Siirry sisältöön
Kartta

Nälkäiselle vierailijalle

Näistä paikoista kuulet vain paikallisilta. Muutama sijaitsee hieman kauempana keskustasta, mutta nekin ovat ehdottomasti matkan arvoisia!

Kauppahalli – keskellä kaupunkia mutta kuitenkin vähän piilossa. Oletko huomannut pientä kaarikäytävää Hämeenkadulla? Kulje rohkeasti käytävää, avaa ovi – ja olet Tampereen vanhimmassa marketissa. Yli 120 vuotta vanha Kauppahalli tarjoaa paitsi silmänruokaa myös vatsan täytettä, joten elämys on taattu. Kauppahallin monet kahvilat ja lounaspaikat tarjoavat kukin omaleimaisia ja suussa sulavia herkkuja. Istahda kahville, nauti lasi viiniä tai valitse sinulle sopiva lounaspaikka. Kahvilatarjonnasta mainittakoon kahvila Aniitta, Café de Halle ja Brander Café. Tuhdimman ruuan etsijöille halli tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoja. Mainittakoon lounaspaikkojen aatelinen Ravintola 4 Vuodenaikaa, Ohana Grille, sushibaari Umami sekä perinteinen Pyörykkäbaari.

Bistro Eloisa sijaitsee keskustassa ja tarjoilee viimeisen päälle hyvää ruokaa ja juomaa rennolla meiningillä, mutta ei laadusta tinkien. Testaa esimerkiksi tartar à la Bloody Marya! Zeytuunin moderni etninen keittiö taas koostuu mezeistä, salaateista sekä täytetyistä pitaleivistä, jotka kaikki soveltuvat myös kasvissyöjille.

Makeannälkään Tampere tarjoaa paikallisuutta huokuvia kahviloita. Korvapuustien ystävien kannattaa suunnata Bakery Café Puustiin. Puustissa voit aistia sekä suomalaisen mummolan tunnelman että kaupungin urbaanin sykkeen Tampere-taloa vastapäätä. Jos taas haluat nauttia kahvisi ja herkkusi eläimellisessä seurassa, suuntaa Tammelaan Kissakahvila Purnauskikseen tai Peltolammille Pupukahvilaan. 

Janottaako?

Mikäli etsit iltaasi jotain hauskaa, mutta ehkä hieman erilaista, olet saapunut oikeaan kaupunkiin. Paikallisten lempipaikkoihin kuuluvat Kulttuuritalo Telakka ja kulttikapakka Huurupiilo Kalevassa. Telakka on tunnelmallinen taiteilijabaari, missä pääset usein nauttimaan livemusasta ja rennosta meiningistä.

Tampereella on vaikuttava määrä pienpanimoita. Niiden tuotteista pääset nauttimaan keskustan gastropubeissa ja panimoravintoloissa. Maistele paikallisoluita rennon pubi-illallisen ohessa esimerkiksi Gastropub Tuulensuussa.

Vähän erikoisempaa, vähän paikallisempaa

Houkuttaisiko leffailta? Valitse isojen teattereiden sijaan sympaattinen Niagaran elokuvateatteri Kehräsaaressa. Sen yhteydessä toimii paikallinen salaisuus, brunssi-, tapas- ja cocktail-ravintola Daisy.

Salakapakka Tiima on sekä salaperäisessä paikassa sijaitseva kellokauppa että herkullinen salakapakka, joka toivoo sijaintinsa pysyvän salassa suurelta some-yleisöltä. Siksipä sisältä Tiimasta tai sen julkisivusta ei toivota kuvia juurikaan postailtavan. Tämä pitää kokea itse!

Jos shoppailuhammastasi kolottaa, voit metsästää uniikkeja helmiä keskustan monipuolisista design-kaupoista. Poikkea ainakin Aleksis Kiven kadun kivijalkakauppoihin ja Kalevan kellon vintage-osastolla.

Mee mettää

Ehkä turistimaisin teko Tampereella on lähteä Pyynikin munkeille – mielellään niiden alkulähteille Pyynikin näkötorniin, vaikka kahvila on laajentanut myös Kauppahalliin. Voit olla erilainen turisti ja kahvilaan jäämisen sijaan lähteä munkkisi kanssa kävelylle! Näkötornin terassilta voit seurata leveää metsäpolkua Pispalaan päin, ja pian tulet näköalatasanteena toimivalle kalliolle. Onko mitään tunnelmallisempaa kuin kahvin siemailu ja munkista nauttiminen Pyhäjärven avautuessa eteesi? Kesällä tässä maisemassa maistuvat myös viini tai paikallisen pienpanimon olut.

Yksi paikallisten suosikkiulkoilumaastoista löytyy Hervannasta, Suolijärveltä. Teekkarinkadun bussipysäkki on aivan uimarannan vieressä ja ratikallakin pääsee aivan tuntumaan. Pienen järven ympäri kulkevan lenkkeilyreitin varrella olet kuin omassa maailmassasi.