Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Aktiviteetteja lapsiperheille syyslomalla

Syyslomaviikko Tampereella tarjoaa paljon kivoja aktiviteetteja lapsiperheille. Nappaa tästä vinkit talteen ja muista lukaista myös artikkelimme museoiden syyslomatarjonnasta sekä kauhuteemaisesta ohjelmasta. HUOM! Ohjelmat päivittyvät syyslomaviikolle saakka.

 

Tunnelmointia pimeän tullen

Karmiva karnevaali tulee taas! Syksyn huvipuistattavinta tapahtumaa vietetään Särkänniemessä 14.-23.10.2021! Lokakuussa pääset kokemaan Särkänniemen huvilaitteet tunnelmalliseen pimeään vuodenaikaan ja upeasti valaistuina. Karmiva karnevaali sopii niin lapsille kuin aikuisille!  Sirkus- ja tulitaiteilijat, värikkäät tanssiesitykset, zombiehyökkäykset ja monet muut huvitukset takaavat hurjan hauskan päivän Särkänniemessä! 

Syyslomalla tunnelmointia riittää myös Tallipihalla. Tallipiha on auki päivittäin. Syyslomaviikkojen aikaan vietetään hämäriä tunteja 14.-15.10. ja 21.-22.10. torstaisin ja perjantaisin klo 18-21. Pihamyynnistä löytyy ihania tuotteita tuomaan iloa ja valoa pimeisiin iltoihin. Elävää musiikkia on luvassa sään salliessa. Puodit ja kahvila ovat avoinna.

Finlaysonilla pääsee ihastelemaan modernia valotaidetta, kun koko perheen valotaidefestivaali Projio valtaa alueen. 21.-26.10. järjestettävä Projio on maksuton valotapahtuma Tampereella. Lokakuun pimenevissä illoissa valo- ja videotaide lipuu Finlaysonin upealle alueelle, jossa kokemukselliset teokset soljuvat entisten tehtaiden monille pinnoille. Tapahtumassa halutaan tuoda esille paikallista osaamista av-taiteen saralta ja ensimmäisen vuoden teemana toimiikin “Support your local”- henkeen taiteilijat ja tekijät Pirkanmaalta. 16.-26.10. Finlaysonilla voi suunnistaa omaan aikatauluun sopivasti taskulampun kanssa. Tehtävät löytyvät Finlayson alueen nettisivuilta tästä linkistä.

 

Kulttuuria

Lomalla on aikaa harrastaa kulttuuria. Hatanpään valtatiellä sijaitsevasta Ahaa Teatterista löytyy koko perheelle sopiva esitys, TIVOLI – pieni näytelmä suurista tunteista. Tunnetaitojen harjoittelun lisäksi esityksessä on sopivasti huumoria ja tietenkin mukana unikaveri!

Lastenkulttuurikeskus Rullassa kulttuuritalo Laikussa on luontoaiheisia työpajoja. Muistathan, että Rullaan on ilmainen sisäänpääsy ja siellä voi syödä omia eväitä. Kulttuurikahvila Laikku on auki, ja sieltä saa keittolounaan lisäksi niin makeita kuin suolaisiakin herkkuja.

 

Seikkailuja

Joko olet nähnyt Tampereen Finlaysonin katolla kävellen? Voit syyslomalla kokea Roof Walk Finlayson Arean lauantaisin. Lähde katsomaan täysin uudesta perspektiivistä miltä Tampereen keskusta näyttää – takuulla yllätyt. Panorama Deck-reitillä sopii vierailla koko perheen voimin. Oppaan kanssa kuljettava City View-reitille tulee olla yli 140cm pitkä turvavaljaiden vuoksi ja tämä elämys tulee varata ennakkoon. Samalla kuulet tarinoita alueesta, kaupungista ja sen yllättävästäkin historiasta. Varaukset osoitteessa: roofwalk.fi/varaus.

Miltä Koiramäki näyttää, kun eläimet on viety sieltä talvehtimaan ja pikkulapset ovat muissa puuhissa? Liity perheen tai ystävien kanssa tutkimusryhmään ja lähde pelaamaan Time Traveller-seikkailupeliä Koiramäkeen! Koiramäki luo upeat puitteet pelille, mutta muuten Time Traveller ei liity Koiramäen tarinoihin tai hahmoihin. Pelin tehtäviä ratkotaan niin ulkoilmassa kuin lämmitetyissä sisätiloissakin.

