Juhannus 2020 Tampereen seudulla - Visit Tampere

Juhannus 2020 Tampereen seudulla

12.06.2020

Yötön yö, Suomen suvi, juhannuskokko ja lavatanssit. Juhannuksenakaan ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, sillä juuri kaikkea tätä ja paljon muuta tarjoaa Tampere lähiseutuineen! On perinteistä juhannusohjelmaa, lavatansseja, mukavaa tekemistä lapsille, luonnon rauhaa tai festarifiilistä – kuka enää mökkiä kaipaisi kun voi jäädä kaupunkiin!

Psst! Koronavirus on vaikuttanut monien tapahtumien järjestämiseen, myös juhannuksena. Tätä artikkelia päivitetään juhannukseen asti, jotta saamme tarjottua mahdollisimman kattavat tapahtumatiedot!

 

Tapahtumia

 

Vaikka tänä vuonna ei päästäkään juhlimaan Koiramäen Juhannusta, on Särkänniemi onneksi avoinna juhannuksena! Huvipuisto on avoinna kello 12–19, Akvaario kello 11–19 ja Koiramäki kello 11–18.

Juhannuksena Tampereen vihreässä keitaassa, Viikinsaaressa, pääsee juhlimaan yötöntä yötä kahtena päivänä! Saari on auki ja laivat liikkuvat juhannusaattona klo 10.00 – 22.30 ja juhannuspäivänä klo 12.00 – 21.30. Laivat Laukontorilta lähtevät tasatunnein, paluut saaresta aina puolelta. Kuten perinteiseen juhannukseen kuuluu, luvassa on saunomista ja uimista rantasaunalla, pihapelien pelaamista, sekä juhannuskokko. Trubaduuri tarjoaa terassille ja ravintolaa viihtyisän musiikin! Tutustu koko ohjelmaan ja osta liput täältä.

G Livelabissa, Tampereen Keskustorin välittömässä läheisyydessä, vietetään juhannusta sekä perjantaina että lauantaina. Terassilla on tarjolla kylmiä ja kuumia juomia, pehmistä sekä grilliherkkuja. Myös pihapelejä on lainattavissa. Juhannuksen erikoisvieraaksi saapuu rakastettu muusikko Ville Leinonen! Leinonen tarjoilee sekä perjantaina 19.6. että lauantaina 20.6. DJ-setin klo 17-20 ja soolokeikan klo 20 alkaen G Livelabin terassilla. Laikunlavan alueelle laajeneva 300-paikkainen G Livelabin terassi palvelee 19.-20.6. klo 12–23. Tapahtumat ovat maksuttomia ja ikärajattomia.

Sunnuntaina 21.6. vietetään Tallipihan juhannusta klo 11-17. Ohjelmassa käsityöläistori, hevosvaunuajelua ja ponitalutusta. Kuultavana on myös elävää musiikkia ja tietenkin Tallipihan puodit ja kahvila ovat avoinna terasseineen ja juhannusherkkuineen. Terassilla loimutetaan mm. lohta, mistä saatavilla herkullisia annoksia. Vapaa pääsy! Tallipiha on suljettu 19.-20.6.

Camping Härmälässä vietetään myös juhannusjuhlaa! Luvassa on aarteenmetsästystä lapsille, ohjelmaa ravintolassa ja kokko syttyy mikäli metsäpalovaroitusta ei ole voimassa.

Niihaman Majalla vietetään perinteiseen tapaan juhannusta. Juhannusaattona Majalle saa tulla maistelemaan makkaraa, vohveleita, jäätelöä ja monenmoista muuta herkkua! Maja on auki mukavalla kesämökkimeiningillä klo 9.30-21.30. Lauantaina ja sunnuntaina myyntiluukku on avoinna klo 11-16.

 

Saunomaan!

Rauhaniemen rantamaisemissa juhannussauna lämpiää juhannusaattona 19.6 klo 12-20, juhannuspäivänä 20.6 klo 12-20 ja sunnuntaina 21.6 klo 13-20

Suomen vanhin yleinen sauna eli Rajaportin sauna on avoinna aattona klo 12-18. Juhannuspäivänä sauna on suljettu. Kahvila on avoinna kun saunakin on.

