Teatterikevät 2020 - Visit Tampere

Teatterikevät 2020

05.02.2020

Tampere on tunnettu ja ylpeä kattavasta teatteritarjonnastaan! Täällä teatterista pääset nauttimaan ympäri vuoden ja tarjolla on kaikkea klassikkonäytelmistä ja suurmusikaaleista komedianäytelmiin. Tähän artikkeliin olemme koonneet kevätkauden 2020 teatterien tarjonnan, joista voit valita suosikkisi ja lähteä nauttimaan huipputeatterista!   

Tampereen Teatteri

Keväällä 2020 ensi-iltansa saava Hella Wuolijoen klassikkoteos Niskavuoren Heta kertoo säkenöivästi ja intensiivisesti naisesta, joka hylättiin ja häpäistiin. Teos on tuuletettu, tuotu uudella tavalla näyttämölle, unohtamatta sen kipeitä teemoja ja taitavaa kerrontaa.

Keväällä nähdään useita vierailevia esityksiä, muun muassa KOM-teatterin odotettu vierailu Tampereella, Valehtelijan peruukki. Esitykset ovat nähtävillä toukokuussa.

Suuren suosion saanut suurmusikaali Notre Damen kellonsoittaja jatkaa esityksiään toukokuulle saakka.

Marraskuussa ensi-iltansa saanut draamakomedia Elling jatkaa keväällä esityksiään maaliskuusta huhtikuulle.

Myös Rakkauskirjeitä jatkaa Tampereen teatterin ohjelmistossa. Sitä tähdittävät Seela Sella (Melissa) ja Esko Roine (Andrew). He ovat lapsuudenystäviä, jotka pitävät yhteyttä toisiinsa läpi vuosikymmenten kirjoittamalla kirjeitä. He elävät tahoillaan elämäänsä, rakentavat uraa ja parisuhteita, keski-ikäistyvät ja vanhenevat. Toisinaan jompikumpi ehdottaa tapaamista. Näytelmän luonteeseen kuuluu, että sitä ei missään nimessä saa opetella ulkoa, vaan esitys tapahtuu hetkessä, tässä ja nyt. Luvassa ei ole pikkusievää muistelua tai kaihoisaa nostalgiaa, vaan kirjeenvaihto on aitoa ja elämänmakuista, räävitöntä ja hauskaa. Varaa pian paikkasi huhtikuun kahteen viimeiseen näytökseen!

Myös Häpeä! Nolo komedia saa jatkoa. Häpeästä tietävät näyttelijät Kaisa Hela ja Mari Turunen, jotka vievät meidät riemukkaalle ristiretkelle häpeän ytimeen. Onko se nolo hetki arjessa vai halvaannuttava tunnetila sukujuhlissa? Onko se pientä kompurointia korkkareissa vai täydellinen mahalasku? Perustuu vankkaan kokemukseen ja sekavaan mieleen.

Katso koko Tampereen Teatterin ohjelmisto täältä.

Tampereen Työväen Teatteri

Jeppe Niilonpoika on Ludvig Holbergin suosittu kansankomedia, jossa nimihenkilö heitetään kesken kaiken vallan ytimeen. Ensi-ilta 25.1. suurella näyttämöllä.

Dingon musiikin tähdittämän Nahkatakkinen tyttö -musikaalin tarinan kertoo Tampereen ilmaisutaidon lukio (rooleissa noin 80 Tampereen yhteislukion opiskelijaa!). Teos on tehty nimenomaan nuoria esittäjiä, taidonnäytteitä, yhteisöllisyyttä, uskaltamista ja heittäytymistä varten (ensi-ilta 14.2.).

Karvas pala kertoo siitä, mitä tapahtuu, kun vallantunne loiskuu kerta kaikkiaan yli äyräiden. Se on musta komedia, joka sai kantaesityksensä kesällä 2019 Lontoossa.

83-vuotias Seela Sella esittää Hitleriä näytelmässä Hitler ja blondi. Ensi-illat TTT:n Eino Salmelaisen näyttämöllä keväällä 2020 ja Kansallisteatterin Train Factory – Vallilan Konepajan näyttämöllä syksyllä 2020.