Unfold Finlayson on seikkailupeli, jossa liikutaan Finlaysonin alueella paikoissa, jotka on normaalisti suljettu yleisöltä. Näihin lukeutuvat mm. sisuskalujaan myöten alkuperäisessä asussaan oleva sprinkleritorni sekä monien urbaanien legendojen pimeät maanalaiset tunnelit. Matkan varrella on monta visaista tehtävää ja aimo annos kulttuurihistoriaa. Pelissä ei kisata kelloa tai toisia vastaan, joten ympäristöä ja näkymiä ehtii ihailemaan varmasti. Lapset ovat tervetulleita täysi-ikäisen valvojan vastuulla, joskaan peliä ei suositella alle 12-vuotiaille.

Jos pakopelihuoneet on lemppareitasi, syyslomalla kannattaa käydä Room Escapen pakopeleissä. Kaikki huoneet on suunniteltu myös perheen pienimmille sopiviksi, eli huoneissa ei ole mitään pelottavaa. Finlaysonin toimipiste on lisäksi esteetön.

 

Urheillen, ulkoillen ja tanssien

Varalassa on syyslomalla tarjolla Sporttileiri 7-12 vuotiaille lapsille sekä Perhesportti. Syysloman Sporttileiri on päiväleiri, joka antaa hienon mahdollisuuden loman viettoon kivojen kavereiden ja monipuolisten aktiviteettien parissa. Syyslomalla on mahdollista valita leiripäivien määrä oman toiveen mukaan. Syysloman Perhesportti 18.-21.10.2021 tarjoaa monipuolisen kattauksen mukavaa liikuntaa yhdessä niin ulkona kuin sisällä kaiken ikäisille. 

Nyt voit kokea syyslomalla seikkailun kiipeillen puissa Flowpark Varalassa ja majoittua Varalassa erikoishintaan! Lomapaketti perheille (2 aikuista ja 1-2 lasta) sisältää 2 vrk:n majoituksen hotellitason huoneessa kauniilla Pyhäjärven maisemilla, aamupalan kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle sekä perhelipun Flowpark Varalaan. Paketteja rajoitetusti, varaa paikkasi siis ajoissa. Flowpark on auki syyslomalla 18.10.-24.10 keskiviikosta sunnuntaihin kello 12-18.

Sorin Sirkuksella on luvassa syyslomaviikolla sirkuskursseja lapsille sekä perheille! Syyslomasirkusleireillä tutustutaan monipuolisesti eri sirkuslajeihin. Leirit ovat 4-6-vuotiaille ja 7-9-vuotiaille maanantaista keskiviikkoon 18.-20.10. Perhesirkuksessa koko perhe sukeltaa yhdessä sirkuksen ihmeelliseen ja värikkääseen maailmaan. Ohjelmassa on mm. tutustumista ilma-akrobatian, tasapainoiluun ja pariakrobatian saloihin. 

Syyslomaviikolla Tampereella on useita tapahtumia, kuten jääkiekko-otteluita. Lue lisää tapahtumakalenteristamme.

 

Ostoksia ja toimintaa kauppakeskuksissa

Kauppakeskus Ratinassa on tekemistä kaikenikäisille, ja erityisesti lapset ovat huomion kohteena syyslomaviikolla. Tapahtuma-aukiolla on Pärinä -sähköautovuokraamon Pop up lapsille, Katti Ratinan pomppulinna ja Liikunnalliset Riemut -tapahtuma. Viking Linen pisteellä jaetaan risteilyetukortteja. Ville Viking on tanssittamassa kävijöitä ja pyörittämässä Onnenpyörää, josta voi voittaa risteilyn koko perheelle. Välillä käydään tietenkin shoppailemassa ja herkuttelemassa lukuisissa kahviloissa tai ravintoloissa. Tarkempi ohjelma on Ratinan sivustolla.

Ideaparkin Kulttuurikeskus PiiPoossa vietetään perhepäiviä 19.-23.10. Silloin voi osallistua maksuttomiin työpajoihin tai käydä vapaasti leikkimässä PiiPoon tiloissa yhdessä aikuisen kanssa. Lue lisää Ideaparkin sivulta.

