimaan Tamperetta. Seikkailu tapahtuu turvallisesti ulkona. Seikkailemaan pääsee 1.5. alkaen.

 

Kangasala-talo

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa on videoitu virtuaaliopastus Jussi TwoSevenin näyttelyyn All Is One. Toteutettu on myös ensimmäinen live stream -konsertti Kangasala-salista yhdessä Kangasalan kaupungin kanssa. Suunnitelmissa on mm. maksullisia striimattuja konsertteja.

 

Sastamala

Sastamalan kaupunki on kerännyt sivuilleen listauksen yritysten palveluista poikkeusaikana.

 

Ellivuori Resort

VuoriSport, Ellivuori Resortin alueella aktiviteettipalveluita tarjoava yrittäjä on kehittänyt palveluita omatoimiseen kuntoiluun. Esimerkiksi asiakkaat voivat vuokrata ja noutaa (lähelle myös kuljetuspalvelu) kotiinsa oman kuntoiluvälinesetin. Settiin sisältyy steppilauta, tanko ja painoja. Myös Fatbiket (osa sähköavusteisia) ovat vuokrattavissa kotikäyttöön.

 

Ideapark

Ideaparkin toimijoilla on paljon kotiin kuljetuksia ja esimerkiksi mahdollisuus varata myymälä yksityisshoppailuun. Palvelut löytyvät kootusti täältä.

 

Orivesi

Orivedellä Taitokeskus Orivesi/Auvisen puoti on käynnistänyt uuden palvelun nimeltä Lankalähetti.

Lankalähetti tuo langat kotiovelle. Palvelu toimii niin, että asiakas tekee tilaukset aina tiistaihin klo 14 mennessä ja kuljetuspäivä on keskiviikko. Taitokeskus Orivesi välittää kaikkia Taito Pirkanmaan verkkokaupasta löytyviä materiaaleja ja tarvikepaketteja. Maksu suoritetaan lankalähetin korttimaksupäätteelle tai tasarahana käteisellä. Kuljetus keskusta-alueella on veloitukseton, 2-15km säteellä kuljetuksen hinta on 2-6€.

 

Matrocks

POPPA – Parempaa arkea poikkeusoloihin -palvelut tarjoavat muun muassa kauppa-apua, etä- tai pihakonsertteja, apuopetusta ja apua tukikaavakkeiden täyttämisessä,

 

 

Lisätietoja

Noora Heino

Johtaja, kumppanuudet & markkinointi

Vastaan kumppanuuksista, myynninedistämistoimenpiteistä ja markkinoinnista Visit Tampereella. Yhdessä alueen kumppaneiden kanssa tarjoamme niin kotimaisille kuin kansainvälisille vierailijoille mahdollisuuden vierailla Suomen mielenkiintoisimmassa kaupungissa, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa.

 

 

Lisää uutisia