Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Talvikivaa Tampereella

11.01.2020

Talvi on yksi lempivuodenajoistamme, Tampereella ja seudulla nimittäin riittää tekemistä! Sinun ei tarvitse lähteä keskustaa kauemmas löytääksesi parhaat pulkkamäet ja tasaisimmat luisteluradat. Niin ikään hiihto onnistuu aivan keskustan tuntumassa, ja voitpa kokeilla jotain ihan uuttakin, kuten lumikenkäilyä!

Huomaathan että sääolosuhteet vaikuttavat olennaisesti aktiviteettimahdollisuuksiin, tarkista siis ajankohtaiset tiedot suoraan kohteesta ja muista varovaisuus heikoilla jäillä!

 

Luistele

Kauniina talvipäivänä juuri mikään ei voita retkiluistelua luonnonjäällä. Hiking Travel auraa Näsijärvelle talvisin luisteluradan, jonka päässä Siilinkarin majakalla pääsee useana päivänä nauttimaan myös virvokkeista ja palan painikkeesta raikkaassa ulkoilmassa. Luistimet vuokraat kätevästi Kaupinojan Bikini Barilta. Myös Tohloppijärvelle aurataan luistelurata, paikan päällä on kahvio ja retkiluistinten vuokraus onnistuu. Tohlopilla sijaitsee tiettävästi maan ensimmäinen valaistu retkiluistelurata. Lisäksi vuokraamo ja kahvio palvelevat viikonloppuisin luistelukauden ajan. Tohlopille avattu lisäksi ympärivuotinen kaapelivetorata, jota pääsee talviaikaan käyttämään vaikka lumilaudalla! Tampereen naapurissa Kangasalan Saarikylät tarjoaa myös upeat puitteet retkiluistelulle.

Luistelua voi tietysti harrastaa Tampereen luistelukenttien ja -kaukaloiden yleisövuoroillakin, Sorsapuiston uudella tekojääradalla ja kaukalossa on tarjolla kaikille avoimia yleisöluisteluvuoroja, samoin esimerkiksi Koulukadun tekojääradalla, ja romantiikannälkäiset suuntaavat silloin tällöin järjestettäviin rusettiluistelutapahtumiin tai vaikkapa Emil Aaltosen puiston idylliselle kentälle Tammelaan. Myös Tampereen Sorsapuistossa pääsee tänä talvena luistelemaan tekojäällä.  Kiekkovarusteiden ja kaunoluistinten vuokrausta ja ostoa voit kysellä Kiekkobussista!

 

Hiihdä ja laskettele

Kaupin urheilupuistossa ja Pyynikillä pääsee lumen tultua sivakoimaan suksilla ihan keskustan lähistöllä, ja kaiken kaikkiaan kaupungin alueella on noin 80 kilometriä valaistuja latuja. Pelkkään tasamaahan ei tarvitse tyytyä, vaan myös laskettelu onnistuu Mustavuoren rinteillä. Sappeen matkailukeskus Pälkäneellä ja Ellivuori Ski Center Sastamalassa tarjoavat monipuolisen rinnevalikoiman ja puitteet kunnon mökkilomaan alle tunnin ajomatkan päässä Tampereelta.

 

Ui avannossa

Avantouinti on Tampereella ihan pakollinen juttu! Kahden ison järven välissä sijaitseva kaupunki tarjoaa siihen loistavat mahdollisuudet esimerkiksi Rauhaniemen tai Kaupinojan saunoilla. Saunan löylyjen jälkeen saa mahtavan olon pulahtamalla Näsijärven virkistävään veteen ja heittäytymällä kylmien aaltojen hyväiltäväksi. Myös Mältinrannassa aivan Tammerkosken tuntumassa pääsee avantouinnille ilman saunaa, ja keskusta on vain kivenheiton päässä! Keskustassa pääsee myös kastamaan itsensä Pyhäjärvessä Saunaravintola Kuuman avantouintipaikassa.

 

Laske pulkalla

Kaupunki tarjoaa hurjapäille myös liudan pulkkamäkiä. Paikalliset tietävät parhaiten, joten katso tamperelaisten suosikkimäet alempaa sivulta!

 

Lähde pilkille!

Jos kalastus talvella kiinnostaa, on Tampereen alueella useita tahoja, jotka järjestävät opastettuja pilkkiretkiä. Tampereen ja Pirkanmaan seudulla kalastusretkiä järjestää Fiex Oy. Pälkäneellä retkiä Mallasvedelle, Pälkänevedelle sekä Roineelle järjestää Fantasy Fishing. Sastamalassa retkiä järjestää Vaparetket ja Tampereelta retkiä järjestää mm. Seikkailuapinat sekä Hiking Travel, HIT ky.

 

Huskysafarille

Huskysafareita, Pirkanmaalla? Kyllä! Gegwen Getaways järjestää huskyajeluja sään salliessa. Lunta toki tulee olla runsaasti, että safarille pääsee. Ihania huskyja pääsee paijailemaan talvikaudella lähes joka lauantai ja sunnuntai. Myös mahdollisuus yksityiseen huskyajeluun!

 

 

Etsitkö tekemistä kaveri- tai työporukalle? Hiking Travelilta voitte vuokrata vaikkapa lumikengät, lähteä pelaamaan kivikurlinkia luonnonjäälle tai potkia umpihankijalitsua Nässyn rannassa.

Muista myös katsoa viikottaiset opastetut aktiviteetit, joille voit ilmoittautua yksin tai ryhmän kanssa!