Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Hiihtoloman menotärpit Tampereen seudulla

24.02.2020

Tampereen seudulla on monia mukavia tapahtumia lapsille ja perheille hiihtolomien aikana. Tässä muutamia poimintoja, linkkejä ja vinkkejä!

 

Museoissa opastuksia, työpajoja ja kisailuja

 

Muumimuseossa on talvilomaohjelmaa viikoilla 8 ja 9 eli 15.2.-1.3. Tove Janssonin ensimmäisen muumikirjan julkaisemisesta on tänä vuonna kulunut 75 vuotta ja talo on täynnä värikkäitä juhlamenoja. Menossa on mukana myös Tampere Filharmonia. Talvilomaviikon juhlaopastuksilla jutellaan Muumipeikolle tärkeistä asioista, kuten ystävistä, uteliaisuudesta ja seikkailuista. Museon ateljeessa voi tehdä nonstop-työpajassa oman riemukkaan lipun tai viirin. Samalla pääsee tutustumaan uuteen 15.2. avautuvaan Muumit ja meri– näyttelyyn.

Vakoilumuseo on auki viikoilla 8 ja 9 (17.-28.2.)  poikkeuksellisesti jo kello 11:sta asti. Arkipäivinä maanantaista perjantaihin museossa järjestetään kaksi pääsylippuun sisältyvää opastusta. Lisäksi museossa voi suorittaa agenttitestejä ja kokeilla kuka on perheen kovin agentti. Palkinnoksi testistä jokainen tekijä saa diplomin, joka on sopiva lisä jokaisen agentin CV:hen!

Museo Milavidassa on puolestaan sunnuntaina 23.2. Kuurakarnevaali, jossa on luvassa ohjelmaa yli 3-vuotiaille. Ohjelmassa mm. työpajoja, suunnistusta sekä opastettuja kierroksia. Ulkoaktiviteetteihin on vapaa pääsy.

Vapriikin hiihtolomaviikolla 24.-28.2. on ohjelmassa paljon mukavaa yli 5-vuotiaille. Muun muassa matsimaanantaina kisaillaan Suomen Jääkiekkomuseon maalisimulaattorissa ja tarinatiistaissa suunnataan aikamatkalle antiikkiin. Katso koko ohjelma museokeskuksen sivuilta!

Lasten Finlayson järjestää erilaista toimintaa hiihtoloman kunniaksi Finlaysonin alueella. Esimerkiksi Pumpulipäivänä voi osallistua opastetulle Tehtaantyttö Hilma -lastenkierrokselle Työväenmuseo Werstaalla ja onnenpäivänä tarinoidaan Täti Taikakynän johdolla, helmikuussa on luvassa myös kaikkea muuta kivaa puuhaa!

Tampereen palomuseossa pääsee tutustumaan uuteen näyttelyyn maanantaina 24.2. klo 12-15 ja  tiistaina 25.2. klo 12-15. Museossa voi tutustua muun muassa elämään paloasemalla, palomiehen varusteisiin, ensihoidon historiaan, hälytysjärjestelmien muutokseen ja palomiesten tekemiin keksintöihin. Lapsille mahdollisuus tehdä hauska museorastirata. Käynti paloaseman pääportista ja rakennuksen oikealla sivustalla olevasta ovesta ovikelloa soittamalla. Ei esteetöntä kulkua.

 

Teatteriesityksiä, tassutaidetta ja muuta kivaa!

 

Tallipihan laskiaista vietetään sunnuntaina 23.2. klo 11-16. Luvassa on lapsille ulkoleikkejä ja omaa ohjelmaa klo 13-16, mm. hevosvaunuajelua, ponitalutusta sekä leikkituokioita. Tapahtumapihalla vierailevia kädentaitajia, tuotteita myös lähitiloilta. Soppatykistä hernerokkaa, grillimakkaraa ja höyryäviä juomia. Puodit ja kahvila avoinna normaalisti. Vapaa pääsy!

Monitoimitalo 13 muuttuu Tylypahkaksi torstaina 27.2., kun taikuuden oppitunnit valtaavat rakennuksen kaikki kerrokset Harry Potter -päivä! Velhokoulun lukujärjestys sisältää muun muassa tulevaisuuden ennustusta, näkymättömyysjuoman valmistamista, huispauksen pelaamista sekä lajitteluhatturadan selvittämistä. Pukeudu parhaimpaan velhoasuusi tai tule paikalle jästinä, talvilomaviikon maagisin tapahtuma kutsuu kaikkia mukaan velhojen maailmaan!

Tampere-talossa on esillä 18.2. klo 11 alkaen Maankuulun Juuso-karhun tassutaidetta esittelevä näyttely. Kuusamon suurpetokeskuksessa asustavan karhuherran taidenäyttelyä voi käydä ihastelemassa aina sunnuntaihin 1.3. saakka. Piipahda siis vaikka talvilomalla!

Teatteri Mukamaksessa nähdään talvilomaviikolla Yökylässä -esitys. Esitys vie katsojansa seikkailumatkalle yön ihmeellisyyksiin. Mikä siinä onkin, että juuri yöllä oman huoneen tutu asiat usein näyttävät hieman erilaisilta? Yökylässä on lempeän humoristinen esitys pimeän kohtaamisesta ja mielikuvituksen voimasta. Näytelmä tarjoaa pohdittavaa koko perheelle viisivuotiaista ylöspäin. Kaikki mukaan ihmettelemään!

