Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Juhannus 2021 Tampereen seudulla

23.06.2021

Yötön yö, Suomen suvi, juhannuskokko ja lavatanssit. Juhannuksenakaan ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, sillä juuri kaikkea tätä ja paljon muuta tarjoaa Tampere lähiseutuineen! On perinteistä juhannusohjelmaa, lavatansseja, mukavaa tekemistä lapsille, luonnon rauhaa tai festarifiilistä – kuka enää mökkiä kaipaisi kun voi jäädä kaupunkiin!

Psst! Koronavirus on vaikuttanut monien tapahtumien järjestämiseen, myös juhannuksena. Tätä artikkelia päivitetään juhannukseen asti, jotta saamme tarjottua mahdollisimman kattavat tapahtumatiedot!

 

Tapahtumia

 

Vaikka tänä vuonna ei päästäkään juhlimaan Koiramäen Juhannusta, on Särkänniemi onneksi avoinna juhannuksena! Huvipuisto on avoinna pidennetyillä aukioloajoilla klo 10-21, Akvaario klo 10-21 ja Koiramäki klo 10-18.

Juhannuksena Tampereen vihreässä keitaassa, Viikinsaaressa, pääsee juhlimaan yötöntä yötä kahtena päivänä! Saari on auki ja laivat liikkuvat juhannusaattona klo 10.00 – 22.30 ja juhannuspäivänä klo 12.00 – 21.30. Laivat Laukontorilta lähtevät tasatunnein, paluut saaresta aina puolelta. Kuten perinteiseen juhannukseen kuuluu, luvassa on saunomista ja uimista rantasaunalla, pihapelien pelaamista, sekä juhannuskokko. Trubaduuri tarjoaa terassille ja ravintolaa viihtyisän musiikin! Tutustu koko ohjelmaan ja osta liput täältä.

G Livelabissa, Tampereen Keskustorin välittömässä läheisyydessä, vietetään juhannusta sekä perjantaina että lauantaina. Terassilla on tarjolla kylmiä ja kuumia juomia, pehmistä sekä grilliherkkuja. Myös pihapelejä on lainattavissa. Juhannusaattona esiintyy toista kertaa perättäin laulaja-lauluntekijä Ville Leinonen, joka tarjoilee DJ-musiikkia klo 17-19.30 ja soolokeikan klo 20 alkaen. Juhannuspäivänä juhlitaan juhannusjamien merkeissä Waldo Weissmüller & The Tarzans of Tango -nimisen yhtyeen johdolla. Laikunlavan alueelle laajeneva 300-paikkainen G Livelabin terassi palvelee läpi juhannuksen. Tapahtumat ovat maksuttomia ja ikärajattomia.

Sunnuntaina 27.6. vietetään Tallipihan juhannusta klo 11-17. Ohjelmassa muun muassa käsityöläistori ja hevosvaunuajelua. Kuultavana on myös elävää musiikkia ja tietenkin Tallipihan puodit ja kahvila ovat avoinna terasseineen ja juhannusherkkuineen. Terassilla loimutetaan mm. lohta, mistä saatavilla herkullisia annoksia. Vapaa pääsy! Tallipiha on suljettu 25.-26.6.

Camping Härmälässä vietetään myös juhannusjuhlaa! Leirintäalueelta löytyy grillipaikkoja, uimaranta, saunat, minigolfia sekä hyvää ruokaa ja juomaa, joten juhannustunnelmaan pääsee varmasti.

Niihaman Majalla vietetään perinteiseen tapaan keskikesän juhlaa läpi juhannuksen klo 10-21. Juhannusaattona Majalle saa tulla maistelemaan makkaraa, vohveleita, jäätelöä ja monenmoista muuta herkkua!

