Siirry sisältöön

Tampereen Joulutori 2.-22.12.2023

Joulukuun ajan Keskustori on jälleen tunnelmallinen ja tuoksuva kylä, joka täyttyy käsityöläisten uniikeista luomuksista ja siitä aidosta joulun tunnelmasta! Joulutori on avoinna joka päivä klo 11–19, Glögiravintola klo 11–20 ja Munkkikahvila 11–19.

Joulutori avautuu vaiheittain ja joulun tunnelmaa pääsee aistimaan jo lauantaina 25. marraskuuta. Glögiravintolan ja Munkkikahvilan lisäksi osa elintarvikkeita ja käsitöitä myyvistä mökeistä ovat siitä lähtien avoinna aina 22.12. saakka. Lauantaista 2.12. lähtien kaikki mökit ovat avoinna joka päivä, myös itsenäisyyspäivänä 6.12. Joulutorin ohjelmaan voit tutustua joulutorin omilla sivuilla.

Tallipihan Joulu 18.11.-23.12.

Piipahdus Tallipihalle kuuluu monen tamperelaisen joulunalusperinteisiin. Sen kauniit puutalot kätkevät sisäänsä ihania putiikkeja ja puoteja, joissa on paljon nähtävää sekä ostettavaa. Myös pihan kojuista löytyy kädentaitajien tuotteita pukinkonttiin. Vanhan tallin tiloihin taas avautuu joulun ajaksi tunnelmallinen Hohde joulukauppa.

Kuuluisaan Tallipihan Suklaapuotiin matkataan kaukaakin hakemaan herkkuja ja tunnelmoimaan. Lisäksi kannattaa poiketa myös Tallipihan nostalgisessa kahvilassa, jossa tuoksuvat glögi, piparkakut ja vastaleivotut leivonnaiset. Tallipihalle kannattaa suunnata koko perheen voimin, sillä vierailevat tähdet Vilho-aasi ja Lassi-poni ovat tavattavissa ulkotarhassa koko joulun ajan. Tallipihan Joulun ohjelman löydät Tallipihan omilta sivuilta.

Finlaysonin joulu

Finlaysonin alue on Tampereen jouluisin kaupunginosa. Alueen tunnelmallisella ja kauniisti valaistulla jouluaukiolla voi ihastella videoteosta, jonka teemana on revontulet. Tunnelmaa on myös sisätiloissa, jossa voi tehdä jouluostoksia pop up -myymälöissä ja tutustua alueen näyttelyihin. Lisätietoa tapahtumista löydät Finlaysonin alueen tapahtumakalenterista.

Palatsin joulu Milavidassa 21.11.2022-7.1.2024

Tampereen jalokivi, Museo Milavida puetaan jälleen jouluasuun. Luvassa on konsertteja, opastettuja kierroksia, nostalgiaa ja kimallusta -joulukoristepajoja, myyjäiset ja paljon muuta. Koko Milavidan joulun ajan ohjelma löytyy museon omilta sivuilta.

Kaunein Jouluikkuna 26.11.–24.12.2023.

Kierrä Tampereen keskustaa ihastellen kauniita jouluikkunoita, äänestä omaa suosikkiasi ja voita lahjakortteja mukana oleviin yrityksiin. Kartta ikkunoista tulee nähtäville Rakas Tampere -sivustolle.

Koiramäen joulu 25.11.–18.12. ja 26.–27.12.

Koiramäen joulu vie joulun tunnelmaan taas joulunalusviikonloppuina, lauantaisin ja sunnuntaisin 25.11. alkaen sekä 26.–27.12. Koiramäessä leikitään ja lauletaan, herkutellaan ja tunnelmoidaan. Paikalla on monenlaisia tonttuja ja tietysti itse joulupukki. Koiramäki on taas täynnä hauskaa puuhaa ja tonttuista ohjelmaa!

Joulumarkkinat 24.-26.11.

Tampereen Hämeenpuiston Joulumarkkinat tuovat Tampereelle käsityöläisiä, alkutuottajia ja eri maakuntien ruokaherkkuja. Luvassa on todellinen koko perheen tapahtuma, joka tarjoaa upean mahdollisuuden tutustua maakuntien erikoistuotteisiin ja osaamiseen.

Designtorin joulu 3.12.

Designtorin joulu saapuu jälleen Tullikamarille. Tämä odotettu tapahtuma esittelee muotoilua, kuten kodintuotteita, vaatteita, koruja ja asusteita kotimaisilta brändeiltä.

Hiedanrannan joulu

Hiedanrannan joulussa on luvassa kulttuuria, tapahtumia ja joulun tunnelmaa! Lauantaina 2.12. Lielahden kartanolla järjestetään Lasten joulurieha ja Hyvän mielen joulumyyjäiset. Joulukuussa järjestetään myös konsertteja, tehdaskierroksia ja Paluu Hiedanrantaan -valokuvanäyttely.

Kangasalan joulu ja joulukylä

Kangasalan joulu pitää sisällään monenlaisia tapahtumia, joissa voit valmistautua jouluun ja virittäytyä joulutunnelmaan. Ensimmäistä kertaa avattava, Kangasala-talon aukiolle sijoittuva Joulukylä tuo tuulahduksen eurooppalaista joulutoritunnelmaa Kangasalle. Mökeissä voi tehdä jouluostoksia käsitöistä herkkuihin ja joulukaloihin, ja Jalmarin Joulukievarissa nauttia kuumaa glögiä Joulukylän keskellä viltin alla.

Listaus päivittyy jouluun asti. Lisää joulun ajan tapahtumia löydät tapahtumakalenteristamme!