Siirry sisältöön

Talvi on yksi lempivuodenajoistamme, Tampereella ja lähiseudulla nimittäin riittää tekemistä! Sinun ei tarvitse lähteä keskustaa kauemmas löytääksesi parhaat pulkkamäet ja tasaisimmat luisteluradat. Niin ikään hiihto onnistuu aivan keskustan tuntumassa, ja voitpa kokeilla jotain ihan uuttakin, kuten lumikenkäilyä!

Huomaathan että sääolosuhteet vaikuttavat olennaisesti aktiviteettimahdollisuuksiin, tarkista siis ajankohtaiset tiedot suoraan kohteesta ja muista varovaisuus heikoilla jäillä! Huomioithan myös Pirkanmaan suositukset koskien koronavirusta.

 

Luistele

Kauniina talvipäivänä juuri mikään ei voita retkiluistelua luonnonjäällä. Hiking Travel auraa Näsijärvelle talvisin luisteluradan, jonka päässä Siilinkarin majakalla on suosittu paikka nauttia omia eväitä tai paikan päällä sijaitsevan kahvilan antimia. Luistimet vuokraat kätevästi Kaupinojan Bikini Barilta. Myös Tohloppijärvelle aurataan luistelurata, paikan päällä on kahvio ja retkiluistinten vuokraus onnistuu. Tohlopilla sijaitsee tiettävästi maan ensimmäinen valaistu retkiluistelurata. Lisäksi vuokraamo ja kahvio palvelevat viikonloppuisin luistelukauden ajan. Tohlopille avattu lisäksi ympärivuotinen kaapelivetorata, jota pääsee talviaikaan käyttämään vaikka lumilaudalla! Tampereen naapurissa Kangasalan Saarikylät tarjoaa myös upeat puitteet retkiluistelulle.

Luistelua voi tietysti harrastaa Tampereen luistelukenttien ja -kaukaloiden yleisövuoroillakin, esimerkiksi Koulukadun tekojääradalla. Sorsapuiston uudella tekojääradalla ja kaukalossa on tarjolla kaikille avoimia yleisöluisteluvuoroja. Sorsapuistosta voi vuokrata luistimia ja ostaa kahvilatuotteita tai grilliruokaa nautittavaksi luistelun lomassa. Romantiikannälkäiset suuntaavat silloin tällöin järjestettäviin rusettiluistelutapahtumiin tai vaikkapa Emil Aaltosen puiston idylliselle kentälle Tammelaan. Kiekkovarusteiden ja kaunoluistinten ostoa voit kysellä Kiekkobussista! Tarkasta kenttien kunto tästä kartasta.

 

Hiihdä ja laskettele

Kaupin urheilupuistossa ja Pyynikillä pääsee lumen tultua sivakoimaan suksilla ihan keskustan lähistöllä, ja kaiken kaikkiaan kaupungin alueella on noin 80 kilometriä valaistuja latuja. Pelkkään tasamaahan ei tarvitse tyytyä, vaan myös laskettelu onnistuu Mustavuoren rinteillä. Sappeen matkailukeskus Pälkäneellä ja Ellivuori Ski Center Sastamalassa tarjoavat monipuolisen rinnevalikoiman ja puitteet kunnon mökkilomaan alle tunnin ajomatkan päässä Tampereelta.

 

Ui avannossa

Avantouinti on Tampereella ihan pakollinen juttu! Kahden ison järven välissä sijaitseva kaupunki tarjoaa siihen loistavat mahdollisuudet esimerkiksi Rauhaniemen tai Kaupinojan saunoilla. Saunan löylyjen jälkeen saa mahtavan olon pulahtamalla Näsijärven virkistävään veteen ja heittäytymällä kylmien aaltojen hyväiltäväksi. Myös Mältinrannassa aivan Tammerkosken tuntumassa pääsee avantouinnille ilman saunaa, ja keskusta on vain kivenheiton päässä! Keskustassa pääsee myös kastamaan itsensä Pyhäjärvessä Saunaravintola Kuuman avantouintipaikassa. Huomioithan, että Pirkanmaan koronavirustilanne vaikuttaa saunojen aukioloaikoihin.

 

Laske pulkalla

Kaupunki tarjoaa hurjapäille myös liudan pulkkamäkiä. Paikalliset tietävät parhaiten, joten katso tamperelaisten suosikkimäet alempaa sivulta!

 

Kokeile jäämäkeä!

Tämä ei ole välineurheilua! Niin kauan kuin kelejä riittää, on tarjolla peräti 15 jäämäkeä ympäri Tamperetta. Jos ei juuri nyt ole liukuria mukana, niin perinteisellä muovipussilla pääsee nauttimaan vauhdin hurmasta. Mäkiä on jäädytetty mm. Sorsapuistoon, Eteläpuistoon ja Kiovanpuistoon. Katso kartalta mäkien sijainnit.

 

Lähde pilkille!

Jos kalastus talvella kiinnostaa, on Tampereen alueella useita tahoja, jotka järjestävät opastettuja pilkkiretkiä. JPH Fishing & Outdoorin järjestämillä retkillä niin pienet kuin isommatkin ryhmät pääsevät kokeilemaan talvikalastusta Pyhä- tai Näsijärvelle oppaan johdolla. Tampereen ja Pirkanmaan seudulla kalastusretkiä järjestää myös  Fiex Oy. Pälkäneellä retkiä Mallasvedelle, Pälkänevedelle sekä Roineelle järjestää Fantasy Fishing. Sastamalassa retkiä järjestää Vaparetket ja Tampereelta retkiä järjestää mm. Seikkailuapinat sekä Hiking Travel, HIT ky.

 

Etsitkö tekemistä kaveri- tai työporukalle? Hiking Travelilta voitte vuokrata vaikkapa lumikengät, lähteä pelaamaan kivikurlinkia luonnonjäälle tai potkia umpihankijalitsua Nässyn rannassa.

Muista myös katsoa viikottaiset opastetut aktiviteetit, joille voit ilmoittautua yksin tai ryhmän kanssa!