Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Parhaat paikat ottaa Tampere-selfie

16.04.2020

Ota Tampere-selfie!

Heittäydy turistiksi ottamalla peritamperelainen selfie ja käytä somessa hashtagia #visittampere!

 

Minä ja Tammerkoski

Kävele Satakunnansillalle ottamaan kuva koskesta yläjuoksuun, eli Finlaysonin ja Tampellan suuntaan. Kävele siitä Patosillalle ja nappaa kuva koskimaisemasta legendaarinen hotelli Ilves ja Takon piippu taustalla. Kävele Koskipuiston toiseen päähän ravintola Puiston edustalle. Asettele Tammerkoski ja vuodenaikojen vaihtelua kuvastavat puunoksat taka-alalle, ja ota selfie.
Koskipuisto

 

Minä ja Näsinneula

Näsinneula on Tampereen tunnetuin maamerkki ja pohjoismaiden toiseksi korkein näkötorni (168 metriä). Häiriötekijöistä vapaa selfie onnistuu parhaiten Näsijärven puolella eli Sara Hildénin taidemuseon liepeillä. Seiso betonitornin juurella, aseta pääsi sopivaan kohtaan ja ota selfie.
Laiturikatu 1

 

Minä ja Näsinneula Pyynikin näkötornista kuvattuna

Pyynikin näkötorni sijaitsee maailman korkeimmalla soraharjulla. Nouse 26-metrisen tornin näköalatasanteelle ja ota selfie Näsijärvi ja Näsinneula takanasi. Alakerran munkkikahvilassa otettu munkkiselfie sinetöi visiitin.
Näkötornintie 20

 

Minä ja Pispalan puutalot

Pispala on hengästyttävän kaunis asuinalue kaikkina vuodenaikoina. Nouse Pispalanharjulle ja ota selfie joko Pyykkimettän puistosta tai Pispalan portaiden yläpäästä. Asettaudu niin, että saat taaksesi sekä värikkäitä puutaloja että Pyhäjärven aallot, ja nappaa ultimaattinen Tampere-selfie!
Pispalanharju 33

 

Minä ja Muumipeikko

Kirjailija ja taiteilija Tove Janssonin muumikirjoihin perustuva maailman ainoa Muumimuseo avautui Tampere-talossa kesäkuussa 2017. Museon lisäksi talosta löytyy muun muassa Muumikirjasto sekä Tampere-talo shop, jossa rekvisiittaa muumiselfieen riittää vaikka kuinka! Muumipeikko-patsaan löydät Sorsapuistosta Tampere-talon pääsisäänkäynnin läheisyydestä.
Yliopistonkatu 55

 

Minä ja Torni-hotelli

Solo Sokos Hotel Torni Tampere on Suomen korkein hotelli. Maisemaselfie onnistuu hienosti huipulla sijaitsevassa Moro Sky Barissa, mutta saadaksesi Tornin samaan kuvaan kanssasi suuntaa Tampereen rautatieasemalle ja laiturille 5. Valitse hyvä paikka ja ota selfie.
Rautatienkatu 25

 

Minä ja Ratina

Ravintola Periscopen ikkunasta saat otettua kuvan Ratinan ja Laukontorin suuntaan. Saat yhdistettyä kaksi asiaa: hyvän ruokailun sekä hyvän selfien! Kesäaikaan aurinkoinen terassi palvelee selfieiden ottajia vielä paremmin.
Ratinan kauppakeskus, Vuolteenkatu 1