G Livelabissa 29.2. klo 13 pääsee mukaan Rulla-klubin Satuseikkailuun! SatuSeikkailu on musiikkipitoinen, iloinen esitys, jossa pujahdetaan mielikuvituksen voimalla retkelle Satumaahan. Retkellä leikitään ja lauletaan yhdessä, autetaan pulassa olevaa Mörökölliä ja kenties opitaankin jotakin uutta ja tärkeää! Seikkailuretkikuntaa johtavat lapsille niin teatterista, televisiosta kuin tapahtumistakin tutut Veera Degerholm ja Valtteri Lipasti.

Kauppakeskus Ratinassa järjestetään hiihtolomalla 25.2.-1.3. mm. perhekerho, lapset pääsevät pomppulinnaan ja seuraamaan lumikuningattaren ja jääprinsessan Uskalluksen voimalla! -esitystä jonka jälkeen onkin ihana halihetki. Katso päiväkohtaiset ohjelmat Ratinan sivuilta.

Kulttuuritalo Laikussa järjestetään lapsille ja lapsiperheille tunnin mittaisia Tutkitaan tulevaisuuksia! -työpajoja 27.2 ja 28.2.

Lastenkultturikeskus Rullassa on esillä Piipa Toivosen toiminnallinen ja leikittävä Jungle Jungle -näyttely. Näyttely on auki 21.3. saakka joka viikko keskiviikosta sunnuntaihin.

Friday Night Skate 28.2. on koko perheen täysin maksuton luistelutapahtuma koulukadun kentällä. Luvassa mm. luisteluwalssia, limbokisaa, jäädisco ja kaakao/kahvitarjoilua! 

 

Lähiseudulla tapahtuu

 

Kimmo Pyykkö Taidemuseossa Kangasalla on katutaidetaustaisen kuvataiteilija Jussi TwoSevenin näyttelyn oheisohjelmassa maksutonta tekemistä talvilomaviikolla lapsiperheille ja nuorille. Lasten lauantaina 22.2. klo 10-12 pidetään koko perhettä osallistava räppityöpaja. Lisäksi taidemuseoon on vapaa pääsy lapsiperheille klo 14 saakka. Nuorten päivää vietetään lauantaina 29.2. klo 13-16. Nuorille suunnattu graffitiluento klo 13, jonka jälkeen on vuorossa ohjattu graffitien luonnostelutyöpaja klo 13.30-16.

Kangasalla sijaitsee Mobilian autokylä, joka on tieliikenteen valtakunnallinen erikoismuseo. Museossa on nähtävillä kansainvälisestikin ainutlaatuinen Rally Hall of Fame, joka on nuoren rallihirmun unelmien täyttymys.

Hiihtolomaohjelmaa löytyy myös Mänttä-VilppulastaSerlachius-museoihin sinne pääsee kätevästi ja ympäri vuoden Serlachius-bussilla suoraan Tampereen keskustasta! Göstan pedatilassa järjestetään lasten taideleiri 7–12-vuotiaille 25.2 ja 26.2. klo 9–15. Ohjelmassa on monipuolista taiteilua, tekemisen iloa ja yhdessäoloa.

15.-29.2. Sastamalassa, Herra Hakkaraisen talossa saa hiihtoloman parhaat halaukset saa Herra Hakkaraiselta maanantaista lauantaihin. Unissakävelyä ma-la klo 11 ja 14. Unissakävelyn kesto n. 15-20 min. Sunnuntaisin talo on suljettu, myös Herra Hakkarainen pitää tällöin lepopäivän.  

Pukstaavissa, Sastamalassa, riittää myös puuhailtavaa hiihtolomalla. Pukstaavissa pääsee seikkailemaan kirjamuseoon, käydä urheilunäyttelyssä tai vaikkapa kokea pakohuone koko perheen voimin!

Lempäälän Ideaparkissa on paljon ohjelmaa hiihtolomalaisille. Kauppakeskuksessa järjestetään 29.2. kaikenikäisille suunnattu Leikkimään! -tapahtuma. Suomen suurimmassa ja monipuolisimmassa huvikeskuksessa Zones by Särkänniemessä riittää tekemistä kaiken ikäisille. Huvilaitteiden lisäksi tarjolla on sporttia, karaokea, simulaattoreita, virtuaalitodellisuutta, ruokaa ja anniskeluoikeudet. Lisäksi Ti-Ti Nallen kodissa vietetään hiihtolomaa tanssien, hiihtäen ja nikkaroiden. Kulttuurikeskus PiiPoossa järjestetään hiihtolomalla ohjattuja työpajoja 22.2.-1.3. Lisäksi toiminnallisia Metsänpeitto-näyttelyitä. 

Teivon raviradalla Ylöjärvellä järjestetään laskiaistiistaina 25.2. klo 15-18 talvirieha. Vauhdikkaan ulkoilupäivän aikana ratsastetaan poneilla, kisataan keppihevosilla ja paistetaan nuotiolla makkaraa. Luvassa myös ponien omat ravit kello 16 alkaen. Kahvilasta lämpimät juomat, herkulliset ruuat sekä tietysti laskiaispullat. 

 

Tietoa muualla

 

Tapahtumakalenterimme päivittyy koko ajan, samoin kuin Aamulehden Menoinfo.

Tutustu myös #Äläjäädy – nuorten talvilomaviikko-ohjelmaan. Nuorten Tampere ylläpitää omaa tapahtumakalenteriaan #Äläjäädy-sivustolla. Sieltä löytyvät tarkat tiedot kaikista nuorille suunnatuista talviloman tapahtumista.

Tampereen kirjastojen tapahtumat löydät täältä.

Katso Tampereen kaupungin kooste talviloman tapahtumista täältä.

 

Visit Tampere ei vastaa mahdollisista muutoksista. Tarkistathan aina tapahtumien tiedot suoraan tapahtumien tai järjestäjien omilta sivuilta