Hiihtoloman menotärpit Tampereen seudulla - Visit Tampere

Hiihtoloman menotärpit Tampereen seudulla

26.01.2018

Tampereen seudulla on monia mukavia tapahtumia lapsille ja perheille hiihtolomien aikana. Tässä muutamia poimintoja, linkkejä ja vinkkejä!

 

Tampereella tapahtuu

 

Näsijärven haltiat -jääveistosmaailma on nähtävillä noin maaliskuun puoleenväliin asti Kulttuuritalo Laikun piha-alueella. Teltta kätkee sisälleen haltioiden maan, jossa katsoja pääsee tutustumaan Näsijärven mystisiin, erilaisia taikavoimia omaaviin vedenalaisiin asukkeihin. 

 

3.2. eteenpäin niin kauan kuin sääolot sallivat Ikurin jääveistospolku. Ikurin Vireen ja Ikuri-Haukiluoman omakotiyhdistyksen järjestämän jääveistos-, ääni- ja valotapahtuman teemana on syntymästä kuolemaan ja se on nimetty tänä vuonna Elämänpoluksi.

 

23.2. vietetään Tallipihalla klo 11-16 talviriehaa ja 3.3. klo 11-16 perinteistä koko perheen laskiaisriehaa. Nuppu-halinalle paikalla molempina päivinä 13-16 välisenä aikana.

 

17.2. Särkänniemessä vietetään perinteistä Lasten talvitapahtumaa, järjestäjänä Lions Club Tampere Amuri. Vuosittainen tapahtuma järjestetään 50. kerran peräkkäin. Tapahtumaan sisäänpääsy on ilmainen. Paikalla pienellä rahalla poniajelua, hevosrekiajelua, ongintaa, kasvomaalausta, kaverikoiria ja Tampereen hienoin pulkkakisa lapsille, useita sarjoja sekä uutena keppihevoskisa, kavalettiluokka. Ilmoittautuminen keppihevoskisaan paikan päällä.

 

Museot ja näyttelyt 

 

Muumimuseossa vietetään talvilomaa viikot 8 ja 9 eli 16.2.-3.3.2019. Museo on poikkeuksellisesti avoinna myös maanantait 18.2. ja 25.2. klo 9-17. Saat kuulla Taikatalven tarinan sekä kuunnella Tampereen Filharmonian musiikkia.  Muumimuseon Taikatalvi-tapahtuma täyttää jälleen Tampereen keskustassa olevan Sorsapuiston talvisella hauskanpidolla ja satumaisella valaistuksella lauantaina 2.3. klo 14-21. Luvassa on taianomainen päivä täynnä talvisia aktiviteetteja ja muumimaisen mukavaa yhdessäoloa. 

 

Museokeskus Vapriikki: 15.2. avautuvassa näyttelyssä Dracula – Vampyyrit Vapriikissa selvitetään verenimijöihin liittyvää taikauskoa, mistä ne tulevat, miten elävät kuolleet voi tunnistaa ja kuinka niiltä voi suojautua. Sekin paljastuu, mitä yhteistä oli 1400-luvun Valakian hirmuhallitsija Vlad Seivästäjällä ja kreivi Draculalla. Näyttely esittelee vampyyreitä kansanuskomuksissa, elokuvissa, kirjallisuudessa ja populaarikulttuurissa. Vapriikki ei suosittele Dracula – Vampyyrit Vapriikissa -näyttelyä perheen pienimmille, sillä näyttely sisältää voimakasta kuvamateriaalia. 16.2. Vapriikissa järjestettävillä Nukkekoti- ja Nukkemessuilla ihaillaan jos jonkinmoisia nukke-, nalle- ja miniatyyriesineitä. 24.2. on Lasten museosunnuntai, jossa teemana historian hurmaa! Luvassa opastuksia ja työpajoja.

25.2.-1.3. Vapriikin hiihtolomaviikko! Vapriikki on poikkeuksellisesti auki maanantaina 25.2., koska silloin vietetään Vampyyrimaanantaita! Ohjelmassa mm. oman minivampyyrin askarteleminen ja kierros Dracula -näyttelyyn. 26.2. vietetään työpajatiistaita, jolloin pääsee askartelemaan hamahelmistä peliaiheisia avaimenperiä ja kangaskassityöpajassa koristelemaan kassi erilaisilla postimerkeillä. 27.2. on Kivi- ja kisakeskiviikko, jolloin mm. pääsee kierrokselle Kivimuseoon ja kisaillaan Suomen Jääkiekkomuseon maalisimulaattoreissa. 28.2. Tarinatorstaina kuullaan eläinsatuja Luonnontieteellisessä museossa, kierretään Birckala 1017 -näyttelyssä ja tutkitaan arkeologisia löytöjä. 1.3. Postiperjantaina kuullaan Helmi Pöllösen yllätyspostia -tarinaa ja tutustutaan ensimmäisen maailmansodan aikaiseen Tornioon ja Haaparantaan rooliseikkailun merkeissä.

