Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tampereen keikat ja klubit: syyskauden musiikki- ja komiikkatarjonta esittäytyy

03.11.2020

Artikkeli on koostettu yhteistyössä Kohokohdat.fi-verkkopalvelun kanssa.

 

Keikkakulttuuri on nousemassa monella tavoin entistä arvostetummaksi ja näkyvämmäksi osaksi tamperelaista kaupunkikulttuuria. Tapahtumatalouden tähän asti suurimmasta kriisistä huolimatta Tampereella on vahva tahto ja tekemisen meininki, joka näkyy myös tavoitteena tulla valituksi Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026. Musiikkikulttuurin säilyttämiseen satsaavat kaupungin lisäksi erityisesti yksityisomisteiset ravintolat ja keikkapaikat, sekä tietysti uskollinen yleisö.

 

Tampereen musiikkitarjonta on viime vuosina vain kasvanut laadukkaiden klubi-iltojen osalta ja uusia toimijoitakin on ilmaantunut. Hyvähenkinen kilpailu vie osaltaan tasoa eteenpäin.
Kaupungin musiikki- ja viihdeklubit starttaavat syksyyn 2020 äärimmäisen haastavassa tilanteessa. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että jokainen keikka ja stand up -klubi saadaan toteutettua kaikkien rajoituksien ja turvatoimien puitteissa. Niin yleisöllä kuin järjestäjilläkään ei ole koskaan ollut näin suurta vastuuta toimialan tulevaisuudesta.

KYSYNTÄ LUO TARJONTAA, JOTEN TAPAHTUMA-ALAN TUKEMISEKSI KAIKKEIN PARAS KEINO ON OSTAA ENNAKKOLIPPUJA JA TOIMIA TAPAHTUMISSA VASTUULLISESTI

Tampereella live-kentän tila oli ennen kevättä oikein hyvissä kantimissa. Keikkapaikkoja on edelleenkin kaupungin kokoon suhteutettuna paljon ja niitä löytyy hyvin eri kokoluokista. Myös ravintolaviihde on Tampereen tapahtumapaikoissa merkittävässä roolissa. Erityisesti stand up -klubien monimuotoisuus on huimaa.

Syksyn ohjelmistot on julkaistu ja kokonaisuudessaan tarjonta on laadukasta. Koska monessa paikassa käyttöaste rajataan turvavälein jopa puoleen normaalista, kannattaa lippujen liput varata entistä aikaisemmin. Kysyntä luo tarjontaa, joten tapahtuma-alan tukemiseksi kaikkein paras keino on ostaa ennakkolippuja ja toimia tapahtumissa vastuullisesti.

 

Tampereen klubien syksy 2020

 

Poimimme teille Tampereen tapahtumapaikkojen syksyn musiikki- ja viihdetapahtumien kohokohtia.

 

Tampereen Komediateatteri

Ravintolateatterissa nähdään syksyllä Mika Eirtovaaran uusi stand up -show, joka tarjoilee täyslaidallisen komediaa. Puolitoistatuntisen show’n aikana kuullan kokeneen konkarikoomikon täysin uusia juttuja, jotka ovat hioutuneet ja muhineet valmiiksi kahden viime vuoden aikana.

Huikeaan suosioon noussut naiskoomikkoryhmä All Female Panel palaa myös Komediateatteriin. Vuonna 2017 perustettu ryhmä tarjoilee lavan täydeltä energiaa sekä joukon teräviä naispuolisia komiikan tekijöitä. Stand up -esiintymisten lisäksi ryhmän jäsenet Kaisa Pylkkänen, Saana Peltola, Anna Rimpelä, Ida Grönlund ja Helena Pöllänen ovat tunnettuja myös käsikirjoittajina ja näyttelijöinä.

Komediateatterin Ravintolaestradille palaa myös Anitta Ahosen show. Iso A on tunnettu hervottoman hauskana ja häpeämättömän ronskina naiskoomikkona.

Nelosen Stand Up! -ohjelmastakin tutun Jacke Björklundin stand up -soolo täydentää teatterin viihdekokonaisuutta. Jacke valloitti tamperelaisten viime syksynä keräten täydet salit joka ilta.

Komediateatterilla jatkavat lisäksi kestosuosikit Niko Kivelä, Mentalisti Pete Poskiparta 3.0., Jukka Puotila Show ja koomikko Arimo Mustosen kokoama Arimon Stand Up Hovi.

