Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Aktiviteetteja lapsiperheille syyslomalla

30.09.2020

Syyslomaviikko Tampereella tarjoaa paljon kivoja aktiviteetteja lapsiperheille. Nappaa tästä vinkit talteen ja muista lukaista myös artikkelimme museoiden syyslomatarjonnasta sekä kauhuteemaisesta ohjelmasta. HUOM! Ohjelmat päivittyvät syyslomaviikolle saakka.

 

Tunnelmointia pimeän tullen

Joko olet nähnyt Tampereen Finlaysonin katolla kävellen? Voit nyt myös kokea Roof Walk Finlayson Arean pimeällä, kaupungin valojen loisteessa! Suomen ensimmäinen kattokävely on avoinna syyslomaviikolla pidennetyin aukioloajoin, tällä kertaa aukioloa on venytetty vain pimeän suuntaan. Lähde katsomaan täysin uudesta perspektiivistä miltä Tampereen keskustan valot näyttävät pimeällä – takuulla yllätyt. Panorama Deck-reitillä sopii vierailla koko perheen voimin. Oppaan kanssa kuljettava City View-reitille tulee olla yli 140cm pitkä turvavaljaiden vuoksi ja tämä elämys tulee varata ennakkoon. Samalla kuulet tarinoita alueesta, kaupungista ja sen yllättävästäkin historiasta. Varaukset osoiteessa: roofwalk.fi/varaus.

Finlaysonilla pääsee myös ihastelemaan modernia valotaidetta, kun koko perheen valotaidefestivaali Projio valtaa alueen. 15.-20.10. järjestettävä Projio on uusi valotapahtuma Tampereella. Lokakuun pimenevissä illoissa valo- ja videotaide lipuu Finlaysonin upealle alueelle, jossa kokemukselliset teokset soljuvat entisten tehtaiden monille pinnoille. Tapahtumassa halutaan tuoda esille paikallista osaamista av-taiteen saralta ja ensimmäisen vuoden teemana toimiikin “Support your local”- henkeen taiteilijat ja tekijät Pirkanmaalta. Tapahtuma on maksuton.

Syyslomalla tunnelmointia riittää myös Tallipihalla. Tallipihan syyslomaa vietetään 10.-25.10. Torstaisin ja perjantaisin klo 18-21 pihalla vietetään hämäriä tunteja, jolloin voi ihastella kauniita kaamosvaloja. Puodit ja kahvila ovat avoinna ja tallissa pääsee paijailemaan ihania lampaita puotien aukioloaikoina.

 

Seikkailuja

Toinen vuoden 2020 uutuus on seikkailupeli Unfold Finlayson. Tämä seikkailupeli on mainio yhdistelmä pakohuoneista tuttua ongelmanratkaisua, upeita uniikkeja paikkoja ja toiminnallista tarinaa, jonka parissa viihtyy helposti. Pelin aikana liikutaan useissa paikoissa, jotka on normaalisti suljettu yleisöltä. Näihin lukeutuvat mm. sisuskalujaan myöten alkuperäisessä asussaan oleva sprinkleritorni sekä monien urbaanien legendojen pimeät maanalaiset tunnelit. Matkan varrella on monta visaista tehtävää ja aimo annos kulttuurihistoriaa. Pelissä ei kisata kelloa tai toisia vastaan, joten ympäristöä ja näkymiä ehtii ihailemaan varmasti. Seikkailu vaatii normaalia liikuntakykyä jyrkkien portaiden ja runsaan liikkumisen vuoksi. Painoraja on vanhojen rakenteiden vuoksi 120 kg. Vaikeasti ahtaan- tai korkeanpaikankammoisille jotkin paikat voivat tuntua ahdistavilta. Lapset ovat tervetulleita täysi-ikäisen valvojan vastuulla, joskaan peliä ei suositella alle 12-vuotiaille.

Jos pakopelihuoneet on lemppareitasi, syyslomalla kannattaa käydä Room Escapen pakopeleissä. Kaikki huoneet on suunniteltu myös perheen pienimmille sopiviksi, eli huoneissa ei ole mitään pelottavaa. Finlaysonin toimipiste on lisäksi esteetön.

 

Urheillen, ulkoillen ja tanssien

Varalassa on syyslomalla tarjolla Sporttileiri 7-12 vuotiaille lapsille sekä Perhesportti. Syysloman Sporttileiri on päiväleiri, joka antaa hienon mahdollisuuden loman viettoon kivojen kavereiden ja monipuolisten aktiviteettien parissa. Syyslomalla on mahdollista valita leiripäivien määrä oman toiveen mukaan. Syysloman Perhesportti 12.-15.10.2020 tarjoaa monipuolisen kattauksen mukavaa liikuntaa yhdessä niin ulkona kuin sisällä kaiken ikäisille. 

