Siirry sisältöön
Kartta

Authentic Finnish Sauna Experience -laatusertifikaatti myönnetään Sauna from Finlandin laatukäsikirjan kriteerit läpäisseille saunapalveluille. Saunaelämyksen laatukriteeristöä voi soveltaa erilaisissa saunomisympäristöissä, kuten matkailukohteissa, tilaussaunoissa, kylpylä- ja uimahallisaunoissa ja hotelleissa. Lue lisää laatusertifikaatista.

Authentic Finnish Sauna Experience -laatusertifikaatin saaneet saunaelämykset ovat maailman huippuluokkaa. Ne tarjoavat saunojalle laadukkaan ja mieleenpainuvan saunomiskokemuksen. Tutustu listaukseemme saunapääkaupunkiseudun laatusaunoista ja testaa suosikkisi seuraavalla vierailullasi Tampereen seudulle.

Hotellisaunat

Lapland Hotels Tampere

Lappi-henkiseen, tyylikkääseen saunakokonaisuuteen kuuluu kaksi suomalaista saunaa, infrapunasauna sekä juhla- ja kokoustilat. Saunominen tapahtuu saunapääkaupungin kattojen yllä. Infrapunasaunassa voi hot-joogata suurelta led-näytöltä tulevien ohjeiden mukaan, tai katsella Lapin rentouttavia maisemia. Saunatilan pitkän pöydän ääressä voi illastaa ja nauttia samalla upeista maisemista.

Original Sokos Hotel Villa

Original Sokos Hotel Villa Tampereella on laadukkaat vilvoittelu- ja saunatilat. Saunassa on rauhoittava tunnelma ja vilvoittelutiloissa pääsee kurkistamaan Tampereen historiaan. Tiesitkö, että hotelli on rakennettu vanhaan viljamakasiiniin? Myös design ja kädentaito näkyvät hotellin lisäksi saunatiloissa.

Original Sokos Hotel Ilves

Ilves oli ensimmäinen hotelli, jolle myönnettiin saunaelämyksen laatusertifikaatti. Hotellissa on rentouttavan saunakokemuksen tarjoava Ilves Spa. Ilves Spassa on uima-allas, poreallas, lasten uima-allas, miesten ja naisten saunat sekä erillinen tilaussauna. Spa-osaston yhteydessä vierailijoita palvelee aulabaari, josta saa virvokkeita ja pientä välipalaa. Hotellin kuntosali on myös spa-osaston läheisyydessä. Lisäksi hotellin ylimmässä kerroksessa sijaitsevan Maisema-kabinetin yhteydessä on tilaussauna.

Lapland Hotels Arena

Lapland Hotels Arena on osa Nokia Arenan tapahtumia ja modernia tunnelmaa. Saunapääkaupungin luonteeseen kuuluen hotellissa on yli 70 saunaa takaamassa uniikin kokouselämyksen ja helpottamassa päätöksentekoa ja palautumista. Lapland Hotels Arenan katolla on hulppea saunaterassi nimeltään Laawu Rooftop Terrace & Sauna. Kattoterassi sisältää kolme saunaa, paljun ja tunnelmallisen oleskelutilan. Saunaterassilta on näkymät Näsi- ja Pyhäjärvelle sekä Pyynikille. Saunoista löytyy myös pohjoismaalaisia hyvinvointituotteita.

Muut saunaelämykset

Valkeakosken Terveyskylä

Turvesaunominen herkistää aistimaan hetkiä kokonaisina ja todellisina – se keventää kehon ja mielen, pehmentää ihon ja syventää unen. SUOMAA-metodi yhdistää Keski-Euroopan turvekylpylöiden perinnettä suomalaiseen saunomiseen ja naistentautien erikoislääkäri Leena Larvan fysiologiaan perustuviin oivalluksiin. Aino Klinikoiden terveyskylässä pääset kokemaan SUOMAA-hoitoturvesaunan, perinteisen suomalaisen saunan, infrapunasaunan ja kylmäaltaan. Kesäkaudella käytössä ovat lisäksi telttasauna ja suolavedellä täytetty ulkouima-allas, jossa on vastavirtalaite vesikuntoilua varten.

Marttisen Vihta-sauna

Virroilla sijaitsevan Marttisen Vihta-sauna on kokoontumispaikka keskellä luontoa ja järvimaisemaa. Vuonna 2017 avattu Vihta-sauna muodostuu kahdesta saunasta, niistä yhdistävästä kokoustilasta. Käytössä on myös laaja järvelle avautuva ulkoterassi ja laiturialue. Se on erinomainen esimerkki laadukkaasta uudiskohteesta ja on voittanut Puupalkinto 2017 -yleisöäänestyksen.

Artikkeli on tuotettu yhteistyössä Sauna from Finlandin kanssa.
Sauna from Finland Logo