G Livelab Tampere

Maailman parhaaksi konserttisaliksi (Mondo*DR -lehden äänestys 2020) valittu musiikkiklubi jatkaa rajoitetun kapasiteetin keikkojen järjestämistä kotimaisten esiintyjien voimin. Esiintymään saapuvat mm. Maija Vilkkumaa, Antti Autio, Ramy Essam, Petteri Sariola, Michael Monroe, Sami Yaffa & Linde Lindström ja kamari-jazzin superyhtye Daniel Erdmann’s Velvet Revolution, Jarkko Martikainen, Herra Ylppö & EX ja Wigwam Experience. Joulun alla lavalla tunnelmoi suomalais-ranskalainen kaksikko Eva + Manu joulukonsertissaan. Syyskauden kuluessa G Livelabissa on luvassa yli 60 konserttia. Paikka on viskannut ilmoille myös ajatuksen, että Tampereestakin voi sukeutua jazzin suurkaupunki. G Livelabista onkin nopeasti tullut kaupungin monipuolisin musiikkiklubi kotimaisten jazz-nimien myötä. Loppuvuoden jazz-tähtiä ovat mm. Jukka Eskola Soul Trio, Quartet Ajaton+ Kari Ikonen. Monipuolisuus on kuitenkin Muusikkojen liiton omistaman musiikkiklubin kantava ajatus.

– Syyskauden ohjelmistomme keskittyy kotimaiseen ammattimaiseen musiikkiin sen kaikissa muodoissa jazzista rapiin ja rockista klassiseen. Muusikkojen liiton paikkana meille on nyt erityisen tärkeää tarjota sekä artisteille että yleisölle turvallisia musiikkielämyksiä. Musiikki virkistää, lohduttaa ja antaa voimaa, kuvailee G Livelab Tampereen toimitusjohtaja Annamaija Saarela.

G Livelab Tampere. Kuvaaja: Laura Vanzo

Tampere-talo

Juhlavuottaan viettävä Tampere-talo on joutunut karsimaan ulkomaalaisia esiintyjiä lähes sadan konsertin valikoimastaan, mutta tarjoaa upean kokonaisuuden kotimaisia huippunimiä turvallisesti ja vastuullisesti toteutetuin tilaisuuksin.

Pääosin kotimaisin voimin marras-joulukuussa Tampere-talon lavalle nousevat mm. Dumari & Luupäät, pohjoismaisen pelimannimusiikin ja bluegarssin yhdistävä Frigg, Dalindéo, Angelika Klas sekä Kotaja Quintet tangon tulkkeina. Valokeilassa nähdään myös Samuli Putro, Jorma Uotinen sekä Suomen stand up -kentän kirkkain maailmantähti Ismo Leikola. Viihdyttävä italialainen konsertti, Mambo Italiano, suo nauttijoilleen nostalgiaa Tomi Metsäkedon, Milana Misicin ja Teijo Lindströmin seurassa. Marraskuussa Pienen salin tunnelmaa luo myös Hannu Salama & Vapaat Radikaalit.

Tampere-talon joulukuun avaa Suomen tunnetuimman ja pitkäikäisimmän a cappella -yhtye Rajattoman joulukonsertti. Vuoden vaihtumista kohti kuljetaan myös akustisesti esiintyvän Mokoman, lämpimästi aloha-tunnelmaan Elviksen musiikin mielikuvitusmatkalle vievien ARON & Cool Companyn sekä Rock-A-Hula Girlsien kanssa. Lavalle nousee myös läpimurron ja palkintoja kahminut Jesse Markin. Tampere Big Bandin joulukonsertissa solisteina nähdään Maria Ylipää ja Alexander Lycke. Maustetytöt soittavat kaksi eri settiä joulukuussa Tampere-talon Pienessä salissa.

– Tämä vuosi on 30-vuotisjuhlavuotemme ja saamme syksyllä tarjota yleisölle upean kulttuuriohjelman, joka on turvallinen, vastuullinen ja juhlavuotemme arvoinen, Paulina Ahokas kertoo.

– Tampere-talon konsertit toteutetaan rajoitetulla yleisömäärällä, turvavälein ja numeroimattomin paikoin. Isoon saliin otamme enintään 800 katsojaa, kun sen maksimikapasiteetti on 2000. Pienen salin 500 katsojan enimmäiskapasiteetti on puolitettu, sanoo liiketoimintajohtaja Mika Nevalainen.

