Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tampereen risteilykesä 2021

10.06.2021

Varmistathan toteutuvat risteilyt Hopealinjojen tapahtumakalenterista/verkkokaupasta tai asiakaspalvelusta puh. +358 10 422 5600 e-mail asiakaspalvelu@hopealinja.fi

 

Vesiteitse Hämeenlinnaan tiistaisin 22.6.–3.8.2021

Tiistaisin on mahdollista hypätä Hopealinjojen m/s Silver Moon -aluksen kyytiin ja matkata vesiteitse kohti Hämeenlinnaa. Vietä koko päivä nauttien Pyhäjärven ja Vanajaveden kauniista ja vehreistä maisemista unohtamatta laivaravintolan maittavia tarjoiluja. Tai hyppää kyydistä lounaan jälkeen Lempäälän kanavalla tai Vaihmalan hovilla. Puolivälissä matkaa viivähdetään hetki Visavuoressa missä on hyvää aikaa tutustua Visavuoren kohteisiin ja käydä vaikkapa virkistäytymässä museokahvilassa. Tampere-Hämeenlinna -reitin aikatauluja pääsee tutkailemaan tästä.

 

Höyrylaiva Tarjanne ja Runoilijan Tie 11.6.-14.8.2021

Runoilijan tie vie ajatukset vastustamattomasti menneeseen. Höyrylaiva Tarjanteen tenho puree yhä yli sadan vuoden jälkeenkin. Kuuluisa s/s Tarjanteen höyrypillin vihellys irrottaa jalat maan kamaralta ja matka Näsijärvellä, läpi ainutlaatuisten maisemien, kohti Ruovettä ja Virtoja voi alkaa. Tiesitkö, että voit myös yöpyä Tarjanteella Virroilla? Tarjanne kulkee Tampereelta Virroille Mustanlahden satamasta keskiviikkoisin ja perjantaisin. Lisätietoa Tarjanteen liikennöinnistä löytyy täältä.

 

Viikinsaari – keidas keskellä kaupunkia

Viikinsaari on avoinna jälleen 25.5.-29.8.2021.

Vietä unohtumaton ilta tai leppoisasti koko päivä Viikinsaaressa. Laivamatka Tampereen keskustasta vie sinut tyystin toisiin tunnelmiin, rauhaisaan rantapoukamaan tai vaikkapa valssin pyörteisiin saaren tanssipaviljongissa.

Viikinsaaressa on tarjolla monipuolista ohjelmaa, kesäteatterista murhamysteereihin ja elävään musiikkiin. Saaren upea luonto viehättää niin isoja kuin pieniäkin. Valinnanvaraa tarjoavat saaren uimarannat, leikkipuistot, pelikentät ja luontopolku vehreän saaren ympäri. Myös perinteeksi muodostunut Viikinsaaren juhannus tarjoaa jälleen saunomista, pelejä, brunssin, juhannustanssit sekä sään salliessa laitetaan kokkokin tulille! Katso Viikinsaaren kaikki tapahtumat täältä.

Saaressa on myös grillipaikkoja ja sauna, jota voi vuokrata joko yksityiskäyttöön tai nauttia yleisen saunavuoron palveluista. Ravintola Viikinsaari tarjoaa upeat puitteet erilaisten tilaisuuksien ja tapahtumien järjestämiseen. Kaunis ravintolasali ja erillinen lasikuisti tarjoavat maittavat menut ja virkistävät virvokkeet. Kaikki ravintolatilat on varustettu A-oikeuksin.

Viikinsaari on avoinna tiistaista sunnuntaihin, tarkemmat aikataulut löytyvät täältä. Meno-paluu liput Viikinsaareen: Aikuinen 12 €, Eläkeläinen/Opiskelija/Koululainen 9 €, Lapsi 3-12 v. 7 €.

