Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tampereen salaisuudet

Tampere-tuntemus jää melko pinnalliseksi, jos ei ota riskiä ja poikkea Hämeenkadulta hieman kauemmas. Lähde rohkeasti seuraamaan vaistoasi ja irtaudu massasta!

Tampere on kompaktin kokonsa ansiosta kävelijäystävällinen kaupunki. Paikalliset rakastavat kaupunkiaan ja viihtyvät sen pienissä, yksilöllisissä kahviloissa, luonnossa ja taidegallerioissa. Tampere ei ole vielä turistien valloittama, ja kaikkialta löytyy aina ainakin yksi paikallinen. Mutta mistä löytyy pala kaikista aidointa Tamperetta?

 

Mee mettää

Ehkä turistimaisin teko Tampereella on lähteä Pyynikin munkeille – mielellään niiden alkulähteille Pyynikin näkötorniin, vaikka kahvila on laajentanut myös Kauppahalliin. Voit olla erilainen turisti ja kahvilaan jäämisen sijaan lähteäkin munkkisi kanssa kävelylle! Näkötornin terassilta voit seurata leveää metsäpolkua Pispalaan päin, ja pian tulet näköalatasanteena toimivalle kalliolle. Onko mitään tunnelmallisempaa kuin kahvin siemailu ja munkista nauttiminen Pyhäjärven avautuessa eteesi? Kesällä tässä maisemassa maistuvat myös viini tai paikallisen pienpanimon olut.

Yksi paikallisten suosikkiulkoilumaastoista löytyy Hervannasta, Suolijärveltä. Teekkarinkadun bussipysäkki on aivan uimarannan vieressä, ja pienen järven ympäri kulkevan lenkkeilyreitin varrella olet kuin omassa maailmassasi.

 

Nälkäiselle vierailijalle

Näistä paikoista kuulet vain paikallisilta. Muutama sijaitsee hieman kauempana keskustasta, mutta nekin ovat ehdottomasti matkan arvoisia!

Kauppahalli – keskellä mutta piilossa. Oletko huomannut pientä kaarikäytävää Hämeenkadulla? Kulje rohkeasti käytävää, avaa ovi – ja olet Tampereen vanhimmassa marketissa Kauppahallissa. 120 vuotta vanha Kauppahalli tarjoaa paitsi silmänruokaa myös vatsan täytettä, elämys on taattu. Kauppahallin monet kahvilat ja lounaspaikat tarjoavat kukin omaleimaisia ja suussa sulavia herkkuja. Istahda kahville, nauti lasi viiniä tai valitse sinulle sopiva lounaspaikka. Kahvilatarjonnasta mainittakoon Aniittan kahvila, Linkosuo, ja Liisan Leipomon kahvila. Tuhdimman ruuan etsijöille halli tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoja. Mainittakoon lounaspaikkojen aatelinen Ravintola Neljä Vuodenaikaa, palkittu luomuravintola Leo, sushibaari Umami sekä perinteinen Pyörykkäbaari.

Wanha Tappi tarjoilee Tampereen mehukkaimmat burgerit keskellä Nekalan idyllistä puutaloaluetta. Muidenkin kuin kasvissyöjien kannattaa testata Tapin maukas Hippihampurilainen! Lisäksi listalta löytyy yhtä Tampereen erikoisuuksista, kehuttuja kanansiipiä. Deli 1909 & Wine Bar sijaitsee keskustassa ja tarjoilee viimeisen päälle mietittyjä tapas- ja viiniyhdistelmiä hämyisessä tunnelmassa. Zeytuunin moderni etninen keittiö koostuu mezeistä, salaateista sekä täytetyistä pitaleivistä, jotka kaikki soveltuvat myös kasvissyöjille.

Makeannälkään Tampere tarjoaa paikallisuutta huokuvia kahviloita. Tallipihan kahvilan herkut tuovat veden kielellä ja miljöö lisää elämykseen entisajan romantiikkaa. Korvapuustien ystävien kannattaa suunnata Bakery Café Puustiin. Puustissa voit aistia sekä suomalaisen mummolan tunnelman että kaupungin urbaanin sykkeen Tampere-taloa vastapäätä. Tiesitkö, että Tampereella voit nauttia kahvista ja samalla silitellä kissoja tai pupuja? Kissakahvila Purnauskis Tammelassa ja Pupukahvila 3D Crush Café Peltolammilla ovat ehdottomia vierailukohteita, jos haluaa uusia karvakavereita.

 

Janottaako?

Mikäli etsit iltaasi jotain hauskaa, mutta ehkä hieman erilaista, olet saapunut oikeaan kaupunkiin. Paikallisten lempipaikkoihin kuuluvat Kulttuuritalo Telakka ja Kulttikapakka Huurupiilo Kalevassa. Telakka on tunnelmallinen taiteilijabaari, missä pääset usein nauttimaan livemusasta ja rennosta meiningistä.

Tampereella on vaikuttava määrä pienpanimoita. Niiden tuotteista pääset nauttimaan keskustan gastropubeissa ja panimoravintoloissa. Maistele paikallisoluita rennon pubi-illallisen ohessa vaikka Panimoravintola Plevnassa tai Gastropub Tuulensuussa.

 

Vähän erikoisempaa, vähän paikallisempaa

Houkuttaisiko leffailta? Valitse isojen teattereiden sijaan sympaattinen Niagaran elokuvateatteri Kehräsaaressa. Sen yhteydessä toimii paikallinen salaisuus, Arthouse Cafe Kehräsaari, jossa voit nauttia lasillisen ennen tai jälkeen elokuvaelämyksen!

Salakapakka Tiima on sekä salaperäisessä paikassa sijaitseva kellokauppa että herkullinen salakapakka, joka toivoo sijaintinsa pysyvän salassa suurelta some-yleisöltä. Siksipä sisältä Tiimasta tai sen julkisivusta ei toivota kuvia juurikaan postailtavan. Tämä pitää kokea itse!

Jos sen sijaan shoppailuhammastasi kolottaa, voit valita jonkin Tampereen ostoskeskuksista tai sitten metsästää helmiä keskustan monipuolisista design-kaupoista. Jokaisella tyylitietoisella tulisi löytyä kaapistaan kappale Uhanaa!

 

Päivitetty: 20.07.2021