Panimoravintola Plevna palvelee läpi juhannuksen ja juhannustunnelmaan päästään jo heti aatonaattona 24.6., sillä VinyyliVerannalla DJ Juissi soittaa kotimaisia kesähittejä klo 17-20. Juhannusaattona Plevna on avoinna klo 11-21 ja juhannuspäivänä 12-21, sunnuntaina suljettu. Sekä perjantaina että lauantaina keittiön lisäksi itäisellä kadulla on rilli kuumana säävarauksella, myös panimon kauppa on avoinna. Lisäksi on saatavilla Juhannuskassit, jotka soveltuvat esimerkiksi citypiknikille. Aja paikalle tandemilla, kesämopolla tai käppäile pitkin polttavaa kesäkatua!

Kaupunkijuhannusfestivaali Valtteri  järjestetään Tullikamarin terassialueilla (säävarauksella Pakkahuoneella). Länsiterassilla nähdään molempina iltapäivinä maamme terävintä stand up-kärkeä ja kiehtovan raikkaita musiikkiesityksiä. Juhannusaattona eteläterassilla kuullaan DJ Juan Calian italodiskoa ja juhannuspäivänä musiikeista vastaa DJ Kristian Lindell. Eteläterassille on vapaa pääsy. Lisäksi juhannuspäivänä Tullikamarin Klubilla on mahdollisuus seurata jalkapallon EM-kisojen puolivälierä!

 

Saunomaan!

 

Kesän 2021 saunaerikoisuus Tampereella on Sorsapuiston saunakeidas. Juhannusaattona ja -päivänä pääsee saunomaan tervasaunaan, hamppusaunaan ja avantosaunaan klo 15-20 välisenä aikana. Näitä ei olekaan ihan joka saunabongari kokenut – ei ainakaan saman päivän aikana! Perinteistä pitävälle löytyy nautinnollinen palju. Ravintola Tuhto palvelee saunojia. Sorsapuiston saunakeidas on avoinna heinäkuun loppuun asti.

Rauhaniemen rantamaisemissa juhannussauna lämpiää juhannusaattona 25.6. klo 12-21, juhannuspäivänä 26.6. klo 12-21 ja sunnuntaina 27.6. klo 13-21. Lisäksi kesäkioski palvelee saunan välittömässä läheisyydessä.

Suomen vanhin yleinen sauna eli Rajaportin sauna on avoinna aattona klo 12-18. Juhannuspäivänä sauna on suljettu. Kahvila on avoinna kun saunakin on.

Saunaravintola Kuuma on kuumana juhannuksenakin, sekä perjantaina että lauantaina klo 11-23 (sunnuntaina kiinni). Hieman juhannusfiilistä tuovia juttuja myös paikalla yllätyksenä asiakkaille, ja ravintola palvelee myös!

Kaupinojan saunalla pääsee juhannustunnelmaan juhannusaattona klo 12-18.45, juhannuspäivänä klo 12-18:45 ja sunnuntaina klo 12-20.45

Viikinsaaren saunaan pääsee myös juhannuksena: saunat lämpeävät juhannusaattona klo 12-20 ja -päivänä klo 15-19.

 

Muuta mukavaa

 

Halutessasi kokeilla erilaista kyytiä kotiin tai tehdä pienen kaupunkiajelun, kokeile ihmeessä kesän positiivisinta kyytiä, eli Biketaxia! Se on ekologinen elämyskyyti, jolla pääsee n. 4 km päähän keskustasta.

Tampereen maauimalaan pääsee pulikoimaan läpi juhannuksen sen ollessa avoinna juhannusaattona klo 7-14, juhannuspäivänä klo 13-20 ja sunnuntaina klo 10-18. Huomioithan, että viimeinen sisäänpääsyaika maauimalan alueelle on 1 h 15 min ennen sulkemista.

Hopealinjat risteilee juhannuksena Tampereella! Mahdollisuuksia on sekä Pyhä- että Näsijärvellä. Hyppää laivaan Laukontorin satamasta ja nauti laivan juhannusmenusta sekä virvokkeista. Tarkasta aikataulut ja lue lisää risteilyistä Hopealinjan sivuilta.

Juhannuksena pääsee myös paikallisen oppaan johdolla tutustumaan paikallisiin elämyksiin: tsekkaa Doerz Tampereesta mitä on tarjolla!

