Siirry sisältöön

Mitä MM-kisakävijän pitää nähdä ja kokea Tampereella? Kokosimme vinkkilistan valmiiksi!

Haluatko ihailla Tamperetta lintuperspektiivistä? Kapua ylös Pyynikin näkötorniin, josta on huikeat näkymät harjulle ja yli Pyhä- ja Näsijärven. Näkötornin juurella sijaitsee makoisista munkeistaan kuuluisa Munkkikahvila. Keskustan kisatunnelmaa ja Finlaysonin maisemia taas pääsee ihailemaan Amazing Cityn kattokävelyltä.

Oletko tikissä? Pärjäisitkö MM-kiekkoilijoille? Testaa legendaariset Pispalan portaat! Näitä askelmia on kavunneet ylös kiekkoilijat monessa sukupolvessa. Portaille pääset Mäkikadulta Rajaportin saunan kupeesta. Portaita on yhteensä 310 ja ne mukailevat upeaa Pispalan harjua.

Saunapääkaupungin löylyihin ja saunakulttuuriin kannattaa ehdottomasti tutustua Tampereen seudulla vieraillessaan. Seudulla on yli 55 julkista saunaa, joten jokaiselle löytyy varmasti mieleiset löylyt. Perinteisemmästä päästä ovat Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva julkinen sauna, Rajaportin sauna ja Rauhaniemen kansankylpylä. Rauhaniemessä voi testata myös tervasaunaa ja hamppusaunaa, jotka ovat paikan uutuuksia. Laukontorilla sijaitsevassa Saunaravintola Kuumassa taas pääsee nauttimaan modernista saunasta aivan Tampereen ytimessä.

Kun nälkä yllättää tai haluat ostaa kotiin tuliaisia, pistäydy Kauppahallissa. Tampereen kauppahalli on pohjoismaiden suurin ja täytti viime vuonna 120 vuotta. Kisakävijälle halliin poikkeaminen on helppoa, koska se sijaitsee aivan Keskustorin vieressä. Eikä kannata unohtaa kotijoukkoja, täältä löydät myös tuliaiset kotiin viemiseksi.

Tässä muutama suosikkipaikkamme kauppahallissa

Ihmisvilinää Tampereen kauppahallin käytävällä

Kauppahallissa voit tavata paikallisia, maistella herkkuruokia tai hörpätä vaikka kahvit. Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

Ruotsalaisetko muka kuuluisia lihapullistaan? Kauppahallin Pyörykkäbaari on tutustumisen arvoinen kaikille lihaisista pyöryköistä, pippuripihveistä ja makkaroista innostuville! Toki muutakin on menulla, kuten salaatteja, perunamuusia, broilerinleikettä ja paistettua lohta.

Ravintola 4Vuodenaikaa tuo tuulahduksen ranskalaista bistroa Tampereelle. Luvassa on syntisen hyvää lounasherkuttelua! Kuten heillä sanotaan: ”Syö hyvin, naura usein, rakasta runsaasti!” ja sama ranskaksi: ”Mangez bien, riez souvent, aimez beaucoup!”

Tekeekö mielesi herkutella Amerikan tyyliin kisaviikoilla? Ohana Leipomo & Grillen burgerit on valittu Tampereen parhaiksi! Maista myös amerikkalaisvaikutteisia leivonnaisia ja leipiä.

Sushibar Umami on kaupungin pienin sushibaari, mutta sillä on suurin maine! Tämän paikan lounasta sushin ystävän kannattaa vaikka vähän jonottaakin.

Suklaapuodista voit ostaa herkulliset tuliaiset kotiin viemisiksi. Valikoimasta löytyy aina ajankohtaisia herkkuja. Onkohan myynnissä kiakkoon liittyviä herkkuja? Laajemmat valikoimat Suklaapuodin herkkuja löydät tunnelmalliselta Tallipihalta.

Kauppahallin kahvila on ehkä maailman tamperelaisin kahvila! Kannattaa poiketa aamupalalle tai reilulle lounaalle. Samalla voi ihastella marmorista myyntitiskiä sadan vuoden takaa.