 

m/s Silver Skyn risteilykesä

Hopealinjan uusin ja korein alus m/s Silver Sky risteilee Laukontorilta toukokuusta alkaen!
Silver Sky vie keskiviikosta lauantaihin Pyhäjärven aalloille nauttimaan päivä-, iltapäivä– ja iltaristeilyistä Tampereen lähivesien kauniissa maisemissa. Maittavan buffet-pöydän antimia herkutellessa voi ihailla mm. Pispalan runsasta asutusta, jota Lauri Viita kuvasi “Luojan palikkaleikiksi korkealla moreenipenkereellä”, Pyynikinharjua, joka on maailman korkein pitkittäisharju sekä Pirkkalan ja Härmälän rantoja upeine taloineen. Risteilyt on helppo yhdistää Tampereen kesäkeitaassa, Viikinsaaressa, toimivan Viikinsaaren kesäteatterin sekä Pyynikin kesäteatterin näytöksiin.

Kaupunkilounas laineilla 

m/s Silver Skyn päiväristeily lähtee Laukontorilta lounasaikaan klo 11:30. Kahden tunnin kesäisen risteilyn aikana on mahdollista nauttia keittiömestarin loihtimasta maukkaasta buffetista vaihtuvissa maisemissa. Risteilylle on mahdollista lähteä myös vain ihailemaan kaupungin maisemia järveltä käsin vaikkapa kesäisten juomien kera.

Päiväristeily klo 11:30-13:30 tai 15:30-17:30
Risteily 22 €/aikuinen, 14 €/lapsi 3-12-v
Risteily ja lounas 42 €/aikuinen, 24 € lapsi 3-12-v
Katso lähtöpäivät täältä.

Iltapäiväristeilyt

Kulttuuri- tai ostoskierros kaupungilla on mukava päättää m/s Silver Skyn iltapäiväristeilyyn ja laivakokin loihtimaan noutopöytään. Laukontorilta lähdetään klo 15:30 ja matkataan kahden tunnin ajan Pispalan ja Pirkkalan maisemissa.

Iltapäiväristeily klo 15:30-17:30
Risteily 22 €/aikuinen, 14 €/lapsi 3-12-v
Risteily ja lounas 42 €/aikuinen, 24 € lapsi 3-12-v
Katso lähtöpäivät täällä.

Kesäiltojen tunnelmaa 

Iltaristeilyt 29.5.-4.9.2021 klo 19.00-22.00, osta lippusi täältä.
Risteily 25 €/aikuinen, 15 €/lapsi 3-12-v

Sotkanvirran risteilyt

Kesälauantaisin tunnelmoidaan järvimaisemissa aina Rajasalmen siltojen alta Nokialle saakka Sotkanvirran kapeikoita ihastelemaan. Lähdöt Laukontorilta klo 12:00, jolloin laiva irtoaa Laukontorin satamasta vieden iltaristeilijät kahden tunnin kesäiselle maisemakierrokselle. Kyytiin pääsee myös Nokian Edenistä.

Lue lisää täältä.

 

Miniristeilyt Näsijärvellä

Laivaan.fi järjestää heinäkuun alusta joka arkipäivä tunnin kestäviä Miniristeilyjä Näsijärvellä. Voit ostaa lipun suoraan laivasta tai varata lipun ennakkoon nettisivuilta. Liput: Aikuinen 10€, lapsi (1-11v.) 5€.  Miniristeilyt ovat tarjolla 28.6.–31.7.2021 välisenä aikana.

 

Bike & Boat

Yhdistä laivamatka ja pyöräretki! Paketti sisältää valitsemasi reittimatkan, laivalipun sinulle ja pyörällesi, Järvien reitti -kartan sekä retkievään. Tutustu pyöräreitteihin ja Bike & Boat tarjontaan täällä

 

 

Tarjolla on myös erikoisristeilyjä ja paljon muuta ohjelmaa, Hopealinjojen sivuilta osoitteesta hopealinjat.fi löydät tarkempia tietoja!