 

Saunomaan!

Tampereen Laukontorilla sijaitsevassa Saunaravintola Kuumassa on torstai-aamuisin aamusauna. Mikä sen virkistävämpi tapa aloittaa päivä, kuin saunoa ja pulahtaa Pyhäjärveen! Niemi-Kapeen Savusauna Teiskossa lämpiää sunnuntaisin. Saunomisen ohessa voi halutessaan pulahtaa Näsijärveen. Jokaisella yleisellä vuorolla lämpiää myös joko Ranta Sauna tai Wanha Sauna. Lisätiedot ja ilmoittautumiset saunavuoroihin löydät täältä

 

Lähiseudulla tapahtuu

Satasella Sappeelle -tarjous sisältää majoituksen lisäksi sisäänpääsyn Sappeen seikkailupuistoon ja Särkänniemen Karmivaan karnevaaliin. Sappeella järjestetään lomaviikolla Bikepark-kursseja niin lapsille kuin aikuisillekin. Lisäksi alueella on luontopolkuja, kiintorasteja ja mahdollisuus kalastaa. 

Sastamalassa sijaitsevassa Herra Hakkaraisen talossa leikitään ja pidetään hauskaa yhdessä. Herra Hakkarainen unissakävelee 16.-23.10. ma-la klo 11 ja 14 sekä la 30.10. klo 11 ja 14. Herra Hakkaraisen kanssa voi kelien suosiessa esimerkiksi polkuautoilla, tanssahdella tai nautiskella keltaisen bussin tunnelmasta. Muista ottaa tarpeeksi vaatetta mukaan, jotta tarkenet ulkoilla! Talon sisätilojen leikkihuoneissa voi leikkiä huonommallakin säällä.

Sastamalassa ollessa kannattaa vierailla myös Suomalaisen kirjan museo Pukstaavissa, jossa satujuna kulkee tuttujen lastenkirjojen maisemien halki. Pukstaavin vaihtuvana “näyttelynä” on Pako museosta 2 -Kadonnut mestariteos -pakohuonepeli, joka sopii kaiken ikäisille ajanvietteeksi.

Miten olisi syksyn kunniaksi suoretki? Syksy on parasta aikaa jännittäville luontoseikkailuille. Pakkaa reppuun lempieväät ja lähde Lauhanvuori – Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkiin! Siellä pääsee hyppäämään suoluontoon kätevästi Geoparkin pitkospuureittejä pitkin. Suolla voi mm. ruokkia kihokkia ja bongata hyönteisiä. Kivaa! Geoparkin parhaat suoretkikohteet ja -vinkit lapsiperheille on koottu esitteeseen. Geoparkissa on tarjolla valtavasti myös muita kiinnostavia luonto- ja kulttuurikohteita sekä aktiviteetteja. Vierailethan vastuullisesti noudattaen Metsähallituksen koronavirusohjeita.

Kangasalan uimahalli Kuohussa pääsee uinnin lomassa kokeilemaan merenneito – tai kalapoikapyrstöjä. Uutuutena tänä vuonna ovat jättiläiskuplapallot. Lapset saavat etsiä aarteita ja pääsevät vesijumppaamaan. Uimahyppyjen maailmaankin voi sukeltaa. Aktiviteetit sisältyvät pääsylipun hintaan.

Aktiivista syyslomaa on myös mahdollisuus viettää Valkeakoskella – luistele Jäähalli Wareenassa, polskuttele räpyläuinnissa uimahallissa, osallistu lasten ja nuorten padel -tai tenniskursseille, nauti nuotiolla makkaranpaistosta ja yövy hotelli Waltikassa! 

 

Majoitu mukavasti

Tampereen keskustassa on lukuisia majoitusvaihtoehtoja. Kaupungin upeimmista maisemista pääsee nauttimaan Solo Sokos Hotel Torni Tampereessa. Hyödynnä Tornin syystarjous, jonka löydät tästä linkistä

Lisää majoitusvinkkejä löytyy alla olevista artikkeleistamme sekä majoitussivuiltamme.

 

Visit Tampere ei vastaa mahdollisista muutoksista tämän koosteen tietoihin, tarkistathan tiedot tarvittaessa järjestävältä taholta.

 

Päivitetty: 15.10.2021

Tutustu kohteisiin