Tampereen salaisuudet - Visit Tampere

Tampereen salaisuudet

26.03.2019

Tampere-tuntemus jää melko pinnalliseksi, jos ei ota riskiä ja poikkea Hämeenkadulta hieman kauemmas. Lähde rohkeasti seuraamaan vaistoasi ja irtaudu massasta!

Tampere on kompaktin kokonsa ansiosta kävelijäystävällinen kaupunki. Paikalliset rakastavat kaupunkiaan ja viihtyvät sen pienissä, yksilöllisissä kahviloissa, luonnossa ja taidegallerioissa. Tampere ei ole vielä turistien valloittama, ja kaikkialta löytyy aina ainakin yksi paikallinen. Mutta mistä löytyy pala kaikista aidointa Tamperetta?

 

 

Mee mettää

Ehkä turistimaisin teko Tampereella on lähteä Pyynikin munkeille – mielellään niiden alkulähteille Pyynikin näkötorniin, vaikka kahvila on laajentanut myös Keskustorille. Voit olla erilainen turisti ja kahvilaan jäämisen sijaan lähteäkin munkkisi kanssa kävelylle! Näkötornin terassilta voit seurata leveää metsäpolkua Pispalaan päin, ja pian tulet näköalatasanteena toimivalle kalliolle. Onko mitään tunnelmallisempaa kuin kahvin siemailu ja munkista nauttiminen Pyhäjärven avautuessa eteesi? Kesällä tässä maisemassa maistuvat myös viini tai paikallisen pienpanimon olut.

Yksi paikallisten suosikkiulkoilumaastoista löytyy Hervannasta, Suolijärveltä. Teekkarinkadun bussipysäkki on aivan uimarannan vieressä, ja pienen järven ympäri kulkevan lenkkeilyreitin varrella olet kuin omassa maailmassasi.

 

 

Nälkäiselle vierailijalle

Näistä paikoista kuulet vain paikallisilta. Muutama sijaitsee hieman kauempana keskustasta, mutta nekin ovat ehdottomasti matkan arvoisia!

Kauppahalli – keskellä mutta piilossa. Oletko huomannut pientä kaarikäytävää Hämeenkadulla? Kulje rohkeasti käytävää, avaa ovi – ja olet Tampereen vanhimmassa marketissa Kauppahallissa. 117 vuotta vanha Kauppahalli tarjoaa paitsi silmänruokaa myös vatsan täytettä, elämys on taattu. Kauppahallin monet kahvilat ja lounaspaikat tarjoavat kukin omaleimaisia ja suussa sulavia herkkuja. Istahda kahville, nauti lasi viiniä tai valitse sinulle sopiva lounaspaikka. Kahvilatarjonnasta mainittakoon Aniittan kahvila, Linkosuo, ja Liisan Leipomon kahvila. Tuhdimman ruuan etsijöille halli tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoja. Mainittakoon lounaspaikkojen aatelinen Ravintola Neljä Vuodenaikaa, palkittu luomuravintola Leo, sushibaari Umami sekä perinteinen Pyörykkäbaari.

Wanha Tappi tarjoilee Tampereen mehukkaimmat burgerit keskellä Nekalan idyllistä puutaloaluetta. Muidenkin kuin kasvissyöjien kannattaa testata Tapin maukas Hippihampurilainen! Lisäksi listalta löytyy yhtä Tampereen erikoisuuksista, kehuttuja kanansiipiä. Deli 1909 & Wine Bar sijaitsee keskustassa ja tarjoilee viimeisen päälle mietittyjä tapas- ja viiniyhdistelmiä hämyisessä tunnelmassa. Zeytuunin moderni etninen keittiö koostuu mezeistä, salaateista sekä täytetyistä pitaleivistä, jotka kaikki soveltuvat myös kasvissyöjille.

Makeannälkään Tampere tarjoaa paikallisuutta huokuvia kahviloita. Tallipihan kahvilan herkut tuovat veden kielellä ja miljöö lisää elämykseen entisajan romantiikkaa. Bar Piilo taas on Tammelan mukavin, rennoin ja pehmein yhteinen olohuone. Herkkujen ja ruokien seuraksi voit valita hyllystä kirjan tai kaveriporukalla vetäytyä verhon taakse pelaamaan lautapelejä. Kahvila-konditoria Mari taas ihastuttaa Nekalan puutalomiljöössä ja houkuttelee asiakkaita kauempaakin itsetehtyjen patonkien ja leivonnaisten äärelle.