Ruusuruoskaa kansoittavat moninaiset olennot, jotka elävät läpi suloisia ja kipeitä tapahtumia ikiaikaisessa menneisyydessä. Tarinat muodostavat freskon, johon ihmiselämän ilot ja kärsimykset on ikuistettu tuntemattoman mestarin nöyryydellä. Esitys huokuu surrealistista huumoria, muinaista erotiikkaa, rankaisematta jäänyttä julmuutta, sadun viisautta sekä toivoa, joka siirtyy sukupolvelta toiselle kuin nyrkistä toiseen kulkeva salainen viesti.

Lumoava seikkailumusikaali Peter Pan toteuttaa monen katsojan unelman saapuessaan näyttämölle.

Uusi, räiskyvä musikaalikomedia Poikabändi vie meidät tähtitehtaaseen nimeltä Toijala ja sieltä maailmanmaineeseen ponnahtavan poikabändi ToiBoysin tarinaan. Se kertoo kaiken ylittävästä ystävyydestä, unelmista, yhteisön voimasta ja kysyy mikä loppujen lopuksi on tärkeintä.

Katso Tampereen työväen teatterin koko kevään ohjelmisto täältä.

Tampereen Komediateatteri

Ensi-illan 23.1. saava Kakkua kerrakseen on hulvattoman hauska tarina Vanamon perheestä, jossa valmistaudutaan ottamaan vastaan arvovieras. Kansliapäällikkö Pelttari on tulossa kylään! Hänen on tarkoitus suositella herra Vanamo korkeaan virkaan poliisiylitarkastajaksi. Illan on onnistuttava! Mutta mikään ei tietenkään mene suunnitelmien mukaan. Silloin hovimestari Hartikainen (Sami Hintsanen) saa käyttää kaikki keinonsa pelastaakseen tilanteen. Ja Hartikaisella niitä keinoja riittää! Esitykset jatkuvat 24. huhtikuuta saakka.

Keväällä myös erittäin suosittu Teatterin kummitus saa jatkoa, kun Pate Mustajärvi tuo Teatterin kummitus vol 2 -kiertueensa näyttämölle. Yleisölle kiertueen parituntiset konsertit tarjoavat läpileikkauksen Mustajärven soolouran helmiin musiikillisilla yllätyksillä sekä Mustajärven värikkäillä tarinoilla höystettynä. Kitarasäestyksestä vastaa Ari “Kankku” Kankaanpää.

Komediateatterin ohjelmistossa jatkavat syksyltä Jukka Puotila Show, joka tarjoaa hekotusta ja tyylikkäitä iskuja vyön ylle ja alle, Avec Jorma sekä tositapahtumiin perustuva hulvaton seikkailu Vilpitön mieli.

Katso koko Komediateatterin ohjelmisto täältä.

Tanssiteatteri MD

Tanssiva Muumilaakso palaa takaisin näyttämölle, sillä on aika juhlistaa teoksen 10-vuotista taivalta. Samuli Roinisen koreografia ja Heikki Mäenpään musiikki sekä Carmela Wagerin puvut ja Sanna Malkavaaran visuaalisuus ovat lumonneet jo yli 220 esityksellä. Tanssiva Muumilaakson neljä esitystä nähdään 20.-22.2.2020.

Kevään ensi-iltana nähdään monitaiteinen ALMA!-liikeoppera. Minna Leinosen sävellyksen ohjaaja-koreografi¬ on mahtipontisten visuaalisten näkyjen ja liikekielen taituri Petri Kekoni.

Secunda Prattica on koreografi Mari Rosendahlin, taiteilija Stefan Lindforsin ja säveltäjä Jussi-Pekka Nuton kolminäytöksinen partituuri viidelle tanssijalle. Teos on surrealistinen taidematka, joka antaa katsojan mielikuvitukselle vapauden maalata maisemaa illuusion, kehon kielen ja kosketusten kautta. Secunda Prattica kuljettaa yleisön barokki- ja oopperaviitteiden kautta tunnelmoivaan ja hypnoottiseen mantraan sekä ihmisten välisiin kohtaamisiin.

Muuhun Tanssiteatterin ohjelmistoon voit tutustua täältä.