Saunaravintola Kuuma on kuumana juhannuksenakin, perjantaina klo 11-23 ja lauantaina 12-23 (sunnuntaina kiinni). Hieman juhannusfiilistä tuovia juttuja myös paikalla yllätyksenä asiakkaille, ja ravintola palvelee myös!

Kaupinojan saunalla pääsee juhannustunnelmaan juhannusaattona klo 14:00-18:45, juhannuspäivänä klo 14:00-18:45 ja sunnuntaina klo 12:00-20:45

Viikinsaaren saunaan pääsee myös juhannuksena: rantasauna ja iglusauna ovat lämpiminä klo 18-20.

 

Muuta mukavaa

 

Hopealinjat risteilee juhannuksena Tampereella! Tarkasta aikataulut ja lue lisää risteilyistä Hopealinjan sivuilta.

Maankuuluja munkkeja pääsee maistelemaan juhannuksenakin – Pyynikin näkötorni ja kahvila ovat avoinna juhannusaattona 19.6. klo 9-16 ja muina päivinä klo 9-21. Kahvittelun kruunaa mahtava näkymä yli Pyynikin ja järvimaisemien!

Juhannuksena pääsee myös paikallisen oppaan johdolla tutustumaan paikallisiin elämyksiin: tsekkaa Doerz Tampereesta mitä on tarjolla!

Tänä kesänä Pyynikin kesäteatterin ja uimarannan parkkipaikka muuntuu kaikkien karavaanareiden iloksi Matkaparkiksi! Matkaparkki Pyynikki on avoinna myös juhannuksena.

 

Lähiseudulla

Mikä paikka on auki juhannuksena? No se on Vehoniemen Automuseo Kangasalla! Vehoniemen Automuseossa 19.6. juhannusaattona on museo, kahvio, näkötorni ja museopuoti avoinna 10-22 (säävaraus klo 19 jälkeen). Lauantaina ja sunnuntaina 20.-21.6. Automuseo, kahvio ja museopuoti avoinna klo 10-19.

Mobilian autokylään pääsee juhannuksena. Mobilia on suljettu juhannusaattona 19.6., mutta avoinna jälleen juhannuspäivänä 20.6. klo 10-18.

Vaihmalan Hovissa, Lempäälässä, pääsee sään salliessa nauttimaan juhannuskokon loimusta.

Visavuoren museo Valkeakoskella on avoinna koko juhannuksen klo 11-18.

Vietä juhannusaatto Ilolan Maatilalla Valkeakoskella! Lipunnoston jälkeen Lasten kokko Wanhan aseman pihamaalla sytytetään (ellei kokonpoltolle tule kieltoa, säävaraus), maatilan eläimiä voi ihastella piha-alueella ja traktorikärriajelulle pääsee klo 19-19.45. 

 

Tanssimaan!

 

Juhannuksena on perinteisesti tanssittu yöttömän yön lavatansseja, joista suurin osa on tänä vuonna jouduttu koronaviruksen vuoksi perumaan. Muutamassa paikassa tanssinkaipuisille on kuitenkin luvassa helpotusta:

 

Juhannusaattona 19.6. Haikan lavalla Pirkkalassa juhannuskansaa viihdyttävät Aron & Cool Company sekä Eila Pienimäki.

Toivolan lavalla Ylöjärvellä (Karhe) tanssiin tahtia lyövät Yötaivas ja Kauko Simonen. Juhannuspäivänä 22.6. pääsee tanssijalkaa ulkoiluttamaan Toivolan lavalle Ylöjärvelle (Karhe), jossa illan esiintyjinä nähdään Yötaivas sekä Jarno Itkonen.

 

Visit Tampereen matkailuneuvonta puhelimitse ja sähköpostilla palvelee jälleen ma 22.6.

