Pyöräily Tampereella - Visit Tampere

Pyöräily Tampereella

17.07.2019

Pyöräily on usein kätevin tapa tutustua uuteen kaupunkiin sekä yksinkertaisesti siirtyä paikasta toiseen. Tampereella keskustapyöräilyä sekä pyöräilijöiden palveluita kehitetään jatkuvasti. Kokosimme sinulle tärkeimmät pointit pyöräilystä Tampereella!

 

Pyöräilykartat

Keskustan pyörätiet, Tampere-Pirkkala, Pirkanmaa, maisemareitit… Kaikki Tampereen kaupungin pyöräkartat löytyvät sähköisinä täältä.

 

Vuokrapyörät

Kaupunkipyörän selkään pääsee hyppäämään helposti aivan keskustasta! Vuokraa edullinen pyörä päiväksi kerrallaan – 5 € / päivä (seuraava vuorokausi + 10 €). Vuokraus onnistuu helposti Tampereen Keskustorin Juvenes Kioski Centrestä ja pyörän voit noutaa ihan vierestä, Frenckellin aukiolta. Matkailupyöriä saa 6.5. alkaen koko kesän ajan käyttöön aina syyskuun loppuun saakka. Kioski on avoinna kesäaikaan ma-pe 6.30-20, la 11-18 ja su 11-17, ja 1.8. alkaen ma-to 6.30-20, la 10-18, sunnuntaisin suljettu. Kaupunkipyörien avainten vuokraus ja palautus vain kioskin aukioloaikoina!
Pyöriä Tampereella vuokraa myös Pyörakauppa Keskiö Puutarhakadulla, Easybike (pyörät vuokrattavissa sovelluksella),  E.A.T. Tampere ja sähköpyöriä puolestaan vuokraa Pakomatkat.

 

Pyhä-Näsi – Järvien Reitti

Tiesitkö, että voit pyöräillä vaikka koko Näsijärven ympäri? Riippuen kauanko sinulla on aikaa, voit yhdistää pyöräretkeen laivamatkan höyrylaiva Tarjanteella ja nauttia Tampereen järvimaisemasta ns. koko rahan edestä. Näsijärvireitti on saanut kaverikseen Pyhäjärvireitin, jolla pääset kiertelemään omalla tyylillä vaikkapa 30 kilometrin maisemakierrosta järven ympäri. Lue lisää reiteistä ja niiden palveluista artikkelin alta.

 

Pirkan Pyöräily

Näsijärven maisemiin pääset tutustumaan myös porukalla osallistumalla vuotuiseen Pirkan Pyöräilyyn. Päämatkat 217 ja 134 km koettelevat kuntoliikkujan kestävyyttä, lyhyemmillä reiteillä saat ottaa rennommin. Erikoisuutena on Pirkan Yöpyöräily, jossa Klassikko-lenkki pyöräillään valoisassa kesäyössä. Pirkan Pyöräilyyn osallistuu vuosittain kolmisen tuhatta innokasta pyöräilijää ja se on osa Pirkan Kierros -liikuntatapahtumaa.

 

Tampereen Polkupyöräilijät ry

Haluatko vaikuttaa Tampereen pyöräilyolosuhteisiin? Haluatko tietoa vuosittaisista pyöräilyteemaisista tapahtumista ja tempauksista? Tutustu pyöräilijöille tietoa ja apua tarjoavan Tampereen polkupyöräilijät ry:n toimintaan.

 

Lisää luettavaa

Pyhä-Näsi – Järvien Reitti
Aktiviteetit

Pyhä-Näsi – Järvien Reitti

Järvien Reitti tarjoaa palan Suomen kauneinta maaseutumatkailua!
Lue lisää
Välinevuokrausta Tampereen seudulla
Aktiviteetit

Välinevuokrausta Tampereen seudulla

Nauti Tampereen seudusta omilla ehdoillasi - vuokraa välineet ja lähde luontoon!
Lue lisää
Buildings Around Tammerkoski Laura Vanzo 7

Pekan Pakomatkat

Verstaankatu 4, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Laukontori Harbour View From Hopealinjat Boat Laura Vanzo

Hopealinjat

Laukontori, Tampere
Lue lisää