Siirry sisältöön
Kartta

Minä ja Tammerkoski

Kävele Satakunnansillalle ottamaan kuva koskesta yläjuoksuun, eli Finlaysonin ja Tampellan suuntaan. Kävele siitä Patosillalle ja nappaa kuva koskimaisemasta legendaarinen hotelli Ilves ja Takon piippu taustalla. Kävele Koskipuiston toiseen päähän ravintola Puiston edustalle. Asettele Tammerkoski ja vuodenaikojen vaihtelua kuvastavat puunoksat taka-alalle, ja ota selfie.

Minä ja Näsinneula

Näsinneula on Tampereen tunnetuin maamerkki ja pohjoismaiden toiseksi korkein näkötorni (168 metriä). Häiriötekijöistä vapaa selfie onnistuu parhaiten Näsijärven puolella eli Sara Hildénin taidemuseon liepeillä. Seiso betonitornin juurella, aseta pääsi sopivaan kohtaan ja ota selfie.

Minä ja Näsinneula Pyynikin näkötornista kuvattuna

Pyynikin näkötorni sijaitsee maailman korkeimmalla soraharjulla. Nouse 26-metrisen tornin näköalatasanteelle ja ota kuva Näsijärvi ja Näsinneula takanasi. Alakerran munkkikahvilassa otettu munkkiselfie sinetöi visiitin.

Minä ja Vanha kulkutautisairaala Pyynikillä

Tampereen Pyynikin sairaala, joka tunnettiin aiemmin myös Kulkutautisairaalana, toimi Papinkadun ja Koulukadun välisessä korttelissa aina vuoteen 1985 asti. Käy itse paikan päällä tutustumassa tarkemmin ja nappaa selfie upeiden graffitien kanssa.

Minä ja Pispalan puutalot

Pispala on hengästyttävän kaunis asuinalue kaikkina vuodenaikoina. Nouse Pispalanharjulle ja ota kuva joko Pyykkimettän puistosta tai Pispalan portaiden yläpäästä. Asettaudu niin, että saat taaksesi sekä värikkäitä puutaloja että Pyhäjärven aallot, ja nappaa ultimaattinen Tampere-selfie!

Minä ja Muumipeikko

Kirjailija ja taiteilija Tove Janssonin muumikirjoihin perustuva maailman ainoa Muumimuseo sijaitsee Tampere-talossa. Museon lisäksi talosta löytyvät muun muassa Muumikirjasto ja Tampere-talo shop, josta voit ostaa rekvisiittaa muumiselfieen! Muumipeikko-patsaan löydät Sorsapuistosta Tampere-talon pääsisäänkäynnin läheisyydestä.

Minä ja Mustalahden satama

Näsijärven rannalla, Särkänniemen kupeessa sijaitsee Mustalahden satama. Siellä erityisesti junaradan alla löytyvät punaiset pylväät sopii superkivasti taustana kuviin.

Minä ja Torni-hotelli

Solo Sokos Hotel Torni Tampere on Suomen korkein hotelli. Maisemaselfie onnistuu hienosti huipulla sijaitsevassa Moro Sky Barissa, mutta saadaksesi Tornin samaan kuvaan kanssasi suuntaa Tampereen rautatieasemalle ja laiturille 5. Valitse hyvä paikka ja ota selfie.

Minä ja Ratina

Ravintola Periscopen ikkunasta saat otettua kuvan Ratinan ja Laukontorin suuntaan. Saat yhdistettyä kaksi asiaa: hyvän ruokailun sekä hyvän selfien! Kesäaikaan aurinkoinen terassi palvelee selfieiden ottajia vielä paremmin.

Lisää inspiraatiota kuvauksellisista paikoista voit käydä ammentamassa Instagram-tililtämme @visittampereofficial!