Siirry sisältöön

Tapahtumia

Särkänniemi on onneksi avoinna läpi juhannuksen! Huvipuisto on avoinna pidennetyillä aukioloajoilla klo 10-21, Akvaario klo 10-21 ja Koiramäki klo 10-18.

Juhannuksena Tampereen vihreässä keitaassa, Viikinsaaressa, pääsee juhlimaan yötöntä yötä kahtena päivänä! Saari on auki ja laivat liikkuvat juhannusaattona klo 10.00 – 22.30 ja juhannuspäivänä klo 12.00 – 21.30. Laivat Laukontorilta lähtevät tasatunnein, paluut saaresta aina puolelta. Kuten perinteiseen juhannukseen kuuluu, luvassa on saunomista ja uimista rantasaunalla, pihapelien pelaamista, sekä juhannuskokko. Trubaduuri tarjoaa terassille ja ravintolaa viihtyisän musiikin! Tutustu koko ohjelmaan ja osta liput täältä.

G Livelabissa, Tampereen Keskustorin välittömässä läheisyydessä, vietetään juhannusta sekä perjantaina että lauantaina. Perjantaita vietetään G Livelabin juhannustanssien merkeissä Joel Hallikaisen & Patajätkän kanssa. Lauantaina juhanuspäivän vieraaksi saapuu jo kolmatta kertaa eli perinteikkäästi laulaja-lauluntekijä Ville Leinonen, joka tarjoilee DJ-musiikkia ja soolokeikan. Terassilla on tarjolla kylmiä ja kuumia juomia, pehmistä sekä grilliherkkuja. Myös pihapelejä on lainattavissa. Laikunlavan alueelle laajeneva 300-paikkainen G Livelabin terassi palvelee läpi juhannuksen.

Sunnuntaina 26.6. vietetään Tallipihan juhannusta klo 11-17. Luvassa ihastuttavaa juhannustunnelmaa, herkuttelua ja tunnelmallista musiikkia. Vierailevia kädentaitajia, hevosvaunuajelua, ulkoterassilla kuohuvaa ja muita juhannusherkkuja. Klo 12-16 välisenä aikana esiintyy Rolf Wirtanen Orkesteri. Tallipiha on suljettu 24.-25.6.

Camping Härmälässä vietetään myös juhannusjuhlaa! Perinteisessä juhannusjuhlassa on luvassa muun muassa lipunnosto ja kokko, säävarauksella. Leirintäalueelta löytyy grillipaikkoja, uimaranta, saunat, minigolfia sekä hyvää ruokaa ja juomaa, joten juhannustunnelmaan pääsee varmasti.

Panimoravintola Plevna palvelee läpi juhannuksen ja juhannustunnelmaan päästään jo heti aatonaattona 23.6., sillä VinyyliVerannalla DJ Juissi soittaa kotimaisia kesähittejä klo 17-20. Juhannusaattona Plevna on avoinna klo 11-21 ja juhannuspäivänä 12-21, sunnuntaina suljettu. Aja paikalle tandemilla, kesämopolla tai käppäile pitkin polttavaa kesäkatua!

Tänäkin vuonna Tullikamarilla järjestetään Kaupunkijuhannusfestivaali Valtteri! Juhannusaattona juhlitaan Tullikamarin puolella, juhannuspäivänä juhlat siirtyvät Pakkahuoneen puolelle. Valtteri on festivaali ihmisille, jotka viihtyvät kesäisen kaupungin sykkeestä! Lue lisää esiintyjistä ja osta liput täältä.

Saunomaan!

Jos haluat pysyä keskustassa, löydät makoisat löylyt Saunaravintola Kuumasta Laukontorilta! Kuuman sauna on juhannuksena auki 24.6 ja 25.6. klo 13-23, 26.6. suljettu. Ravintola on avoinna 13-02 (keittiö 13-22).

Rauhaniemen rantamaisemissa juhannussauna lämpiää juhannusaattona 24.6. klo 12-22, juhannuspäivänä 25.6. klo 12-22 ja sunnuntaina 26.6. klo 12-22. Lisäksi kesäkioski palvelee saunan välittömässä läheisyydessä sään salliessa aina klo 20 asti. Jos keli on suosiollinen, alueella luvassa myös mukavaa koko perheen ohjelmaa.

Suomen vanhin yleinen sauna, Rajaportin sauna, on avoinna aattona 24.6. klo 12-18. Juhannuspäivänä sauna on suljettu. Kahvila on avoinna samoina aikoina kuin saunakin.

Kaupinojan saunalla pääsee juhannustunnelmaan juhannusaattona klo 12-18.45, juhannuspäivänä klo 12-18:45 ja sunnuntaina klo 12-20.45.

Viikinsaaren saunaan pääsee myös juhannuksena: saunat lämpiävät juhannusaattona klo 12-20 ja -päivänä klo 15-19.

