Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Kulttuuria lapsille

10.06.2020

Muumimuseo

Muumimuseo on täysin uudenlainen, elämyksellinen taidemuseo, joka sopii kaikenikäisille kuvataiteen ja muumien ystäville. Tove Janssonin alkuperäisteokset kertovat erilaisia Muumi-tarinoita, voit eläytyä muumien koko tarinaan aina suuresta tuhotulvasta vaarallisen juhannuksen kelluvaan teatteriin ja majakkasaaren arvoituksesta muumiperheen marraskuiseen katoamismysteeriin. Kerronta etenee kahdentoista Tove Janssonin kirjoittaman ja kuvittaman muumikirjan mukaisesti. Näyttelyn helmi on suurin alkuperäinen pienoismalli Muumitalosta tuhansine pienine yksityiskohtineen.  

Poliisimuseo

Poliisiammattikorkeakoulun yhteydessä sijaitseva Poliisimuseo esittelee suomalaista poliisitoimintaa noitavainoista nykypäivään. Museovieraat pääsevät tutustumaan poliisin kalustoon, varusteisiin ja työtapoihin. Kiehtovien tarinoiden ja elämysten parissa viihtyvät kaikenikäiset. Poliisimuseo toteuttaa omalta osaltaan poliisin ennalta estävää työtä sekä laillisuuskasvatusta. Lasten poliisikamari Pokela on kohdennettu päiväkoti- ja koululaisryhmille sekä perheille.

Ilmainen sisäänpääsy ja maksuton pysäköinti.

Lastenkulttuurikeskus Rulla

Kulttuuritalo Laikussa sijaitseva Lastenkulttuurikeskus Rulla tuo taiteen lapsille. Toiminnan pääpaino on näyttelyissä, jotka edustavat kaikkia taiteenaloja ja korostavat taiteen helppoutta ja tarpeellisuutta myös lasten elämässä. Pelkästään katsella ei tarvitse – Rullassa pääsee myös itse puuhailemaan ohjaajien opastuksella.  

Monitoimitalo 13

Monitoimitalo 13 on Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden toimintakeskus, joka tarjoaa vapaa-ajanviettomahdollisuuksia ja harrastuspaikkoja monipuolisesti niin nuorille kuin vanhemmillekin. Talosta löytyy sekä avointa että ohjattua toimintaa, työpajoja ja kursseja.  

Ahaa Teatteri

Ahaa Teatterin ohjelmisto koostuu lapsille ja nuorille suunnatuista näytelmistä, jotka perustuvat usein nuorten suosimaan kirjallisuuteen. Esitykset tapahtuvat teatterirakennuksessa lähellä keskustaa, mutta teatteri jalkautuu myös tapahtumiin Tampereella ja ympäri Suomea.  

Tallipiha

Tallipiha toimi 1800-luvulla Finlaysonin tehtaan kotieläinten ja tallipoikien asumuksena. Nykyään tunnelmallisella pihalla pääsee vaikkapa hypistelemään kotimaisia käsitöitä ja maistelemaan niin ikään käsintehtyä Dammenbergin suklaata. Tallipihalla järjestetään ympäri vuoden teematapahtumia ja markkinoita, joissa on mahdollista kokeilla vaikka poniratsastusta.  

Koiramäki

Särkänniemessä sijaitseva Koiramäki perustuu kirjailija Mauri Kunnaksen lastenkirjoihin. Noin kahdenkymmenen eläinlajin lisäksi Koiramäessä pääsee ihastelemaan 1800-luvun elämää niin kaupungissa kuin maatilallakin. Keppihevosradalla voi tehdä kesän piste-ennätyksen ja vetolossilla oikaista vastarannalle. Koiramäen talossa lasketaan liukumäkeä uuninluukusta ja Mummulassa voi muovailla juustoja taikahiekasta. Koiramäellä vietetään kesäkauden lisäksi tunnelmallista joulua.  

Herra Hakkaraisen talo

Mauri Kunnaksen kirjojen tarinoihin voi sukeltaa myös Herra Hakkaraisen talossa Sastamalan keskustassa. Talosta löytyy neljä erilaista toiminnallista huonetta. Herra Hakkaraisen omassa kodissa pääsee leikkimään kotia Hakkaraisen tapaan. Artturin ritarien salissa miekkailu ja liukumäki kutsuvat hurjiin seikkailuihin! Avaruudessa voi käydä vaikkapa avaruuslennolla, ja 1800-luvun kaupungissa taas leikkiin kutsuvat niin sekatavarakauppa kuin suutarikin.  

Kulttuurikeskus PiiPoo

Lempäälän Ideaparkissa sijaitseva Kulttuurikeskus PiiPoo tuottaa innostavaa kulttuuri- ja taidetoimintaa kaikenikäisille. Kulttuurintäyteinen ”lapsiparkki” ja ohjatut työpajat sopivat 4-13-vuotiaille. Alle 4-vuotiaat touhuavat PiiPoossa oman aikuisen kanssa. Vaihtuvina teemoina ovat mm. musiikki, teatteri ja sirkus (HUOM! PiiPoo on suljettu toistaiseksi).

Serlachius-museot

Mäntässä pääsee lapsetkin viihtymään oikein kunnolla! Apteekkarin kauppahuone Serlachius-museo Gustafissa on erityisesti lapsille ja nuorille suunnattu toiminnallinen näyttely, jossa pääsee tutustumaan vanhan kauppahuoneen monipuolisiin työtehtäviin. Molempien Serlachius-museoiden näyttelyihin liittyy lapsille suunniteltuja tehtäviä, joista aikuisetkin pitävät. Puuhaile Gustafin paperipajassa tai Göstan pedatilassa nonstop-työpajassa tai pyydä lippukassalta puuhakassi, jonka parissa aika kuluu joutuisasti.