Siirry sisältöön
Kartta

Teatteriin, keikoille ja tapahtumiin!

Huhtikuussa Nokia Arenalla esiintyy Blind Channel uransa suurimmalla keikalla ja toukokuussa järjestetään Paula Koivuniemelle iso kiitoskonsertti. Tampere-talossa nähdään muun muassa Queen-yhtyeen musiikkiin perustuva spektaakkeli huippulaulajineen, bändin tyylille uskollisine pukuineen ja valoineen. Lisäksi walesilainen Bonnie Tyler saapuu Tampere-taloon huhtikuusa. Tampereen parhaita keikkoja pääsee fiilistelemään myös G Livelabissa, Tullikamarilla ja Tavara-Asemalla.

Teatterissa saa myös helposti illan kulumaan rattoisasti. Tampereen Teatterin kevään ohjelmistossa on muun muassa Agatha Christien klassikko Idän pikajunan arvoitus sekä Piaf, valovoimaisen Edith Piafin elämäntarina 1930-luvulta alkaen katulaulajasta aikansa supertähdeksi ja lopulta maailmanlaajuiseksi, ikoniseksi laulajaksi.

Tampereen Työväen Teatterin lavalla nähdään arvostelu- ja yleistömenestys Frida – näytelmä rakastetun meksikolaisen taidemaalarin Frida Kahlon elämästä. Lisäksi Sirkku Peltolan Reikäleipä puolestaan valottaa suomalaista elämänmenoa kreisikomedian keinoin. Tampereen Komediateatterissa nähdään ainakin Pokka pitää, Baskervillen koira ja Parasta ennen. Luvassa on myös mahtava kattaus stand upia muun muassa Komediateatterilla, Tuulensuun palatsissa ja Tampereen Työväen Teatterilla. Kevään stand up tarjonnan löydät artikkelistamme.

Huhtikuun lopulla Särkänniemessä vietetään kesäkauden avajaisia, ja myös Roof Walk Finlayson Arean kattokävelykausi alkaa! Finlaysonin kattokävelyllä pääset katselemaan kaupunkia uudenlaisesta näkövinkkelistä kahdelta erilaiselta katolle rakennetulta reitiltä.

Kurkkaa kaikki kevään menovinkit tapahtumakalenteristamme!

Saunapääkaupungin löylyihin

Tiesitkö, että suomalainen saunakulttuuri on hyväksytty UNESCO:n aineettoman kulttuuriperinnön listalle? Mikä olisikaan parempi paikka fiilistellä saunaa kuin maailman saunapääkaupunki Tampere. Tampereen seudulla lämpiää liki 60 yleistä saunaa ympäri vuoden.

Laukontorilla sijaitsevassa Saunaravintola Kuumassa rentoutumista ja hemmottelua tarjotaan kaikille aisteille. Modernissa konseptissa yhdistyy suomalainen saunaelämys, pohjoismainen gastronomia ja kaunis järvimaisema. Perinteisempää saunatunnelmaa löytyy esimerkiksi Rajaportin saunasta, joka on muuten Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva yleinen sauna. Toinen tamperelaisten suosikki sijaitsee Rauhaniemessä, jossa Rauhaniemen kansankylpylä tarjoaa kävijöilleen Tampereen tunnelmallisimmat löylyt sekä mahtavat Näsijärven selälle aukeavat maisemat. Tutustu myös muihin Tampereen saunoihin!

Yhteistä aikaa ja jännittäviä hetkiä

Pakohuoneet ovat mainiota viihdykettä kaveriporukoille ja pariskunnille säästä riippumatta. Room Escape Finlaysonilla voi vaikkapa selvitellä arvoitusta avaruusaluksella, tai yrittää piilottaa varastetut timantit ennen kuin poliisi ehtii paikalle. Room Escape Finlaysonilta löytyy yhteensä neljä pakohuoneteemaa eri vaikeusasteilla.

Viihdekeskus Crazyssa on pakohuoneiden lisäksi mahdollisuus pelata minigolfia ja sisäcurlingia sekä purkaa vaikkapa stressiä vihahuoneessa. Mielenkiintoisia ja jännittäviä seikkailuja tarjoavat myös Mysteeri ja Prison Island Tampere.

Takuuvarmat adrenaliiniryöpyt saa laskeutumalla alas Pyynikin näkötornista. Poikkea samalla reissulla herkuttelemassa maankuuluilla Pyynikin munkkikahvilan munkeilla, joita saa myös muuten sekä vegaanisena että gluteenittomana.

Löytöjä ja vintageaarteita

Tampereelta löytyy myös hyvät shoppailumahdollisuudet, sillä aivan sen ytimestä löytyy niin pieniä putiikkeja aarteineen kuin suuria ostoskeskuksia laajoine valikoimineen.