Kangasala-talo

Aivan Tampereen kyljessä sijaitsevan Kangasala-talon syksyssä on ollut kaikkea klassisesta jazzin ja rockin kautta viihdemusiikkiin, teatteria ja stand upia unohtamatta.

Marraskuussa stand up tuo iloa pimeimpään aikaan. Anitta Ahosen uusi sooloesitys on nyt ensimmäistä kertaa Kangasala-talossa. Myös Katri Ylander esiintyy levynjulistuskiertueellaan Kangasala-talossa marraskuussa.

Pikkujoulukauden alkusesonkiin ajoittuva The Miracle – A Night With Queen tuo lavalle valovoimaisen Freddy Mercury -tulkitsija Kimmo Blomin, on joka on esiintynyt Freddie Mercuryna vuosikymmenen ajan.

Kitaristin ja kertojan yhteistyössä päästään andalusialaiseen taikaan Petri Kumelan ja Vesa Vierikon teoksessa Harmo ja minä – Andalusialainen elegia.

Lauluyhtye Valkean jo perinteeksi muodostuneessa joulukonsertissa kuullaan kappaleita yhtyeen uunituoreelta Kohti joulua -levyltä.

Kangasala-sali. Kuvaaja: Irmeli Jokilampi

Esityksiin voi ostaa lippuja turvallisin mielin. Kangasala-talo on lisännyt lipunmyyntiehtoihin koronaturvan. Jos asiakas saa hengitystieinfektion oireita ja tapahtumaan osallistuminen estyy sen vuoksi, on asiakkaalla oikeus saada hyvitys käyttämättä jääneestä lipusta, kunhan ilmoittaa sairastumisestaan ennen tapahtuman alkua Kangasala-talon lipunmyyntiin.

Kangasala-talo rajoittaa Kangasala-salin käyttöasteen kolmannekseen syys- ja lokakuussa, jotta turvavälit pystytään takaamaan katsomossa. Takit saa ottaa katsomoon naulakkojonojen välttämiseksi. Yleisö ohjataan Kangasala-saliin kahdesta kerroksesta ja kolmesta eri ovesta.

– Teemme kaiken mahdollisen jonotustilanteiden minimoimiseksi, sanoo Kangasala-talon toimitusjohtaja Timo Kotilainen.

Sorella Cellar & Club

Tampereen uusin ravintolaklubi on koostanut ohjelmatarjontansa aikuismusiikin ja stand up -viihteen komboksi. Erityismaininnan klubi saa yhdistämällä tähän kaikkeen laadukkaan ruoka- ja juomavalikoiman.

Monille keikoille on vapaa pääsy, mutta ennakkoliput kannattaa ostaa, kun lavalle nousevat marraskuussa sympaattinen Samae Koskinen, Saari & Dahlblom Hotduo, Laila Kinnusen lauluja ja tarinoita ylistävä Milana Misic sekä esiintymislavoille paluun tehnyt rock’n’roll- trio Rockabilly Boys. Ilmaiskeikoilla kuukauden nimiä ovat mm. Gilda, Louis Herrero, Vallu Lukka ja Ewa Kaarela.

Myös ravintolaviihde on vyörynyt tarjontaan voimalla. Marraskuussa esiintyy Harhaliike-improvisaatioteatteri ja kuukausittainen Stand Up Cellar -klubi sekä kahtena iltana juhlittavat Sorellan Stand Up Pikkujoulut. Niissä stand up yhdistyy illalliseen talon stand up -klubia isännöivien koomikoiden, Jussi Simolan ja Jape Gröroosin seurassa.

Sorellan joulukuu tarkentuu myöhemmin, mutta jatkuu ainakin Antti Ketosen akustisten pikkujoulushow-tapahtumien merkeissä.

Tampereen Tullikamari

Korona-aika vaikutti kesällä voimakkaasti Tullikamarin toimintaan, mutta loppuvuotta kohti mennään olosuhteisiin nähden vireästi. Lokakuu vaihtui marraskuuhun Jazz Happeningin merkeissä ja kuukauden nimiä ovat  Sir Elwoodin Hiljaiset Värit, Anssi Kela ja Pulse – The Finnish Tribute To Pink Floyd -yhtyeen 15-vuotisjuhlakonsertti. Myös Litku Klemetti, Battle Beast, Miljoonasade, Semmarit, Turmion Kätilöt sekä Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani tähdittävät Pakkahuoneen marraskuuta.