Nyt voit kokea syyslomalla seikkailun kiipeillen puissa Flowpark Varalassa ja majoittua Varalassa erikoishintaan! Syyslomapaketti perheille (2 aikuista ja 1-2 lasta) sisältää yöpymisen (yksi yö) hotellitason huoneessa kauniilla Pyhäjärven maisemilla, aamupalan kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle sekä perhelipun Flowpark Varalaan. Tarjous on voimassa ajalla 9.-18.10.2020. Paketteja rajoitetusti, varaa paikkasi siis ajoissa. Flowpark on auki syyslomalla 14.10.-18.10 keskiviikosta sunnuntaihin kello 12-18.

Sorin Sirkuksella on luvassa syyslomaviikolla sirkuskursseja lapsille sekä perheille! Syyslomasirkusleireillä tutustutaan monipuolisesti eri sirkuslajeihin. Leirit ovat 4-6-vuotiaille, 7-9-vuotiaille sekä yli 10-vuotiaille maanantaista keskiviikkoon 12.-14.10. Perhesirkuksessa koko perhe sukeltaa yhdessä sirkuksen ihmeelliseen ja värikkääseen maailmaan. Ohjelmassa on mm. tutustumista ilma-akrobatian, tasapainoiluun ja pariakrobatian saloihin. Perhesirkusleiri on torstaista lauantaihin 15.-17.10. Lisäksi lokakuun aikana pyörii vauva/taaperosirkuskurssit 4-9 kk ja 8-14 kk ikäisille pienokaisille vanhemman kanssa. Lisää leireihin voi tutustua täällä.

Tutustu Tampereen ulkoilureitteihin ja pidä hauskaa porukalla! Geego Kids on luonut Tampereen ulkoilumaastoihin viisi veloituksetonta reittiä yhteiseen liikkumiseen. Reiteillä on ketteryyttä ja liikkuvuutta kehittäviä tehtäviä lapsille ja personal trainerin suunnittelema, kuntoa kohottavan treeniohjelma aikuisille. Reitit voi kiertää esimerkiksi yhdessä perheen, kavereiden tai työporukan kanssa. Geego-sovelluksen voi ladata maksutta Googlen Play Storesta ja Applen App Storesta. Lisätietoa ja peliohjeet löytyvät täältä.

Syyslomaviikolla Tampereella on myös useita urheiluotteluita, kuten jääkiekkoa ja koripalloa. Löydät ottelut tapahtumakalenteristamme.

 

Saunomaan!

Tampereen Laukontorilla sijaitsevassa Saunaravintola Kuumassa on joka toisen viikon torstaina (syyslomaviikolla 15.10.) aamusauna. Mikä sen virkistävämpi tapa aloittaa päivä, kuin saunoa ja pulahtaa Pyhäjärveen! Lisää tietoa aamusaunasta löydät täältä. Myös Niemi-Kapeen Savusauna Teiskossa lämpiää syyslomaviikolla, sunnuntaina 11.10. Saunomisen ohessa voi halutessaan pulahtaa Näsijärveen. Jokaisella yleisellä vuorolla lämpiää myös joko Ranta Sauna tai Wanha Sauna. Lisätiedot ja ilmoittautumiset saunavuoroihin löydät täältä. Lauantaina 17.10. Pinsiössä Urkin Piilopirtillä pääsee saunomaan ihanan tunnelmallisiin saunoihin. Koko perheen saunaillassa lämpiää sekä Taidesauna että savusauna. Lisää tietoa tapahtumasta löydät täältä.

 

Muuta kivaa!

Vietä iloinen perheloma Tampere-talossa! Tampere-talossa tapahtuu syyslomalla kaikenlaista kivaa. Muumimuseossa on kauhistuttavia kierroksia, ravintola Tuhtossa Mörkö-burgereita ja salien puolella konsertteja. 

Finlaysonin alueella on luvassa maksutonta syyslomaohjelmaa lapsille 12.-16.10. Ohjelma tarkentuu lähempänä ajankohtaa.

Lastenkulttuurikeskus Rullassa on lauantaina 17.10. taidetunti kaiken ikäisille lapsille. Taidetunnilla tehdään ohjaajan kanssa askartelu, taideteos tai käsityö. Tapahtuma vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Panimoravintola Plevnassa on tarjolla syyslomalaisille 9.-18.10.2020 erikoismenu, josta löytyy lapsille ja nuorille myös kasvis- ja vegaaniannoksia. Annosten koosta ei ole tingitty! Lue lisää täältä.

Kauppakeskus Ratinan lapsille suunnatut aktiviteetit sijoittuvat syyslomaviikolla 14.-18.10. Ratinassa pompitaan syyslomalla pomppulinnassa, kokeillaan eri liikuntalajeja ja kisaillaan leikkimielisesti interaktiivisella reaktioradalla. Sään salliessa energiaa voi purkaa myös Ratinan Riemu -ulkoleikkipuistossa. Kahvilat ja ravintolat palvelevat nälän yllättäessä syyslomalaisia. Ratinan liikkeissä on syyslomatarjouksia. Tutustu Ratinan syyslomaohjelmaan.