 

Tampereen Ratikan mallikappale, maketti, esitellään Tampere-talon Sorsapuistosalissa 21.-26.2.2019. Näyttely on avoinna yleisölle to-pe (21.-22.2.) klo 14-18 ja la-ti (23.-26.2.) klo 10-19, ilman pääsymaksua. Näyttelyssä pääset tutustumaan raitiovaunun ominaisuuksiin ja koet Tampereen ratikka-aikana. 

 

23.2.-3.3. Työväenmuseo Werstaalla on lasten oma puuhapaja avoinna joka päivä hiihtolomaviikolla. Lauantaina 23.2. ja 2.3. sekä sunnuntaina 24.2. ja 3.3. on koko perheen kierros Meirän kaupunkiin ja Höyrykonemuseoon klo 15. Tiistaina 26.2. ja torstaina 28.2. klo 14 lasten omalla museokierroksella tehtaantyttö Hilma kertoo millaista puuvillatehtaalla oli yli sata vuotta sitten. Keskiviikkona 27.2. on pehmolelujen yö, jonka jälkeen torstaina klo 12-18 esitellään yön aikana pehmoleluista otettuja valokuvia. Perjantaina 1.3. piirustusjumpataan Täti Taikakynän opastuksella klo 11 ja klo 13.

 

Vakoilumuseossa ilmaisia opastuksia vakoilun maailmaan kahdesti jokaisena arkipäivänä. Tutustu oikeiden James Bondien tarinoihin ja välineisiin hiihtolomaviikoilla 8 ja 9 ilmaisten opastettujen kierrosten avulla klo 12 ja klo 14. Päivän ensimmäinen opastus
on lyhyempi teemaopastus ja myöhempi on laajempi yleisöopastus. Museo on avoinna kyseisinä viikkoina ma-la 10-18 ja su 12-18. Lue koko ohjelma täältä.

 

Jos mielit hieman kauemmas, voi lähteä vierailemaan Serlachius-museoihin Mänttään, sinne pääsee kätevästi ja ympäri vuoden Serlachius-bussilla suoraan Tampereen keskustasta! Gösta Serlachiuksen taidesäätiö ylläpitää kahta museota, joiden molempien juuret ovat paperia jalostaneen ja taidetta keränneen Serlachius-suvun, metsäyhtiön ja pienen paperipaikkakunnan historiassa. Taidemuseo Göstassa ovat esillä Kiven aika, Olli ja Bucklan – Ehrströmien elämä ja taide -näyttelyt. Gustaf-museossa ovat esillä Paperiperkele, Olli ja Bucklan sekä Apteekkarin kauppahuone -näyttelyt.

 

Musiikkia

 

Tampere Filharmonia lasten konsertti: Eläinten karnevaali 21.2. ja 22.2. klo 18. Camille Saint-Saensin perhetarkoituksiin säveltämästä riemastuttavasta ilottelusta Eläinten karnevaali tuli ajan kuluessa hänen suosituin teoksensa. Konsertissa Eero Lehtimäki kapellimestarina ja Satu Sopanen kertojana ja laululeikkien vetäjänä.

 

28.2. Tampere-Talon Sorsaklubin valloittaa superviihdyttävistä keikoistaan tunnettu räppäri Redrama! Ikärajaton keikka alkaa klo 20.

 

Teatteria

 

27.2.-2.3. Ahaa-teatterissa pääsee seuraamaan Kiljuset -herrasväen vauhdikasta elämää.

 

16.-17.2. Kellariteatteri: Feeri, unta ja totta – seikkailusatu ystävyydestä. Feerissä lapset opettelevat yhdessä mitä ystävyys tarkoittaa, kuinka ystävät puhuvat toisilleen, miten he koskettavat toisiaan ja miten käydään raivoisia riitoja, joihin ystävyys ei kuitenkaan kaadu.

 

Työpajoja ja puuhaa

 

27.2.-3.3. Rullan talvinen hiihtolomaviikko: Rullan nonstop-työpajoissa tehdään lumihiutaleita Rullan puihin ja maalataan yhdessä sininen hetki. Erikoispajassa hiihtolomaviikolla Jäiset puut -työpaja 28.2. ja 1.3. klo 10 ja 12. Rullassa on myös menossa Vanhan ajan talvi -näyttely, jossa tutustutaan entisajan talviaskareisiin.

