Siirry sisältöön
Kartta

Vakoilumuseo

Tiesitkö, että maailman ensimmäinen Vakoilumuseo on Tampereella? Vain täällä pääset tutkimaan oikeita salakuuntelulaitteita, salakirjoitusjärjestelmiä, vakoojakameroita, CIA:n radiota mannertenvälisen liikenteen kuunteluun ja yli 400 agenttihärpäkettä. Testaa vakoojakykysi ja vastaanota todistus, joka kertoo mihin agenttitehtävään sovit parhaiten! Mutta koita ensin löytää perille. Osoitteesta Satakunnankatu 18 saattaa olla apua, mutta perille pääsy vaatii silti hieman agenttitaitoja.

Satakunnankatu 18, Siperian liikekeskus

Suomen Jääkiekkomuseo

Suomen jääkiekkomuseo on harvinaisessa seurassa – jääkiekkoon erikoistuneita museoita on maailmassa vain kuusi! Tampereen Vapriikissa sijaitseva museo keskittyy kertaamaan Suomen jääkiekkohistoriaa ja esittelee kiekkofaneille esineistöä, jota nämä varmasti osaavat arvostaa: näyttelystä löytyy esimerkiksi kiekko, jolla Teemu Selänne teki historiallisen olympiajääkiekon tehopiste-ennätyksen (20+17=37) Vancouverissa 19.2.2010 sekä vuoden 2019 Ice Hockey World Championships kisojen pokaali, joka löytyy Kanada-maljan sekä Liigan pelaajapalkintojen vierestä arvoisaltaan paikalta.

Museokeskus Vapriikki, Alaverstaanraitti 5 

Velaatan maitolaiturimuseo

Velaatan maitolaiturimuseo on yksi Tampereen oudoimpia museoita, ellei oudoin. Museo on lisäksi Euroopan pienin museo ja tiettävästi ainoa maitolaiturimuseo maailmassa. Entinen maitolaituri edustaa Suomen elävää historiaa ja löytyy 50 kilometrin päästä keskustasta, idyllisen maantien varrelta. Maitolaiturimuseo on avoinna kesäkuusta lokakuuhun ympäri vuorokauden ja näyttelyt vaihtelevat joka vuosi.

Museo sijaitsee tien 338 varrella Tampereen ja Ruoveden välillä, osoitteessa Velaatantie 551, Velaatta.

Postimuseo

Tampereella sijaitsee myös Suomen ainut Postimuseo. Sen vakituinen näyttely Viestinviejät kertoo postin ja postipalveluiden historiasta Suomessa. Historiasta kertovan näyttelyn lisäksi museo järjestää eri aiheisia erikoisnäyttelyitä ja kiinnostavia tapahtumia. Postimuseolla pääset ihailemaan laajaa kokoelmaa postimerkkejä, kuvia ja esineistöä.

Postimuseo sijaitsee Museokeskus Vapriikissa.

Veturimuseo

Höyryvetureita sekä isoja ja pieniä dieselvetureita esittelevä Akaan Veturimuseo voidaan nähdä läpileikkauksena suomalaisen veturiteollisuuden historiasta. Veturimuseossa on 12 veturia 1950-luvulta lähtien ja sen erikoisalaa ovat vanhat dieselveturit.

Ryödintie 3, Akaa.