Tampereen joukkoliikenteen bussit kulkevat keskikesän juhlallisuuksien ajan poikkeusaikatauluilla – katso tarkat tiedot joukkoliikenteen sivuilta.

Kannattaa katsastaa myös tapahtumakalenterimme sekä Aamulehden Menoinfo.

 

Huomioikaa, että näihin tietoihin voi tulla Visit Tampereesta riippumattomia muutoksia, joten kannattaa aina tarkistaa ajankohtaiset tiedot kohteiden omilta sivuilta.

 

Visit Tampere Smiling Little Girl At Särkänniemi Doghill Koiramäki Laura Vanzo

Särkänniemen Koiramäki

Särkänniemi, 33230 Tampere
Lue lisää
Visittampere Tammerkoski Boat At Viikinsaari Laura Vanzo

Viikinsaari

Viikinsaari, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Laukontori Harbour View From Hopealinjat Boat Laura Vanzo

Hopealinjat

Laukontori, Tampere
Lue lisää
G Livelab Tampere Copyright G Livelab Tampere

G Livelab Tampere

G Livelab, Puutarhakatu 1, Tampere
Lue lisää
Tallipihan Suklaapuoti Christmas Laura Vanzo 9

Tallipiha

Kuninkaankatu 4b, 33210 Tampere
Lue lisää
Visit_Tampere_Härmälä_Camping_Laura_Vanzo-6

Tampere Camping Härmälä

Leirintäkatu 8, 33900 Tampere
Lue lisää
Visittampere Niihaman Maja

Niihaman Maja

Pikku-Niihamantie 80, 33560 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Children At Rauhaniemi Sauna Laura Vanzo

Rauhaniemen kansankylpylä

Rauhaniementie 29, 33180 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere People sitting outside at Rajaportti Sauna

Rajaportin sauna

Rajaportin sauna, Pispalan valtatie, Tampere
Lue lisää
Visit_Tampere_Laukontori_Kuuma_Sauna_Ravintola_Restaurant_Drone_Laura_Vanzo

Saunaravintola Kuuma

Laukontori 21, 33200 Tampere
Lue lisää
Visittampere Photographing Pyynikki Tower

Pyynikin näkötorni ja kahvila

Näkötornintie 67, 33230 Tampere
Lue lisää
Old Automoblies In Mobilia

Mobilia

Kustaa Kolmannen tie 75, 36270 Kangasala
Lue lisää
Visit Tampere Vaihmalan Hovi Hotel Laura Vanzo 38 (1)

Vaihmalan Hovi

Vaihmalantie 120, 37500 Lempäälä
Lue lisää
Visit_Tampere_Visavuori Ateljee

Visavuoren museo

Visavuorentie 80, 37770 Valkeakoski
Lue lisää
Visittampere Ilolan Maatilamatkailu

Ilolan maatilamatkailu

Vedentaantie 30, Valkeakoski
Lue lisää
Visit Tampere Vehoniemen Automuseo Kahvila Vehoniemi Car Museum Café Laura Vanzo 14

Vehoniemen Automuseo

Vehoniemenharjuntie 92, 36570 Kangasala
Lue lisää

Lisää luettavaa

Tampereen risteilykesä 2020
Järviluonto

Tampereen risteilykesä 2020

Sisävesikauden alettua alukset ovat valmiina uuteen risteilykesään!
Lue lisää
Kesän 2020 opastetut yleisökierrokset
Opastetut kierrokset

Kesän 2020 opastetut yleisökierrokset

Kesällä pääset taas asiantuntevien oppaiden johdolla tutustumaan Tampereeseen eri teemoilla.
Lue lisää
Ihanimmat kesämajoitukset
Majoitus

Ihanimmat kesämajoitukset

Olemme listanneet teille avoinna olevia majoitusalan yrityksiä Tampereella ja lähistöllä.
Lue lisää
Patikoimaan Tampereen seudulle
Retkeily ja patikointi

Patikoimaan Tampereen seudulle

Tampereen seudulla löytyy reittejä parin tunnin tai parin päivän ulkoiluun.
Lue lisää