Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tampereen kuumimmat yleiset saunat

01.06.2020

Jos et ole aiemmin uskaltautunut yleiseen saunaan, Tampereella – maailman saunapääkaupungissa – se todellakin kannattaa! Tampereella on nimittäin Suomen eniten yleisiä saunoja.

Historiallinen helmemme on Rajaportin sauna – Suomen vanhin yhä toiminnassa oleva yleinen sauna. Sauna sijaitsee vanhassa työläiskorttelissa Pispalassa ja sen juuret juontuvat vuoteen 1906.

Mikäli taas mielit keskustan kupeeseen järvenrannalle saunomaan, kannattaa suunnata legendaariseen Rauhaniemen Kansankylpylään tai Kaupinojan saunalle. Kummassakin pääsee uimaan – myös talvella, mikäli tuntuu että rohkeus riittää avantoon asti!

Kaukajärven uimalassa pääset pulahtamaan Pirkanmaan puhtaimpiin vesiin. Suomensaaren sauna Lielahdessa on puolestaan tunnettu kipakoista löylyistä ja poikkeuksellisen ystävällisestä palvelusta.

Tohlopin tynnyrisaunassa ja Hervannassa, Suolijärven saunassa on tarjolla ainutlaatuiset löylyt ihastuttavissa, siirrettävissä “mökkisaunoissa” niin ikään järven rannalla. 

Saunaravintola Kuumassa pääsee nauttimaan löylyjen lisäksi myös hyvästä ruoasta, ja halutessaan voi pulahtaa Pyhäjärven vesiin ympäri vuoden saunan pulahduslaiturilta! 

Niemi-Kapeen tilalla Teiskossa lämpiää perinteinen savusauna myös yleisövuoroin muutama kerta kuukaudessa!

Tampereella joka päivä on saunapäivä. Tervetuloa lämpöihimme!