 

 

Janottaako?

Mikäli etsit iltaasi jotain hauskaa, mutta ehkä hieman erilaista, olet saapunut oikeaan kaupunkiin. Paikallisten lempipaikkoihin kuuluvat Kulttuuritalo Telakka ja Kulttikapakka Huurupiilo Kalevassa. Telakka on tunnelmallinen taiteilijabaari, missä pääset usein nauttimaan livemusasta ja rennosta meiningistä. Huurupiilo taas järjestää kaupungin kuumimpia keikkoja!

Tampereella on vaikuttava määrä pienpanimoita. Niiden tuotteista pääset nauttimaan keskustan gastropubeissa ja panimoravintoloissa. Maistele paikallisoluita rennon pubi-illallisen ohessa vaikka Panimoravintola Plevnassa tai Gastropub Tuulensuussa.

 

 

Vähän erikoisempaa, vähän paikallisempaa

Houkuttaisiko leffailta? Valitse isojen teattereiden sijaan sympaattinen Niagaran elokuvateatteri Kehräsaaressa. Sen yhteydessä toimii paikallinen salaisuus, Arthouse Cafe Kehräsaari, jossa voit nauttia lasillisen ennen tai jälkeen elokuvaelämyksen!

Salakapakka Tiima on sekä salaperäisessä paikassa sijaitseva kellokauppa että herkullinen salakapakka, joka toivoo sijaintinsa pysyvän salassa suurelta some-yleisöltä. Siksipä sisältä Tiimasta tai sen julkisivusta ei toivota kuvia juurikaan postailtavan. Tämä pitää kokea itse!

Jos sen sijaan shoppailuhammastasi kolottaa, voit valita jonkin Tampereen ostoskeskuksista tai sitten metsästää helmiä keskustan monipuolisista design-kaupoista. Jokaisella tyylitietoisella tulisi löytyä kaapistaan kappale Uhanaa!

 

Visittampere Photographing Pyynikki Tower

Pyynikin näkötorni ja kahvila

Näkötornintie 67, 33230 Tampere
Lue lisää
Kauppahalli Laura Vanzo 17

Tampereen Kauppahalli

Hämeenkatu 19, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Tiiliholvi Restaurant Kitchen Cooking Meat Laura Vanzo

Ravintola Wanha Tappi

Jokipohjantie 18, Tampere
Lue lisää
Deli 1909 & Wine Bar Roamin' Street Band Laura Vanzo 4

Deli 1909 & Wine Bar

Puutarhakatu 11, 33210 Tampere
Lue lisää
Visittampere Zeytuun

Zeytuun

Tuomiokirkonkatu 21, 33100 Tampere
Lue lisää
Tallipihan Suklaapuoti Christmas Laura Vanzo 9

Tallipiha

Kuninkaankatu 4b, 33210 Tampere
Lue lisää
39597223035 49d60374b3 O

Teatteri Telakka

Tullikamarin aukio 3, 33100 Tampere
Lue lisää
Pipe Smokers International Gig In Huurupiilo Laura Vanzo 2

Huurupiilo

Nyyrikintie 4, Tampere
Lue lisää
Plevna Brewery Pub & Restaurant Panimoravintola Plevna Laura Vanzo 6

Panimoravintola Plevna

Itäinenkatu 8, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere_Food on a plate at Gastro Pub Tuulensuu_Laura Vanzo

Gastropub Tuulensuu

Hämeenpuisto 23, 33210 Tampere
Lue lisää
Kalevan Kello Laura Vanzo 42

Salakapakka Tiima

Satakunnankatu, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Ratina Shopping Centre Sign Laura Vanzo

Kauppakeskus Ratina

Ratinan Kauppakeskus, Vuolteenkatu, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Koskikeskus Shopping Center Outside Laura Vanzo

Koskikeskus

Koskikeskus, Hatanpään valtatie, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Tullintori Shopping Center Laura Vanzo

Kauppakeskus Tullintori

Tullintori, Tullikatu, Tampere
Lue lisää

Lisää luettavaa

Entä jos sataa?
Museot

Entä jos sataa?

Vaikka Tampereella maisemat ovatkin erinomaisia, löytyy sisätiloistakin paljon mukavaa tekemistä!
Lue lisää
Tampereen museot
Museot

Tampereen museot

Tampereen museot eivät jätä kylmäksi. Tarjontaa on ihan kaikille!
Lue lisää