Muuta mukavaa

Halutessasi kokeilla erilaista kyytiä kotiin tai tehdä pienen kaupunkiajelun, kokeile ihmeessä kesän positiivisinta kyytiä, eli Biketaxia! Se on ekologinen elämyskyyti, jolla pääsee noin 4 km päähän keskustasta.

Tampereen maauimalaan pääsee pulikoimaan läpi juhannuksen sen ollessa avoinna juhannusaattona, perjantaina klo 7-14, juhannuspäivänä klo 13-20 ja sunnuntaina klo 10-18. Huomioithan, että viimeinen sisäänpääsyaika maauimalan alueelle on 1 h 15 min ennen sulkemista.

Hopealinjat risteilee juhannuksena Tampereella! Hyppää laivaan Laukontorin satamasta ja nauti laivan juhannusmenusta sekä virvokkeista. Tarkasta aikataulut ja lue lisää risteilyistä Hopealinjan omilta sivuilta.

Juhannuksena pääsee myös paikallisen oppaan johdolla tutustumaan tamperelaisiin elämyksiin: kurkkaa Doerz Tampereesta mitä on tarjolla!

Mahat täyteen maistuvia herkkuja

Ihan kaikki meistä eivät pääse juhannuksena grillaamaan, mutta onneksi osa kokeista on töissä! Ainakin seuraavat ravintolat ovat auki: Periscope, Dabbal kitchen & bar, Bistro Tammer ja Napoli.

Henriksiltä voi tilata itselleen helpot ja maistuvat juhannustarjoilut. Tutustu herkulliseen juhannusboksiin Henriksin omilla sivuilla.

Maankuuluja munkkeja pääsee maistelemaan juhannuksenakin – Pyynikin näkötorni ja kahvila ovat avoinna juhannusaatotna klo 9-16. Muutoin kahvila on avoinna klo 9-20. Kahvittelun kruunaa mahtava näkymä yli Pyynikin ja järvimaisemien!

Cafe Pispala on myös auki ja sinne kannattaa ehdottomasti tehdä pöytävaraus, koska moni muukin saattaa haluta pannukakkuja Pispalan idyllissä.

RantaSmoothie Ranta-Tampellassa on avoinna juhannusaattona, perjantaina, ja lauantaina klo 10-21. Smoothien lisäksi tarjolla on salaatteja, jäätelöä, kahvia ja kylmiä juomia. Yöttömän yön olematon auringonlasku on parasta katsoa täällä!

Lähiseudulla tapahtuu

Mikä paikka on auki juhannuksena? No se on Vehoniemen Automuseo Kangasalla! Vehoniemen Automuseossa juhannusaattona on museo, kahvio, näkötorni ja museopuoti avoinna vähintään 10-22 (säävaraus klo 19 jälkeen). Lauantaina ja sunnuntaina Automuseo, kahvio ja museopuoti avoinna klo 10-19.

Mobilian autokylään pääsee juhannuksena. Mobilia on suljettu juhannusaattona 24.6., mutta avoinna jälleen juhannuspäivänä 25.6. klo 10-18.

Vaihmalan Hovissa, Lempäälässä, pääsee sään salliessa nauttimaan juhannuskokon loimusta ja herkullisesta ruuasta.

Visavuoren museo Valkeakoskella on avoinna koko juhannuksen klo 11-18.

Juhannusaattoa voi matkata viettämään myös Ilolan Maatilalla Valkeakoskella. Lipunnoston jälkeen Lasten kokko Wanhan aseman pihamaalla sytytetään klo 18 (ellei kokonpoltolle tule kieltoa, säävaraus), maatilan eläimiä voi ihastella piha-alueella ja traktorikärriajelullekin pääsee.

Tanssimaan!

Juhannuksena on perinteisesti tanssittu yöttömän yön lavatansseja, joista suurin osa on tänä vuonna jouduttu koronaviruksen vuoksi perumaan. Muutamassa paikassa tanssinkaipuisille on kuitenkin luvassa helpotusta:

Juhannuksena sunnuntaina 26.6. Haikan lavalla Pirkkalassa juhannuskansaa viihdyttävät J.A.L.O.

Toivolan lavalla Ylöjärvellä (Karhe) tanssiin tahtia lyövät juhannusaattona Helminauha ja juhannuspäivänä Kari Hirvonen sekä Onnentähti.

 

Visit Tampereen matkailuneuvonta puhelimitse ja sähköpostilla palvelee jälleen maanantaina 27.6.

Tampereen joukkoliikenteen bussit kulkevat keskikesän juhlallisuuksien ajan poikkeusaikatauluilla – katso tarkat tiedot joukkoliikenteen sivuilta.

Kannattaa katsastaa myös tapahtumakalenterimme.

 

Huomioikaa, että näihin tietoihin voi tulla Visit Tampereesta riippumattomia muutoksia, joten kannattaa aina tarkistaa ajankohtaiset tiedot kohteiden omilta sivuilta.