Siirry sisältöön
Kartta

Kalastus on rentouttava harrastus – ja mikä parasta, sitä voi tehdä vuoden ympäri! Asuitpa Tampereella tai olet vain käymässä, ota ilo irti alueen kalastusmahdollisuuksista. Kerromme sinulle, miten!

Kalastusluvat

18-64 -vuotiaiden täytyy suorittaa kaikkea kalastusta varten (onkimista ja pilkkimistä lukuunottamatta) kalastonhoitomaksu. Lisäksi tarvitset mahdollisesti vesialueen omistajan luvan tai eristyisluvan, kuten koskikohteeseen koskikalastusluvan. Voit lukea lisää kalastuksesta ja luvista yleisesti Fishing in Finland -sivustolta ja ostaa luvat sivustolta Kalapassi.fi. Kalastonhoitomaksun suorittamiseen löytyy ohjeita täältä ja lupia voit lunastaa myös Nippon Verkon liikkeestä (osoite Harjuntausta 1).

Missä voi kalastaa?

Tampereelta ja ympäristöstä löytyy kalastuskohteita pienistä ja suurista järvistä koskikohteisiin. Kaikkialla ei kuitenkaan saa kalastaa, ja eiväthän kalatkaan kaikkialla viihdy. Tietoa otollisista kalastuskohteista Fishing in Finland -sivuston lisäksi antavat esim. Kuhamaa.fi ja Kalasaalis.com.

Kalastus Tammerkoskessa

Älä suotta lähde merta edemmäs kalaan! Heitä vieheesi aidan yli Tammerkoskeen ja koita nappaako. Kosken partaalla näkee kesäkaudella melkein aina toiveikkaita kalannarraajia. Tarkista Tammerkosken laitamien kalastusalueet Tampereen kaupungin sivuilta. Voit ostaa luvat sivustolta Kalapassi.fi tai aiemmin mainitusta Nippon Verkon liikkeestä. Vinkki: vain parinkymmenen minuutin automatkan päässä Tampereelta, Lempäälässä, löytyy myös kalaisat Kuokkalankosket!

Välineet

Mikäli tarvitset täydennystä kalastusvälineisiisi, pistäydy Nippon Verkossa tai Ideaparkin Kalastus-Suomi -liikkeessä. Mikäli varaat kalastusoppaan, varusteet sisältyvät hintaan. Myös moneen kalastusmökki- tai venevuokraan välineet tulevat mukana.

Oppaat

Haluatko heittäytyä asiantuntevan kalastusoppaan huomaan ja nauttia kalastuksen riemusta ilman epävarmuutta? Seutu tarjoaa asiantuntevia opaspalveluita niin yksittäisille kalastajille kuin ryhmillekin. Pirkanmaalla opastuspalveluita tarjoavat mm. Längelmäveden Venematkat, Vaparetket, JPH Fishing & Outdoor, sekä Go Fishing -kalastusmatkat. Tampereella opastuspalveluita ja esteettömiä kalastusretkiä tarjoaa Fiex Oy.

Katso video kalastuksesta Tampereella Tampereen kaupungin sivuilta.

Lopuksi voit vielä katsastaa tunnelmia Tampereen seudulta hittivideon merkeissä. Kireitä siimoja!