Siirry sisältöön
Kartta

Juustoja ja lähiruokaa

Herkkujuustola on yhdistelmä sveitsiläistä juustonvalmistusperinnettä ja puhtaita suomalaisia raaka-aineita. Sastamalan Häijäällä sijaitseva juustola tuottaa seitsemää erikoisjuustoa.

Ahlmanin tilapuodista voit ostaa Ahlmanin tilalla tuotettuja elintarvikkeita, itsetehtyjä ruokia ja käsitöitä. Ahlmanin omat tilatuotteet valmistetaan käsityönä pienissä erissä perinteitä vaalien ja aidot raaka-aineet takaavat hienostuneen luonnolliset maut.

Viiniä

Teiskon Viini on tamperelainen tilaviinien ja liköörien valmistaja. Valikoimiin kuuluu kahdeksan erilaista viiniä, kolme kuohuvaa ja kolme likööriä.

Rönnvikin viinitila on yksi Suomen suurimmista ja palkituimmista viinitiloista vajaan tunnin ajomatkan päässä Tampereelta. Viinien puhtaat raaka-aineet saadaan omalta ja naapuritiloilta, ja Rönnvikin viini on valittu useita kertoja Suomen Tilaviinikilpailun voittajaksi.

Suklaata

Todellinen herkkusuu ei ohita pirkanmaalaista suklaata. Dammenbergin suklaatehdas sijaitsee Lempäälässä, 17 kilometriä Tampereelta. Dammenbergin valikoimassa on yli 800 suklaatuotetta ja herkkuja saa ostettua erikoishintaan tehtaan omasta putiikista.

Ylöjärveläisen Suojärven Suklaatilan ihania käsintehtyjä suklaita valmistetaan yli satavuotiaalla sukutilalla Ylöjärven maaseudulla. Suklaat syntyvät kirjaimellisesti pellon reunalla monien maustamiseen tarvittavien raaka-aineidenkin tullessa kumppanitiloilta.

Tallipihan suklaapuodin suklaavalikoima on ylivoimaisesti kaupungin paras. Suklaapuodista saat aitoa, pirkanmaalaista käsintehtyä suklaata ja toffeeta ja lisäksi herkkuja maailmalta.

Kahvia

Tamperelainen kahvi on suussa sulavaa, ja helppo herkku niin paikan päällä nautittavaksi kuin kotiin viemisiksikin. Tampereen paahtimon, Mokkamestareiden, Pirkanmaan paahtimon ja Kahwen kahvivalikoimasta jokainen löytää varmasti oman suosikkinsa!

Jäätelöä

Tamperelainen Minetti on perustettu jo vuonna 1925. Sen takana on Giuseppe Minetti, joka toi ensimmäiset jäätelöt Tampereelle. Minetti tarjoaa markkinoiden laajimman ja monipuolisimman valikoiman italialaisten artesaanijäätelöiden makumaailmaa.

Tampereen jäätelötehtaan valttikortteina voidaan pitää puhtaita ja aitoja raaka-aineita. Jäätelövalikoima elääkin vahvasti vuodenaikojen mukaan.