Vintagelöytöjä voi tehdä Tampereen monissa käytettyjä aarteita myyvissä liikkeissä. Keskustasta löytyy mm. Relove, jonka valikoimassa on kuratoituja second-hand-vaatteita ja asusteita, sekä OLDIE, josta voit löytää huippumerkkien tuotteita vastuullisesti.

Ei kannata myöskään unohtaa tunnelmallisen Tallipihan ihania putiikkeja, josta löytyy myös Tampereen herkullisin suklaapuoti!

Ravintolavinkit talteen!

Tampereella on helppo herkutella koko lomailun ajan, sillä täältä löytyy monipuolisesti ravintoloita jokaiseen makuun.

Raikas ruokakulttuuri ja tuoreet raaka-aineet ovat hyvin edustettuina Tampereen ravintoloissa. Esimerkiksi pohjoismaista ja etnisiä ruokakulttuureja yhdistelevässä Muusassa viihtyvät niin kasvissyöjät ja vegaanit kuin sekasyöjätkin. Täysin vegaaninen HOAX puolestaan leikittelee syötävän hyvännäköisellä mättöruoalla.

Tampereella tarjoillaan fine diningia rennolla otteella ilman turhaa pönötystä. Kokeile vaikkapa Ravinteli Berthaa, Ravintola Kajoa tai Kauppahallissa sijaitsevaa Ravintola 4 vuodenaikaa – et varmasti pety!

Ravintoloiden parhaimmat näköalat yli Tampereen kattojen löytyy Moro Sky Barista, Periscopesta ja Näsinneulasta, joiden tarjonta ei myöskään kalpene huikeiden maisemien rinnalla.

Tampereella toimii myös monta perinteikästä ravintolaa, jotka ovat palvelleet tamperelaisia (ja ulkotamperelaisiakin) jo vuosikymmeniä! Kokeile vaikkapa Pizzeria Napolia, jonka listalta löytyy yli sata pizzaa, panimoravintola Plevnaa tai maankuulua lähiöravintolaa Pispalan Pulteria.

Laadukkaita gastropubejakin löytyy moneen makuun. Poikkea esimerkiksi belgialaisessa Gastropub Tuulensuussa ja espanjalaishenkisessä tapas bar Inezissa.

Älä unohda myöskään tamperelaisten keskuudessa suursuosiota nauttivia siipiä! Väittely parhaan siipiravintolan tittelistä voi joskus jopa saada tamperelaisten tunteet kuumentumaan, mutta legendaarinen Siipiweikot on takuuvarma valinta.

Viikonlopun kruunaa tietenkin brunssi yhdessä Tampereen monista brunssia tarjoilevista ravintoloista ja kahviloista. Lue lisää Tampereen brunsseista artikkelistamme.

Yöunien aika

Kun on aika upota pehmeisiin lakanoihin, laadukasta majoitusta löytyy lukuisista Tampereen hotelleista ja B&B -majoituksista.

Keskustan kupeessa korkeuksiin kurottava Solo Sokos Hotel Torni houkuttelee majoittautumaan huikeiden maisemien lisäksi laadukkaalla ravintolavalikoimallaan. Keskeisellä paikalla sijaitsevat myös muut Tampereen Sokos-hotellit Villa sekä Ilves.

Laadukasta majoitusta tarjoaa myös Tampere-talon kyljessä sijaitseva moderni Courtyard by Marriott Tampere City.

Lapland Hotelsilla on Tampereen keskustassa kaksi upeaa hotellia, joista Lapland Hotels Tampere sijaitsee Yliopistonkadulla ja toinen uudessa Nokia Arenassa. Mikä olisikaan mukavampaa kuin seurata kevään jääkiekko-otteluita omasta hotellihuoneesta käsin?

Scandic -hotelleja löytyy Tampereen ydinalueelta peräti viisi! Majoitu kätevästi rautatieaseman lähellä Scandic Tampere Stationissa ja Scandic Tampere Cityssa, tai luonnon läheisyydessä upealla Pyynikin harjulla Scandic Rosendahlissa.

Vanhanajan romantiikkaa henkivässä Radisson Blu Grand Hotel Tammerissa kiehtova historia kohtaa modernit mukavuudet. Tammer -hotellissa voit kokea ainutlaatuista ylellisen ja historiallisen suurhotellin tunnelmaa.

Kodinomaisempaa mutta silti ylellistä majoitusta kaipaavat viihtyvät mainiosti kauniilla Viinikan puutaloalueella sijaitsevassa Lillan Hotel & Kökissä. Lillanissa on 11 uniikkia hotellihuonetta, jotka on sisustettu laadukkaasti ja moderneilla mukavuuksilla, mutta kuitenkin vanhan puutalon tunnelmaa vaalien.

 

Kaipaatko lisää vinkkejä mitä tehdä Tampereella? Kurkkaa myös sivumme Tampereen elämyksistä, museoista ja kulttuurista, sekä parhaista luontokohteista!