Pakkahuoneen joulukuun starttaa manserock-legenda Popeda. Samaisena kuukautena keikalla nähdään myös modernin popin superkokoonpano Ruusut sekä Pariisin Kevät.

Legendaarisella keikkapaikalla on tehty syyskautta varten tilojen uudelleenjärjestelyjä, joiden myötä taloon voidaan ottaa rajoitetulla kapasiteetilla 450 musiikinystävää kerrallaan turvallisesti ja ohjeistusten mukaisesti. Tullikamarilla noudatetaan tarkasti viranomaisten määräyksiä ja suosituksia. Kaikki esiintymiset tapahtuvat talon ison salin, Pakkahuoneen, lavalla.

Tampereen Tullikamarin toiminta elävän musiikin ja muun kulttuurin puolesta on jatkunut jo yli 30 vuotta. Siinä ajassa Tullikamarista on tullut merkittävä suomalainen keikkapaikka ja tapahtumakeskus. Normaalitilanteessa Pakkahuoneella ja Klubilla vierailee vuosittain yhteensä lähes neljännesmiljoona kävijää.

TTT-Klubi

Hyviä uutisia tarjoilleen TTT-Klubin syyskausi alkoi loppuunmyydyllä viikonlopulla.

– Yleisö todella haluaa tulla tapahtumiin. Tällaisen johtopäätöksen voi vetää, kun katsoo TTT-Klubin ensimmäisen syysviikonlopun tilannetta. Kaikki kolme esitystä on loppuunvarattu, kuvaili ohjelmatuottaja Mika Kauhanen klubilta.

Liput kannattaa silloin todellakin ostaa ajoissa, sillä esityksiin otetaan vain rajattu määrä yleisöä. Marraskuun myynnissä olevat musiikkiesitykset ovat  7.11. Maarit ja Sami  Hurmerinta, 20.11. Hanhiniemi – Rauhala MAD sekä 27.11. Tomi Leino Trio. Joulukuu aloitetaan 1.12. Maria Ylipään ja hänen ystäviensä jouluisella konsertticocktaililla, jossa instrumenteilla ilottelevat huippumuusikot Marzi NymanNiko Kumpuvaara ja Ville Herrala.

Maria Ylipää. Kuva: TTT-Teatteri

Koko syksyn ajan TTT-Klubille on otettu sisään vain enintään puolet normaalista yleisökapasiteetista. Toisin sanoen näissä oloissa “loppuunmyyty” tai “loppuunvarattu” tarkoittaa sitä, että katsomossa istutaan puolet väljemmin kuin tavallisesti.

TTT-Klubi on stand up- ja ravintolaviihteen aitiopaikka. Sen ravintolanäyttämö tarjoaa musiikin ja komedian ystäville uniikin ja tunnelmallisen tilan aikuiseen makuun. Jukka Lindströmin syyskauden avauksessa loppuunmyydyn, ihka uusi show on myös marraskuussa loppuunmyyty. Muissa marraskuun stand up -illoissa lavalle nousevat mm. Ilari Johansson,  Helena Pöllänen, Rich Lyons ja Tommi Mujunen. Joulukuun koomikot ovat Matti Patronen, Riku Sottinen ja Kaisa Pylkkänen. Ohjelmistoon kuuluu myös stand up -henkinen Mars vs. Venus? -parisuhdekomedia, jossa lavan saavat koomikot Riku Suokas ja Johanna Tohni.

Musiikki ja huumori värittävät pikkujoulukautta TTT-Klubissa. Pop Fiction on syyskauden ensi-iltoja. Heikki Syrjän ja Johanna Tohnin käsikirjoittamassa sketsi- ja musiikkikavalkadissa nähdään lavalla Tohnin itsensä lisäksi Sami Hintsanen ja Juha Junttu. Värikästä viihdettä tarjoaa myös Idiootit ympärilläni -show, joka tutkii viime vuosien menestyneimmän self help -kirjan luokitteluja.

Olympia-kortteli

Olympiassakin keikat koetaan rajoitetulla kapasiteetilla. Olympia-kortteli on Tampereen tuorein isoihin keikkapaikkoihin lukeutuvista tapahtumapaikoista. Ohjelmapäällikkö Marko Nikulan luotsaama musiikkivalikoima on monipuolinen ja keikkapaikan konserteissa käy kaikenikäistä yleisöä.

