Siirry sisältöön
Kartta

Tampella palvelee kansallismaisemassa veden äärellä

Tammerkosken partaalla, vanhan pellavakutomon avarissa ja suuri-ikkunaisissa tiloissa toimiva Ravintola Tampella palvelee nostalgisessa miljöössä. Suurista ikkunoista näkee paitsi aivan liki virtaavan veden, myös Satakunnansillan sekä pikkuisen Konsulinsaaren Kultakutri-veistoksineen.

Kaupungin teollisuushistoria huokuu niin Tampellan tilassa, sen tuhansissa tarinoissa kuin myös annosten nimissä, joita keittiömestari kehittelee alueen menneisyydestä ja tapahtumista ammentaen. Tampellassahan on aikanaan valmistettu vaikka mitä tykeistä höyryveturiin ja kankaasta lentokonemoottoreihin. Menu on maailmalta inspiraatiota hakenut, mutta perinteitä kunnioittava kokonaisuus. Listalta löytyykin aina muiden annosmakujen ohella sekä kalaa että kunnon pihviä. Moni raaka-aine pyörähtää puuhiiligrillissä ammentamassa itseensä lisäaromia.

Terassibaari palvelee ruoan ohella myös kuohuvin ja kuplivin. Piipahtaa voikin vaikkapa vain lasillisille ja pienelle suolapalalle. Hulppeat vesivirtailevat maisemat tarjoava terassi on omiaan letkeään kesäoleiluun.

Hotelli Tammerin puistonäkymät

Aivan Tampellan naapurissa sijaitsee legendaarinen hotelli Tammer, jonka uudesta ravintola Bistro Tammerista terasseineen on näkymä Tammerlammelle sekä Tammerkosken rantaa ympäröivään Koskipuistoon. Tammerin ylväät puitteet ja suihkulähteen solina tekevät kaupunkikesän.

Periscope tähyää kaupunkimaisemia ja maailman makuja

Kauppakeskus Ratinan huipulla kohoaa periskooppimaisesti maailman makuja tähyävä Periscope, Arto Rastaan kunnianhimoisesti toteuttama näköalaravintola lounge-baareineen ja hulppeine ulkoilmaterasseineen. Ravintolatilaa on kahdessa kerroksessa. Kummastakin aukeaa seinän kokoisen ikkunan läpi näkymä yli Ratinan suvannon ja kaupungin keskustan.

Ravintolan makuarsenaali venyy Välimereltä Pohjois-Afrikkaan ja Aasiaan asti. Viinivalikoiman ohella myös olutkimaraan kiinnitetään tarkkaa huomiota jopa omia oluita valmistaen. Yläkerran lounge barista pääsee seurailemaan suvantonäkymien lisäksi alakerran salin illastusta. Se on myös oiva paikka alku-cocktaileille ja seurustelulle ennen illastamaan laskeutumista.

Periscopen massiiviseksi laajentunut kattoterassi on Bali-henkinen kokonaisuus varattavine aurinkopergoloineen ja -peteineen, keinuineen sekä esiintymislavoineen. Lavalla tullaankin näkemään erilaista ohjelmaa live-esiintyjistä kattojoogaan. Näkymää piisaa melkeinpä 360 astetta yli kaupungin. Myös viereiselle Ratinan stadionille. Terassilta käsin voikin juonisti nautiskella myös keikkatarjonnasta.

Hopealinjat – Ruokailua laineilla ja saarimaisemissa

Tampere on kahden huikean kauniin järven ympäröimä, joten tilaisuutta lounastaa tai illastaa laineilla ei kannata ohittaa. Järviluonnossa laivailu ja ohi lipuvien maisemien ihastelu rauhoittavat mieltä. Samalla kaupunkia näkee vähän toisenlaisesta perspektiivistä. Pispalanharju puutalomerineen, keskusta-alueen punatiiliset vanhat tehdasrakennukset, kaukana siintävä Näsinneula ja Haulitorni…

Hopealinjojen Pyhäjärvellä liikennöivässä M/S Silver Sky -laivassa on täysiverinen ravintola ja suuri keittiö, josta nousee hurmaavia annoksia asiakkaiden pöytiin. Sky panostaa kotimaisiin raaka-aineisiin ja paikallisten tuottajien antimiin, joista laaditaan järvi- ja saaristomaisemiin sopivaa nykyaikaista suomalaista ruokaa. Laivalle voi suunnata niin lounas- kuin illallisristeilyllekin eri tavoin teemoitetuista yksityistilaisuuksista puhumattakaan. Näsijärven laineilla taas voi nautiskella vanhan höyrylaivarouva S/S Tarjanteen tarjonnasta.

Unohtaa ei kannata myöskaan Viikinsaarta, jonka samoin raaka-ainelinjattu ravintola on laajalti kehuttu ja kiitelty. Saaressa voi ruokailla niin valoisalla verannalla useamman ruokalajin menukokonaisuuden mitalta kuin ruokailla mutkattomammin rennolla ulkoterassilla, saariluonnon ympäröimänä.

Näsinneulasta 360 astetta kaupunkimaisemaa

Omissa 124 metrin kulinaarisissa korkeuksissaan sijaitsee linjakas fine dining -torniravintola Näsinneula. Ravintolasali pyörii hitaasti ympäri esitellen ruokailijoilleen huikeat näkymät yli kaupungin kattojen ja kahden järven. Illallisen aikana ehtii nauttia hyvinkin täyden kierroksen niin valossa kylpeviä harju-, järvi- ja kannasmaisemia kuin suomalaisia makujakin.

Näsinneula on ollut edelläkävijä lähiraaka-aineiden hyödyntämisessä. Edelleen kotimaisuus ja paikallisuus ovat erittäin vahvasti läsnä. Täällä pääsee nauttimaan esimerkiksi lähijärvestä kalastetusta eväkkäästä, pohjoisen porosta, paikallisista juureksista ja juustoista. Ravintola palvelee niin lounaalla kuin illallisellakin. À la carte -annosten ohella valikoimassa on erilaisia menukokonaisuuksia.

Moro Sky Barissa kilistellään huikein näkymin

Solo Sokos Hotel Torni Tampere hellii huipullaan Moro Sky Baria, josta on sykäyttävät näkymät. Täydellisesti kuplivalla kilistelyyn kutsuvat. Linjakas sisustus ja upeat auringonlaskunäkymät kauas yli kaupungin nostavat vieraansa suihkuavan samppanjan nopeudella arkielämän yläpuolelle.

Saunat korkeuksissa ja veden äärellä

Tampere on maailman saunapääkaupunki. Moni mainiomaisemainen sauna on myös helposti varattavissa omalle seurueelle nautiskeluun joko muuten vain tai vaikkapa merkkipäivien juhlintaan. Ruokineen päivineen, tietenkin.

Ympärivuotisesti kaikkia löylyveikkoja ynnä -lyylejä palveleva Saunaravintola Kuuma pitää huolta herkkusuistakin. Niin kahvila-ravintolasta, kahden kerroksen terassialueilta kuin saunoistakin on komeat suvantomaisemat Laukontorin laidalla.

Periscopen terassi on saanut hurjasti lisätilaa kattojen ylle ja se tila on hyödynnetty saunapääkaupungille suotuisasti. Upeat saunat ja poreet odottavat ystävä- ja työporukoita löylyihin!

 

Artikkeli on tehty yhteistyössä Kohokohdat.fi:n kanssa.