 

1.-28.2. Lasten Pirkkaset – Lasten kulttuuriviikkojen tapahtumia Tampereella ja naapurikunnissa. Tuttuun tapaan ohjelmasta löytyy kaikkien taiteenalojen esityksiä, työpajoja, näyttelyitä ja tapahtumia.

 

28.2. Soturikissat-iltapäivä Monitoimitalo 13:ssa alkaen klo 14. Kokonainen iltapäivä täynnä hauskaa Soturikissat-aiheista ohjelmaa sekä muiden fanien tapaamista! Kello 15 vieraana Soturikissat-kirjasarjan suomentaja Nana Sironen.

 

Pelipäivä perjantaina 1.3. Metsossa alkaen kello 13. Siirry talvisesta Suomesta seikkailemaan virtuaalitodellisuuteen tai nostata hikeä testaamalla uudet jännittävät lautapelit pääkirjasto Metson pelipäivässä!

 

Muita ikivihreitä kohteita on mm. Poliisimuseo Hervannassa. Lastenohjelmiin voi sukeltaa sisään Pikku Kakkosen puistossa Koskipuistossa ja Tiitiäisen satupuistossa Näsinkalliolla.

 

Lisää tekemistä Tampereen lähistöllä:

 

18.2-2.3. Viikoilla 8 ja 9 Sastamalassa Herra Hakkaraisen talossa hiihtoloman parhaat halaukset saa Herra Hakkaraiselta maanantaista lauantaihin klo 11, 13 ja 15. Herra Hakkaraisten pehmoisten ja ihanien halausten lisäksi taloon pääsylipun ostaneet pääsevät keskiviikkoina 20.2. sekä 27.2. nauttimaan Talvi-piknikistä. Tällöin Herra Hakkaraisen hurjan hauskalta autopihalta löytyy nuotio, makkaroita, makkaratikkuja sekä mehua klo 14-16. Lauantaina 23.2. taas päästään kahden Savonia ammattikorkeakoulun suuhygienistiopiskelijan matkassa häätämään hammaspeikkoja! Pääset astumaan sisään ”hampaaseen”, ja kuulemaan, kuinka hammaspeikkoja nykypäivänä häädetään. 

 

Ideaparkissa ja sisähuvipuisto  Zones by Särkänniemessä, Lempäälässä, pääsee leikkimään säällä kuin säällä. Testaa vaikka uutuutta, Pikseli virtuaalipuistoa!

 

Kulttuurikeskus PiiPoossa järjestetään hiihtolomalla ohjattuja työpajoja 23.2.-3.3: Valomaalaus-, teatteri-, ja sirkustyöpajat. Lisäksi Mielihuvitus-näyttelykierroksia ja Höpinätötterön konsertti lauantaina 2.3. klo 13! PiiPoo sijaitsee Ideaparkissa, Lempäälässä.

 

Kangasalla sijaitsee Mobilian autokylä, joka on tieliikenteen valtakunnallinen erikoismuseo. Museossa on nähtävillä kansainvälisestikin ainutlaatuinen Rally Hall of Fame, joka on nuoren rallihirmun unelmien täyttymys.

 

Tietoa muualla:

Tampereen kaupungin sivuilla löytyy tietoa liikuntapaikoista. Tapahtumakalenterimme päivittyy koko ajan, samoin kuin Aamulehden Menoinfo.

Tutustu myös #Äläjäädy – nuorten talvilomaviikko-ohjelmaan. Nuorten Tampere ylläpitää omaa tapahtumakalenteriaan #Äläjäädy-sivustolla. Sieltä löytyvät tarkat tiedot kaikista nuorille suunnatuista talviloman tapahtumista.

Lisäksi Visit Pirkanmaan -sivuilta löytyy vielä lisää tapahtumia koko Pirkanmaan alueelta.

 

Visit Tampere ei vastaa mahdollisista muutoksista. Tarkistathan aina tapahtumien tiedot suoraan tapahtumien tai järjestäjien omilta sivuilta

 

Lisää luettavaa

Talvikivaa Tampereella
Aktiviteetit

Talvikivaa Tampereella

Ota lumesta ja jäästä kaikki irti näillä vinkeillä!
Lue lisää
Top 10 Kivaa koko perheelle – sisätiloissa!
Lapsille

Top 10 Kivaa koko perheelle – sisätiloissa!

Eikö keli helli lomallasi? Ei hätää, Tampereella riittää sisäkohteita koko perheelle!
Lue lisää
Tampereen parhaat pulkkamäet
Lapsille

Tampereen parhaat pulkkamäet

Tampere on täynnä vauhdikkaita pulkkamäkiä. Lue paikallisten suositukset!
Lue lisää