Musiikkiteatteri

Ensi-iltansa saa Viidestoista yö -musikaali 7.2.2020. Lähde mukaan huikealle matkalle Juicen ja hänen ystäviensä maailmaan! Jatkavina esityksinä nähdään keväällä Show must go on -Queen -musikaali sekä Vasara ja nauloja, joka toimii varsinkin sinulle joka nautit raparperitaivaasta. 

Ahaa Teatteri

Ensi-iltansa 4.2. saa Ronja Salmen kirjoihin perustuva Onks noloo?. Elämä on täynnä noloja tilanteita, ainakin omasta mielestä. Onko moka lahja, kuten sanotaan? Luvassa huumoria, ystävyyttä, hassuja tilanteita ja miten niistä selvitään eteenpäin. Ehkä jopa vinkkejä päästä yli noloista hetkistä. 

Ohjelmistossa jatkavat BetteD sekä Hattaraa ja pelkotiloja.

Teatteri Siperia

Flora ja Fauna kertoo luonnosta ja eläimistä. Flora ja Fauna keskittyy ympäröivän maailman kauneuden ja monimuotoisuuden ylistämiseen. Tämän teoksen kuvaamiseen eivät päde perinteisen teatterin määritelmät. Ensi-ilta nähdään maaliskuussa.

Ensi-illan helmikuussa saava esitys Teokset puhuvat toteutetaan yhteistyössä Serlachius-museon kanssa Kartanon Klassikot näyttelyn yhteyteen. Esitys tarjoaa erilaisen ja silmiä avaavan kokemuksen nauttia taidenäyttelystä – jos ajattelit, että taulut ovat vain tauluja, tulet yllättymään.

Apo Apponen saa lisäesityksiä ja jatkaa yhdessä Kylän kanssa kiertueohjelmistossa.

Teatteri Telakka

Syd Barrett saa ensi-iltansa 18.3. Näytelmä kertoo Roger “Syd” Barretista joka perusti Pink Floyd -yhtyeen  1966 ja kirjoitti lähes kaikki bändin kappaleet kunnes sai vuoden 1967 lopulla potkut omituisen käytöksen ja yhteistyökyvyttömyyden vuoksi. Vuonna 1970 häneltä julkaistiin kaksi levyllistä kummallisia ja kauniita lauluja. Ylijäänyttä materiaalia julkaistiin vielä albumillinen 1988. Katso teatteri Telakan esityskalenteri täältä.

 

Hyvä tietää!

Tampereella on myös monia pienempiä teatteriproduktioita, improvisaatioteatteria ja muuta – kannattaa siis katsastaa myös tapahtumakalenterista teatterivinkit!

Suunnitteletko teatterimatkaa Tampereelle? Tutustu majoitusvaihtoehtoihin täällä!

Ravintolasuosituksia puolestaan voit löytää täältä.  

Visit_Tampere_Hämeensilta_and_Tammerkoski_in_summer_Laura_Vanzo

Tampereen Teatteri

Keskustori 2, 33100 Tampere
Lue lisää
Tampereen Työväen Teatteri Olli Pekka Latvala (10)

Tampereen Työväen Teatteri

Hämeenpuisto 32, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Tampereen Komediateatteri Tampere Comedy Theatre Laura Vanzo

Tampereen Komediateatteri

Lapintie 3a, 33100 Tampere
Lue lisää
Tanssiteatteri MD Visittampere

Tanssiteatteri MD

Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25, 33200 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Musiikkiteatteri Palatsi Kari Savolainen

Musiikkiteatteri

Kauppakatu 10, 33200 Tampere
Lue lisää
Ahaa Teatteri Betoniviidakko

Ahaa Teatteri

Hatanpään valtatie 6, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Teatteri Siperia

Teatteri Siperia

Hämeenpuisto 28 D, 33200 Tampere
Lue lisää
39597223035 49d60374b3 O

Teatteri Telakka

Tullikamarin aukio 3, 33100 Tampere
Lue lisää

Lisää luettavaa

Rennosti istahtamaan
Yöelämä

Rennosti istahtamaan

Lasilliselle tai parille!
Lue lisää
Vaihtuvia näyttelyitä Tampereella
Museot

Vaihtuvia näyttelyitä Tampereella

Katso lista ajankohtaisista vaihtuvista näyttelyistä!
Lue lisää