Siirry sisältöön
Kartta

Pakohuonepeleissä seikkaillaan leikkimielisesti suljetussa tilassa, jossa ryhmän tulee yhteistyön ja päättelykyvyn avulla ratkaista annettu tehtävä ennen ajan kulumista loppuun. Tehtävän ratkaisemalla löytyy myös kuvainnolliset avaimet huoneesta pakenemiseen. Parasta pakohuoneissa onkin haasteen luoma yhteenkuuluvuuden tunne, kun koko ryhmä puhaltaa yhteen hiileen ongelman ratkaisemiseksi, sekä onnistumisen tunne tehtävän ratketessa! Pakohuoneet ovatkin parhaimmillaan äärimmäisen koukuttavaa puuhaa.

Kilpaile kavereiden kanssa

Tampereen ydinkeskustassa sijaitsevasta Room Escape Finlaysonilta löytyy yhteensä neljä pakohuoneteemaa kahdeksassa eri huoneessa, jonka ansiosta useampikin ryhmä pääsee pelailemaan samanaikaisesti. Voit siis haastaa koko kaveriporukkasi kisaamaan identtistä pakopeliä yhtä aikaa ja selvittää, mikä ryhmä on vikkelin ja nokkelin! Room Escape Finlaysonin pakohuoneissa voi esimerkiksi selvitellä arvoitusta avaruusaluksella, suoriutua läpi painajaismaisesta jälki-istunnosta, tai yrittää piilottaa varastetut timantit ennen kuin poliisi ehtii paikalle.

Jännittävän pakohuoneseikkailun jälkeen onnistumisia voi juhlistaa ihailemalla Room Escape Finlaysonin kattoterassilta avautuvaa näkymää Näsijärvelle. Kaikki pakohuoneteemat sopivat sisällöltään myös lapsille ja osa pakohuoneista sekä yleiset tilat ovat esteettömiä. Pakohuoneita voidaan myös tarvittaessa räätälöidä ryhmän toiveiden mukaisesti. Mikä olisikaan esimerkiksi juhlasankarille parempi yllätys kuin pakohuoneesta löytyvä henkilökohtainen arvoitus!

Manse-aiheiset pakohuoneet

Getawaylla on Tampereella kaksi eri toimipistettä ja useita erilaisia Tampere-aiheisia pakohuoneita. Åkerlundinkadun Näsinneula -pakohuoneessa pohditaan Särkänniemen rikkoutuneiden huvilaitteiden arvoitusta ja Manserock -huoneessa taas tamperelaisen rock-kokoonpanon Dööti Poissin solistin katoamista. Satamakadulla puolestaan sukelletaan keskelle 1950-luvun rikosmysteeriä Teatterin tähti -pakohuoneessa, jonka peliaika on poikkeukselliset 90 minuuttia.

Myös Mysteerillä on paikallistarinoihin perustuvia pakohuoneita, kuten Puuvillamurha ja Amurin noita.

Muita mysteerejä

WayOut Tampereen pakohuoneissa voi kokea aikamatkailua ja erilaisia unimaailmoja, sekä uusimpana seikkailuna selvitellä, mitä tapahtui mystisesti 1900-luvun alussa kadonneelle höyryjunalle.

Viihdekeskus Crazyn Run Out -pakohuoneista kaksi on sisällöltään hyytäviä ja siksi kiellettyjä alle 18-vuotiailta pelaajilta. Dark Room: ihmiskoe -pakohuoneessa seikkaillaan pilkkopimeässä ja näin ollen peli soveltuu hyvin myös näkövammaisille.

ElämysTeerillä on toistaiseksi vain yksi pakohuone, Marien muotokuvat, mutta erikoisen paikasta tekee pakohuoneen yhteydessä oleva katseluhuone. Jos ryhmä on niin suuri että kaikki eivät mahdu pelaamaan, osa porukasta voi seurata pelin etenemistä katseluhuoneesta käsin ja jännittää onnistuuko ryhmä tehtävässä ennen ajan kulumista loppuun. Vähän kuin katselisi elokuvaa, ja mukaan voi ottaa myös omat leffaeväät!

Prison Island Tampere tarjoaa hieman erilaisen pakohuonekokemuksen, jossa joukkue voi yrittää ratkaista mahdollisimman monta ”selliä” eli pieniä erillisiä tehtäviä valitun aikarajan puitteissa.

Mielenkiintoisia ja jännittäviä seikkailuja Tampereella tarjoaa myös Labyrinth Games, joiden tilat ovat kaiken lisäksi esteettömät.

Lisäksi Museokeskus Vapriikissa voi pelailla Ilvesmetsän Aarre -pakohuonepeliä heinäkuun loppuun asti, ja Sastamalassa Suomalaisen kirjan museo Pukstaavissa voi sukeltaa kirjojen maailmaan ja jännittävien tehtävien äärelle Pako museosta III – Kirja pelastaa! -pelin parissa.

Tiesitkö, että pakohuonepelejä voi pelata myös virtuaalitodellisuudessa? Ratinan kauppakeskuksessa sijaitsevassa Pikselissä pelaajat voivat sujauttaa virtuaalilasit kasvoilleen ja uppoutua virtuaalisen pakohuoneen seikkailuihin!