Suuri osa Ratinan liikettä tarjoaa etuja Tampereen keskustan hotelleissa yöpyville asiakkaille. Edut ovat voimassa Tampereen Sokos Hotels Ilves, Torni ja Villa sekä Radisson Blu Grand Hotel Tammerin asiakkaille vuoden loppuun saakka. Katso edut täältä.

 

Lähiseudulla tapahtuu

Kekriä ja Kepposia -ohjelma kokoaa yhteen Pirkanmaan hauskimmat syysloma-aktiviteetit. Löydät koko ohjelman täältä.

Ideapark Lempäälässä tarjoaa tapahtumia moneen makuun ajanjaksolla 10.-25.10. Ohjelmassa on yleisöluistelua Keskusaukion jäällä alle 12-vuotiaille 10.-25.10. sekä Tapparan luistelukoulu 10., 13., 15. ja 17.10. Lauantaina 10.10. Veikko Paasi esiintyy, ja Kulttuurikeskus PiiPoohon on tunnin maksuton sisäänpääsy 13.-18.10. Varaston Syyssiivous järjestetään 16.-18.10. Urheilun ystäville on luvassa salibandyn vetotutka Ideapark Sportissa 17.-18.10. Zones Ideaparkissa huvitellaan edullisimmin hinnoin 25.10. asti.

Sastamalassa sijaitsevassa Herra Hakkaraisen talossa voi tavata unissakävelevän Herra Hakkaraisen syyslomalla. Herra Hakkarainen unissakävelee talonsa takapihalla, eli siis hurjan hauskalla autopihalla (ei tokikaan autotiellä, mutta jos kelit suosivat, polkuautoilemassa hänet voi kyllä nähdä!). Herra Hakkarainen unissakävelee viikolla 42 maanantaista lauantaihin 12.-17.10. klo 11 ja 14 ja viikolla 43 maanantaista perjantaihin 19.-23.10. klo 13 ja lauantaina 24.10. klo 11 ja 14. Lisäksi hurjan hauskan autopihan polkuautoiluista pääsee nauttimaan pitkälle syksyyn, lokakuun loppuun asti. Polkuautoja löytyy kahta eri kokoa, joilla voivat ajella niin lapset kuin aikuisetkin. Kannattaa pukeutua lämpimästi!

Sastamalassa ollessa kannattaa vierailla myös Suomalaisen kirjan museo Pukstaavissa, jossa satujuna kulkee tuttujen lastenkirjojen maisemien halki. Pukstaavin vaihtuvana “näyttelynä” on lokakuun loppuun saakka Pako museosta -pakohuonepeli, joka sopii kaiken ikäisille ajanvietteeksi.

Lähde syksyn kunniaksi suoretkelle! Syksy on parasta aikaa jännittäville luontoseikkailuille. Pakkaa reppuun lempieväät ja lähde Lauhanvuori – Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkiin! Siellä pääsee hyppäämään suoluontoon kätevästi Geoparkin pitkospuureittejä pitkin. Suolla voi mm. ruokkia kihokkia ja bongata hyönteisiä. Kivaa! Geoparkin parhaat suoretkikohteet ja -vinkit lapsiperheille on koottu esitteeseen. Geoparkissa on tarjolla valtavasti myös muita kiinnostavia luonto– ja kulttuurikohteita sekä aktiviteetteja. Vierailethan vastuullisesti noudattaen Metsähallituksen koronavirusohjeita.

Kangasalan uimahalli Kuohussa on monipuolista aktiviteettia luvassa eri ikäisille maanantaista lauantaihin 12.-17.10.  Siellä pääsee esimerkiksi kokeilemaan merenneitopysrtöjä ja pelaamaan vesikoripalloa. Koko ohjelma on katsottavissa täällä.

Syysloma on myös mahdollisuus viettää Valkeakoskella – luistele Jäähalli Wareenassa, polskuttele uimahallissa, frisbee golffaa Korkeakankaalla, nauti nuotiolla makkaranpaistosta ja Majoitu hotelli Waltikassa! Lisää toimeliaasta syyslomaretkestä Valkeakoskelle voit lukea täältä.

 

Majoitu mukavasti

Tampereen keskustassa on lukuisia majoitusvaihtoehtoja. Tampereen uusin hotellitulokas Courtyard by Marriott Tampere City Tampere-talon välittömässä läheisyydessä tarjoaa syksyllä majoitusta perheille erikoishinnoin. Lisää tietoa tarjouksesta täällä.

Lisää majoitusvinkkejä löytyy alla olevista artikkeleistamme sekä majoitus-sivuiltamme.

 

Visit Tampere ei vastaa mahdollisista muutoksista tämän koosteen tietoihin, tarkistathan tiedot tarvittaessa järjestävältä taholta.

 

Tutustu kohteisiin