Tapahtumien yhteydessä pääsee nauttimaan myös monipuolisista ravintolapalveluista niin erilaisin juomin kuin ruoka-annoksinkin. Ennen kevättä keikkakävijöiden määrä on ollut jatkuvassa nousussa. Lokakuussa Olympiassa nähdään ensimmäiset keikat seitsemään kuukauteen rajoitetulla 200 hengen kapasiteetilla, mikä on noin kolmasosa normaalista. Tapahtumissa huomioidaan turvavälit ja huolehditaan hygieniasuosituksista.

Olympiassa nähdään ja koetaan marraskuussa muun muassa kaksi konserttia loppuunmyynyt BEHM, October Tide, Reino Nordin sekä Oranssi Pazuzu levynjulkaisukeikallaan.

Reino Nordin. Kuva: Warner Music Live

Joulukuun aloittava Vesterinen Yhtyeineen on jo myynyt loppuun lippunsa. Lavalle nousevat myös Erika Vikman, 25-vuotista taivaltaan juhliva Aavikko sekä HELLFIRE 2020 -metallifestivaalin kiertue-esiintyjät.

Tampereen Teatterin klubit Kulttuuriravintola Kivessä

Tampereen Teatterin boheemin ravintolanäyttämön klubi-illat ovat kokeneet kovan iskun, sillä Kulttuuriravintola Kiven katsomotilat on tällä hetkellä rajoitettu vain 50 paikkaan. Tampereen Teatterin kyljessä klubitoimintaa on viikolla, kun viikonloppuisin taas keskitytään ravintolatoimintaan ilman esiintyjiä.

Jukka Leistin ja Olavi Virta Ensemblen intiimin musiikkiesityksen ensi-ilta siirtyi ja Olavi Virta Ensemble Plays Georg Ots etc. sai lopulta ensi-iltansa elokuussa. Esitys nähdään syysnäytäntökaudella vielä kuusi kertaa. Luvassa on Georg Otsin ja Olavi Virran tunnetuksi tekemiä kappaleita uudelleen sovitettuina sekä Leistin kirjoittamia runoja ja ajatelmia.
Tamperelaisen elävän musiikin blues & roots-musiikkiyhdistys BluesLovers ei ole julkaissut syksylle lainkaan suosittuja Down Home Kivi -bluesiltojaan.

Jazz Club Kiven kuukausittaiset illat onneksi järjestetään. Marraskuussa koetaan Harri Kuusijärvi Koutus -yhtyeen levyjulkaisu ja lämppärinä Kalevi Hämäläinen Group.

Harri Kuusijärvi. Kuva: Olli Sulin

Sanat ja flamenco yhdistyvät hienolla tavalla 19.11., kun Eeva-Liisa Mannerin sanoja ja Niño Miguelin säveliä tulkitsevat näyttelijä Emilia Pokkinen ja flamencokitaristi Toni Jokiniitty.

Joulukuussa nähdään ennakkotietojen mukaan melodisen svengaavaksi ja elämänmyönteiseksi jazz-yhtyeeksi luonnehdittu Aapo Heinonen Quintet.

Ohjelmisto voi täydentyä vielä syysnäytäntökaudella.

– Syksyllä saattaa tulla muitakin esiintymisiä, sillä tilanne elää koronan takia koko ajan, kertoo Kiven ohjelmistosta vastaava Mari Posti.

Teerenpeli

Teerenpelin viihdetarjonta edustaa kaupungin monipuolisinta baarikultuuria ja paikka tunnetaan pioneerina klubiviihteen saralla. Kaupungin pitkäikäisimmän stand up -klubin syyskausi jatkuu. Ja vaikka stand up -iltoja ei olla vielä julkaistu, niitä varmasti nähdään vähintään kuukausittain.

Myös uudeksi hitiksi noussut Kuitenkin v*****aa kaikki -improshow saa jatkoa uudistuneessa Teeren Kellarissa. Kaupungin terapeuttisinta improshow’ta vetävät upeat, valovoimaiset ja räväkät Johanna Tohni ja Jenna Teinilä. Improvisoivana muusikkona operoi Samuel Teini.

Teerenpelin kellaritiloihin sopii myös improvisaatio. Tauon jälkeen Snorkkelit palaavat taas viihdyttämään kansaa Sketsi-impro Show’lla.

