Siirry sisältöön
Kartta

Muumimuseo

Muumimuseo on täysin uudenlainen, elämyksellinen taidemuseo, joka sopii kaikenikäisille kuvataiteen ja muumien ystäville. Tove Janssonin alkuperäisteokset kertovat erilaisia Muumi-tarinoita, voit eläytyä muumien koko tarinaan aina suuresta tuhotulvasta vaarallisen juhannuksen kelluvaan teatteriin ja majakkasaaren arvoituksesta muumiperheen marraskuiseen katoamismysteeriin. Kerronta etenee kahdentoista Tove Janssonin kirjoittaman ja kuvittaman muumikirjan mukaisesti. Näyttelyn helmi on suurin alkuperäinen pienoismalli Muumitalosta tuhansine pienine yksityiskohtineen.

Poliisimuseo

Poliisiammattikorkeakoulun yhteydessä sijaitseva Poliisimuseo esittelee suomalaista poliisitoimintaa noitavainoista nykypäivään. Museovieraat pääsevät tutustumaan poliisin kalustoon, varusteisiin ja työtapoihin. Kiehtovien tarinoiden ja elämysten parissa viihtyvät kaikenikäiset. Poliisimuseo toteuttaa omalta osaltaan poliisin ennalta estävää työtä sekä laillisuuskasvatusta. Lasten poliisikamari Pokela on kohdennettu päiväkoti- ja koululaisryhmille sekä perheille.

Ilmainen sisäänpääsy ja maksuton pysäköinti.

Lastenkulttuurikeskus Rulla

Lastenkulttuurikeskus Rulla sijaitsee uusituissa tiloissa Kultturitalo Laikussa Keskustorin kupeessa. Rulla on värikäs ja virikkeellinen koko perheen kohde, jossa lapset pääsevät taiteilemaan ja osallistumaan. Lapsille suunnatuissa näyttelyissä tutustutaan eri taiteenlajeihin ja teemoihin. Rullassa voi syödä omia eväitä tai lämmittää ruokaa.

Maksuton sisäänpääsy.

Monitoimitalo 13

Monitoimitalo 13 on Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden kulttuurikeskus, joka tarjoaa vapaa-ajanviettomahdollisuuksia ja harrastuspaikkoja monipuolisesti niin nuorille kuin vanhemmillekin. Talosta löytyy sekä avointa että ohjattua toimintaa, työpajoja ja kursseja.

Ahaa Teatteri

Ahaa Teatterin ohjelmisto koostuu lapsille ja nuorille suunnatuista näytelmistä, jotka perustuvat usein nuorten suosimaan kirjallisuuteen. Esitykset tapahtuvat teatterirakennuksessa lähellä keskustaa, mutta teatteri jalkautuu myös tapahtumiin Tampereella ja ympäri Suomea.

Tallipiha

Tallipiha toimi 1800-luvulla Finlaysonin tehtaanpatruunan hevosten asumuksena. Nykyään tunnelmallisella pihalla pääsee vaikkapa hypistelemään kotimaisia käsitöitä ja maistelemaan niin ikään käsintehtyä suklaata. Tallipihalla järjestetään ympäri vuoden teematapahtumia ja markkinoita, joissa on mahdollista kokeilla vaikka poniratsastusta.

Koiramäki

Särkänniemessä sijaitseva Koiramäki perustuu kirjailija Mauri Kunnaksen lastenkirjoihin. Noin kahdenkymmenen eläinlajin lisäksi Koiramäessä pääsee ihastelemaan 1800-luvun elämää niin kaupungissa kuin maatilallakin. Drakkulan linnassa odottaa seikkailu ja vetolossilla voi oikaista vastarannalle. Koiramäen talossa lasketaan liukumäkeä uuninluukusta ja Tassuteatterin näyttämöllä on esityksiä monta kertaa päivässä. Koiramäessä vietetään kesäkauden lisäksi tunnelmallista joulua.

Herra Hakkaraisen talo

Mauri Kunnaksen kirjojen tarinoihin voi sukeltaa myös Herra Hakkaraisen talossa Sastamalan keskustassa. Herra Hakkaraisen hurjan hauskalla autopihalla voi polkuautoilla Tassulasta tutuissa maisemissa. Kannattaa siis varustautua säänmukaisin varustein, niin pieni sadekaan ei estä polkuautoilusta nauttimista! Sisätiloista löytyy viisi erilaista huonetta, joista jokaisessa pääsee sukeltamaan Kunnaksen kirjoista tuttuihin maisemiin ja leikkimään joka huoneessa.

Kulttuurikeskus PiiPoo

Lempäälän Ideaparkissa sijaitseva Kulttuurikeskus PiiPoo tuottaa elämyksiä ja tekemistä kaikille! Maksuttomia ohjattuja taidepajoja, näyttelyitä, leikkitilaa lapsille ja lapsiperheille. Tapahtumia, retkiä, lasten taideleiriä ja harrastusryhmiä: mm. sirkus, teatteri, musiikki. Kulttuurikalenteri yli 60-vuotiaille. Kulttuurisen hyvinvoinnin ja osallisuuden koulutusta eri alojen ammattilaisille. Toiminta sopii myös erityistä tukea tarvitseville. Tilavuokrausta – Järjestä yrityksen, yhdistyksen, perheen tai kaveriporukan elämyksellinen tapahtumapäivä, seminaari, työhyvinvointipäivä, synttärit tai vaikka kulttuurikarkelot.

Serlachius-museot

Mäntässä pääsevät lapsetkin viihtymään oikein kunnolla! Apteekkarin kauppahuone Serlachius-museo Gustafissa on erityisesti lapsille ja nuorille suunnattu toiminnallinen näyttely, jossa pääsee tutustumaan vanhan kauppahuoneen monipuolisiin työtehtäviin. Molempien Serlachius-museoiden näyttelyihin liittyy lapsille suunniteltuja tehtäviä, joista aikuisetkin pitävät. Puuhaile Gustafin paperipajassa tai Göstan pedatilassa nonstop-työpajassa tai pyydä lippukassalta puuhakassi, jonka parissa aika kuluu joutuisasti.