Lisäksi on mahdollisuus bongata Paula Norosen lastenkirjoista ja elokuvista tuttu Supermarsu liikkeiden näyteikkunoissa, jos juhannuksena tulee liikuttua keskustan alueella. Tutustu ja osallistu Supermarsu-kisaan!

 

Ruokaa

 

Ihan kaikki meistä eivät pääse juhannuksena grillaamaan, mutta onneksi osa kokeista on töissä! Ainakin seuraavat ravintolat ovat auki: Periscope, Ravintola C, Dabbal kitchen & bar.

Maankuuluja munkkeja pääsee maistelemaan juhannuksenakin – Pyynikin näkötorni ja kahvila ovat avoinna juhannusaattona 25.6. klo 9-16 ja muina päivinä klo 9-21. Kahvittelun kruunaa mahtava näkymä yli Pyynikin ja järvimaisemien!

Cafe Pispala on myös auki ja sinne kannattaa ehdottomasti tehdä pöytävaraus, koska moni muukin saattaa haluta pannukakkuja Pispalan idyllissä.

RantaSmoothie Ranta-Tampellassa on avoinna juhannusaattona, perjantaina, ja lauantaina klo 10-21. Smoothien lisäksi tarjolla on salaatteja, jäätelöä, kahvia ja kylmiä juomia. Yöttömän yön olematon auringonlasku on parasta katsoa täällä!

 

Lähiseudulla

Mikä paikka on auki juhannuksena? No se on Vehoniemen Automuseo Kangasalla! Vehoniemen Automuseossa juhannusaattona on museo, kahvio, näkötorni ja museopuoti avoinna vähintään 10-22, koronarajoitusten salliessa 24 asti (säävaraus klo 19 jälkeen). Lauantaina ja sunnuntaina Automuseo, kahvio ja museopuoti avoinna klo 10-19.

Mobilian autokylään pääsee juhannuksena. Mobilia on suljettu juhannusaattona 25.6., mutta avoinna jälleen juhannuspäivänä 26.6. klo 10-18.

Vaihmalan Hovissa, Lempäälässä, pääsee sään salliessa nauttimaan juhannuskokon loimusta.

Visavuoren museo Valkeakoskella on avoinna koko juhannuksen klo 11-18.

Vietä juhannusaatto Ilolan Maatilalla Valkeakoskella! Lipunnoston jälkeen Lasten kokko Wanhan aseman pihamaalla sytytetään (ellei kokonpoltolle tule kieltoa, säävaraus), maatilan eläimiä voi ihastella piha-alueella ja traktorikärriajelulle pääsee klo 19-19.45. 

 

Tanssimaan!

 

Juhannuksena on perinteisesti tanssittu yöttömän yön lavatansseja, joista suurin osa on tänä vuonna jouduttu koronaviruksen vuoksi perumaan. Muutamassa paikassa tanssinkaipuisille on kuitenkin luvassa helpotusta:

 

Juhannusaattona 25.6. Haikan lavalla Pirkkalassa juhannuskansaa viihdyttävät Aron & Cool Company sekä Einö Grön.

Toivolan lavalla Ylöjärvellä (Karhe) tanssiin tahtia lyövät juhannusaattona Kauko Simonen & Roulette ja juhannuspäivänä Juha Hautaluoma & Tähtivyö.

 

Visit Tampereen matkailuneuvonta puhelimitse ja sähköpostilla palvelee jälleen maanantaina 28.6.

Tampereen joukkoliikenteen bussit kulkevat keskikesän juhlallisuuksien ajan poikkeusaikatauluilla – katso tarkat tiedot joukkoliikenteen sivuilta.

Kannattaa katsastaa myös tapahtumakalenterimme sekä Aamulehden Menoinfo.

 

Huomioikaa, että näihin tietoihin voi tulla Visit Tampereesta riippumattomia muutoksia, joten kannattaa aina tarkistaa ajankohtaiset tiedot kohteiden omilta sivuilta.