Irlantilaispub O’Connell’s

O’Connell’s on välitön ja aito irlantilaispubi, jossa suosittujen pubivisailujen lisäksi rentoa irlantilaista tunnelmaa piristetään hyvällä musiikilla virikkeellisillä englanninkielisillä impro-illoilla, joilla on pubissa jo pitkät perinteet. JadaJada Improv Night tapahtuu tuttuun tapaan joka kuun ensimmäisenä torstaina. Klubi sai alkujaan kipinänsä yhdysvaltalaissyntyiseltä Trent Pancylta, joka huomasi opiskeluaikanaan, ettei Tampereella ollut juomista, juhlintaa ja musiikkia lukuun ottamatta tarjolla juurikaan englanninkielistä viihdettä. Musiikkiklubi eli Club ALT jatkuu nyt kaksi kertaa kuukaudessa tuoden lavalle huipputason esiintyjiä yhteistyössä Alt Agencyn kanssa.

Marraskuun esiintyjinä ovat Joni Ekman soolona ja indie-yhtyeistä tuttu KO:MI-nimellä esiintyvä Sanna Komi. Joulukuussa pubissa nähdään Iris Kukka trio-kokoonpanossaan ja Indie Awards -tapahtumassa Vuoden artisti/bändi -palkittu The Hearing.

The Hearing. Kuva: Alt Agency.

Ilmaisklubeilla on tilaa niin monelle kuin on istumapaikkoja, eli tiedossa on normaalista poikkeavaa tunnelmaa.

Telakka

Tampereelta löytyy myös persoonallisia pikkuklubeja, kuten Tullin aukiolla toimiva ja kauniin akustisen maanläheisesti kajahteleva Kulttuuritalo Telakka. Alennetun kapasiteetin klubi-iltoja on julkaistu joulukuulle asti. Keikkakalenterille on rävähtänyt indie-musiikin nimiä, jazz-yhtyeitä ja mm. uuden ajan tamperelaispoppia. Klubin tutut klubit, kuten Rahvaanmusiikin kerho ja TamJazz ry:n jamit jatkavat ohjelmistossa. Lavalla nähdään myös Telakan tuttuihin nimiin kuuluva Hot Heros -jazzbändi nähdään lavalla yhdessä talon ohjelmapäällikön, Janne Laurilan ja Veera Nevan kera. Toisella keikalla samainen kokoonpano esiintyy Iro Haarlan kanssa. Marraskuun kalenterista löytyy yhtyeitä ja nimiä kuten A. Aallon rytmiorkesteri, Faarao Pirttikangas, Piennar ja Neil Youngin musiikkia tulkitseva Goldrust.

Ilmaisklubien lisäksi kannattaa varata liput ajoissa joulukuun keikoille: Isaac Sene, Pekko Käppi & K:H:H:L, Janne Masalin sekä Tani Tamminen Big Band.

Jotain positiivistakin vallitseva tilanne ja istuva keikkakokemus tuo mukanaan.

– Orkesterikokemus on leppoisalla tavalla mukavAmpi, kun keikoilla ei ole tungosta, kertoo Markku Mäkiranta Telakalta.

Lisää aktiivisia pikkuklubeja

 

Vastavirta-klubi

Vastavirta-klubi on Tampereen Pispalassa sijaitseva vaihtoehtoinen rock-klubi. Se on osa laajaa ja monipuolista kansalaisaktivismia sekä vaihtoehtokulttuuria Tampereella ja koko Suomessa.

Jack the Rooster

Jack the Rooster on Tampereen klubeista ehkä se rock-henkisin ja yksi aktiivisimmista.

Kulttuurikeskus Maanalainen

Kulttuurikeskus Maanalainen on Tampereen elävän musiikin tarjonnan kehittämiseen keskittyvän Kulttuuriosuuskunta TRELMU:n perustama ja pyörittämä matalan kynnyksen keikkaravintola. Siellä esiintyy paljon tuntemattomiakin bändejä, mikä tekee paikasta tärkeän myös uusille tulokkaille erityisesti underground-musiikin piireissä.

 

Artikkeli on koostettu yhteistyössä Kohokohdat.fi-verkkopalvelun kanssa.

Visit Tampere ei vastaa mahdollisista muutoksista tämän koosteen tietoihin, tarkistathan tiedot tarvittaessa järjestävältä taholta.