Talvikivaa Tampereella - Visit Tampere

Talvikivaa Tampereella

25.11.2019

Talvi on yksi lempivuodenajoistamme, Tampereella ja seudulla nimittäin riittää tekemistä! Sinun ei tarvitse lähteä keskustaa kauemmas löytääksesi parhaat pulkkamäet ja tasaisimmat luisteluradat. Niin ikään hiihto onnistuu aivan keskustan tuntumassa, ja voitpa kokeilla jotain ihan uuttakin, kuten lumikenkäilyä!

Huomaathan että sääolosuhteet vaikuttavat olennaisesti aktiviteettimahdollisuuksiin, tarkista siis ajankohtaiset tiedot suoraan kohteesta ja muista varovaisuus heikoilla jäillä!

 

Luistele

Kauniina talvipäivänä juuri mikään ei voita retkiluistelua luonnonjäällä. Hiking Travel auraa Näsijärvelle talvisin luisteluradan, jonka päässä Siilinkarin majakalla pääsee useana päivänä nauttimaan myös virvokkeista ja palan painikkeesta raikkaassa ulkoilmassa. Luistimet vuokraat kätevästi Kaupinojan Bikini Barilta. Myös Tohloppijärvelle aurataan luistelurata, paikan päällä on kahvio ja retkiluistinten vuokraus onnistuu. Tohlopilla sijaitsee tiettävästi maan ensimmäinen valaistu retkiluistelurata. Lisäksi vuokraamo ja kahvio palvelevat viikonloppuisin luistelukauden ajan. Talvella 2019-2020 Tohlopille avataan lisäksi ympärivuotinen kaapelivetorata, jota pääsee talviaikaan käyttämään vaikka lumilaudalla! Tampereen naapurissa Kangasalan Saarikylät tarjoaa myös upeat puitteet retkiluistelulle.

Luistelua voi tietysti harrastaa Tampereen luistelukenttien ja -kaukaloiden yleisövuoroillakin, esimerkiksi Koulukadun tekojääradalla, ja romantiikannälkäiset suuntaavat silloin tällöin järjestettäviin rusettiluistelutapahtumiin tai vaikkapa Emil Aaltosen puiston idylliselle kentälle Tammelaan.  Kiekkovarusteiden ja kaunoluistinten vuokrausta ja ostoa voit kysellä Kiekkobussista!

 

Hiihdä ja laskettele

Kaupin urheilupuistossa ja Pyynikillä pääsee lumen tultua sivakoimaan suksilla ihan keskustan lähistöllä, ja kaiken kaikkiaan kaupungin alueella on noin 80 kilometriä valaistuja latuja. Pelkkään tasamaahan ei tarvitse tyytyä, vaan myös laskettelu onnistuu Mustavuoren rinteillä. Sappeen matkailukeskus Pälkäneellä ja Ellivuori Ski Center Sastamalassa tarjoavat monipuolisen rinnevalikoiman ja puitteet kunnon mökkilomaan alle tunnin ajomatkan päässä Tampereelta.

 

Ui avannossa

Avantouinti on Tampereella ihan pakollinen juttu! Kahden ison järven välissä sijaitseva kaupunki tarjoaa siihen loistavat mahdollisuudet esimerkiksi Rauhaniemen tai Kaupinojan saunoilla. Saunan löylyjen jälkeen saa mahtavan olon pulahtamalla Näsijärven virkistävään veteen ja heittäytymällä kylmien aaltojen hyväiltäväksi. Myös Mältinrannassa aivan Tammerkosken tuntumassa pääsee avantouinnille ilman saunaa, ja keskusta on vain kivenheiton päässä!

 

Laske pulkalla

Kaupunki tarjoaa hurjapäille myös liudan pulkkamäkiä. Paikalliset tietävät parhaiten, joten katso tamperelaisten suosikkimäet alempaa sivulta!

 

Lähde pilkille!

Jos kalastus talvella kiinnostaa, on Tampereen alueella useita tahoja, jotka järjestävät opastettuja pilkkiretkiä. Pälkäneellä retkiä Mallasvedelle, Pälkänevedelle sekä Roineelle järjestää Fantasy Fishing. Sastamalassa retkiä järjestää Vaparetket ja Tampereelta retkiä järjestää mm. Seikkailuapinat sekä Hiking Travel, HIT ky.

 

 

Etsitkö tekemistä kaveri- tai työporukalle? Hiking Travelilta voitte vuokrata vaikkapa lumikengät, lähteä pelaamaan kivikurlinkia luonnonjäälle tai potkia umpihankijalitsua Nässyn rannassa.

Muista myös katsoa viikottaiset opastetut aktiviteetit, joille voit ilmoittautua yksin tai ryhmän kanssa!

 

 

Visit Tampere Kayak On Nasijarvi Lake Hiking Travel Hit Laura Vanzo 3

Hiking Travel, HIT Ky

Kaupinpuistonkatu 4, 33500 Tampere
Lue lisää
Visit_Tampere_Tohloppi_tour_skating_track

Tohlopin luistelurata

Nahkatehtaankatu 12, 33270 Tampere
Lue lisää
Visittampere Retkiluistelua

Saarikylät

Saarikylientie 888, 36570 Kaivanto
Lue lisää
Visittampere Children Having Fun

Emil Aaltosen leikkipuisto

Emil Aaltosen puisto, Tampere
Lue lisää
Ski Sappee Laura Vanzo 32

Mustavuori

Nokiantie 150, 33330 Tampere
Lue lisää
Accommodation Sappee Laura Vanzo 16

Sappeen Matkailukeskus

Sappeenvuorentie 200, Pälkäne
Lue lisää
Hotelli Ellivuori Olli Pekka Latvala(11)

Hotelli Ellivuori

Ellivuorentie 131, 38130 Sastamala
Lue lisää
Visit Tampere Children At Rauhaniemi Sauna Laura Vanzo

Rauhaniemen kansankylpylä

Rauhaniementie 29, 33180 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Kaupinoja Sauna Summer Drone View Laura Vanzo

Kaupinojan sauna

Kaupinojan Sauna, Kaupinpuistonkatu, Tampere
Lue lisää
vaparetket

Vaparetket

Sastamalan kirkon tie 111, 38210 Sastamala
Lue lisää
Helvetinjärvi National Park - Summer - Laura Vanzo-23

Seikkailuapinat

Majoontie 2, Orivesi
Lue lisää

Lisää luettavaa

Tampereen parhaat pulkkamäet
Lapsille

Tampereen parhaat pulkkamäet

Tampere on täynnä vauhdikkaita pulkkamäkiä. Lue paikallisten suositukset!
Lue lisää
Hyppää avantoon!
Aktiviteetit

Hyppää avantoon!

Tampereella pääsee talvellakin nauttimaan uimisesta - saunasta suoraan tai muuten vaan!
Lue lisää
Aktiviteettien viikko-ohjelma
Aktiviteetit

Aktiviteettien viikko-ohjelma

Tampereen seudulla voi osallistua hauskoihin ohjattuihin aktiviteetteihin ympäri vuoden!
Lue lisää
Välinevuokrausta Tampereen seudulla
Aktiviteetit

Välinevuokrausta Tampereen seudulla

Nauti Tampereen seudusta omilla ehdoillasi - vuokraa välineet ja lähde luontoon!
Lue lisää