Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Touhua talvilomalle Tampereen seudulla

29.01.2021

Hiihtolomalle löydät tekemistä Tampereelta poikkeuksellisinakin aikoina! Tähän artikkeliin on koottu kivoja, talvisia menovinkkejä, yksin tai yhdessä. Vierailethan kohteissa terveysturvallisesti ja vastuullisesti huomioiden myös Pirkanmaan koronavirusta koskevat suositukset. Tarkistathan tiedot vielä yritysten omilta sivuilta.

Aktiviteetteja ulkoilmassa

Laskettelemaan kaipaavan ei tarvitse hiihtolomallakaan lähteä kauas. Lähimpään rinteeseen pääsee Tampereen Mustavuoressa. Sastamalan Ellivuori Ski Center on monipuolinen laskettelukeskus koko perheelle. Pälkäneen Sappeessa on useita eritasoisia rinteitä.  Laskettelukeskukset ovat auki normaalisti.

Iloiset lapset luonnossa talvella

Kuva: Laura Vanzo

Kaupunki tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet maastohiihtoon. Valaistua latua on noin 85 kilometriä ja latuverkostoa kokonaisuudessaan noin 120 – 130 kilometriä. Tutustu Kauppi-Niihaman -alueen sekä muihin Tampereen latuihin kaupungin sivuilla. Hiihtämään ja muihin talvisiin puuhiin pääset myös vaikkapa Sorolan ulkoilu- ja virkistysalueelle Kangasalle.

Luisteluun on mahdollisuus Sorsapuiston kentällä. Kaikille avoimella tekojääalueella voi esimerkiksi pikaluistella tai pelata jääpalloa. Kentän yhteydessä on myös kaukalo mailallisille luistelijoille. Toinen hyvä vaihtoehto on Koulukadun kenttä. Katso lisätiedot luistelukentistä täältä. Retkiluistelemaan pääset Tohlopin luisteluradalle, josta voit vuokrata retkiluistimia ja potkukelkkoja. 

Huskysafarille! Gegwen Getaways järjestää huskyajeluja sään salliessa ennakkotilauksesta. Lunta toki tulee olla runsaasti, että safarille pääsee. Ihania huskyja pääsee paijailemaan talvikaudella lähes päivittäin. Mahdollisuus myös yksityiseen huskyajeluun!

Luomajärven hevoskievari Ikaalisissa järjestää ennakkovarauksesta lumikenkäretkiä satumaiseen metsään, ponipatikkaretkiä, rekiajelua, hiihtoratsastusta ja muuta ihanaa hevostelua ja maatilaohjelmaa koko perheelle.

Lauhanvuori – Hämeenkangas UNESCO Global Geopark tarjoaa ulkoilu- ja retkeilymahdollisuuksia upeissa maastoissa. Voit nauttia lähiluonnon antimista valmistetuista herkuista, tehdä ostoksia tilapuodeissa ja rentoutua saunassa sekä luonnonläheisissä hoidoissa.

Rohkeimmat voivat kokeilla köysilaskeutumista Pyynikin näkötornista. Harjun päällä, 26 metriä korkean tornin huipulla tuntee olevansa koko maiseman yläpuolella. Aktiviteettina laskeutuminen sopii lähes kaikille. Se ei ole voimalaji, kyse on lähinnä uskaltamisesta.

Teiskon viinistä voit vuokrata potkukelkat pariksi tunniksi ja nauttia ulkoilun jälkeen vaahtokarkkikaakaot.

Saunapääkaupunki sai jääsaunan! Eteläpuistoon rakentuneen jääsaunan löylyt voi kokea turvallisesti omalla pienellä porukalla. Tampereella ja sen ympäristössä on Suomen laajin kattaus yleisiä saunoja – on mistä valita!

 

Kulttuurielämyksiä livenä ja virtuaalisesti

Vapriikista löytyy nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Vapriikissa on tällä hetkellä rajattu kävijämäärä kutakin näyttelyä kohden. Postimuseon tarjontaan pääsee tutustumaan Viestinviejät-perusnäyttelyssä ja Parhain terveisin – postikortti 150 vuotta -teemanäyttelyssä (19.2. – 28.3.2021). Tarjolla on käsidesiä ja yksittäisten näyttelyiden kävijämäärä on rajoitettu 10 henkilöön. Poikkeuksellisen tilanteen takia erityistä ohjelmaa ei järjestetä, mutta perheillä on mahdollisuus osallistua Vapriikin museorastisuunnistukseen.

Talvilomaviikko on myös oivallinen aika osallistua Postimuseon ja Lenin-museon yhteiseen Kosmoksen komein kortti -kilpailuun. Kilpailuaikaa on 31.3.2021 saakka ja raadin valitsema voittaja palkitaan Museokortilla. Lue lisää kilpailusta täältä.

Lapset Muumimuseossa

Kuva: Laura Vanzo

Varaa vierailuaika Muumimuseoon ja Tampereen taidemuseoon! Museot noudattavat alueellisen koronaohjausryhmän antamia suosituksia ja ottavat sisään 10 asiakasta kerrallaan. Varaa aika Muumimuseon-vierailulle numerosta 040 518 2878 tiistaista perjantaihin klo 9-17. Soita Tampereen taidemuseon numeroon 041 730 3104 ti-pe klo 10-16 ja varaa aika museovierailullesi. Vältät jonottamisen!

Museo Milavida avautuu jälleen 26.2.2021.

Maailman ensimmäisessä Vakoilumuseossa voi tutustua fiktiivisten agenttien esikuviin ja vakoilun rooliin historiassa. 

Poliisimuseossa voit istahtaa poliisimaijan kyytiin ja kokeilla taitojasi rikostutkijana. Sisäänpääsy on maksuton.

Mobilian autokylässä Kangasalla pääsee matkalle upeiden vanhojen autojen maailmaan ja koska suomalaiset ovat rallikansaa, tietenkin Rallimuseoon. Museo järjestää ladojen talvikokoontumisen 28.2. 

Lasten lauantai 20.2. klo 10-12 on lasten maksuton taidetyöpaja Kimmo Pyykkö -taidemuseossa Kangasalla. Tänä keväänä otetaan taidemuseon näyttelystä yksi teos haltuun. Helmikuussa tutustutaan kuvalliseen ilmaisuun luovalla tavalla yhden nykytaideteoksen materiaalien inspiroimana. Työpajassa lapsi voi edetä ikäisosaamisensa mukaan.

Serlachius-museot ovat avoinna viranomaisten antamia suosituksia ja ohjeistuksia noudattaen. Museoissa on kiinnitetty erityistä huomiota vierailun turvallisuuteen. Museoihin otetaan rajoitetusti asiakkaita. Varmistat sisäänpääsyn parhaiten ostamalla liput ennakkoon verkkokaupastamme.

Tutustu myös virtuaalisiin kierroksiin useissa eri museoissa ja taidenäyttelyissä, turvallisesti kotoa käsin.  Esimerkiksi Pispalan Sottiisin 20. helmikuuta järjestämä Eläköön folk! -tapahtuma striimataan Tampereelta. Myös vastikään Tampereen kaupungin vuoden kulttuuritekopalkinnon voittanut G livelab striimaa useita konsertteja talvilomienkin aikaan. Muista myös G Livelabin lasi-iglut, jotka ovat varattavissa seurueellesi.

Tampereen Teatteri livestriimaa upean uutuusnäytelmänsä Saatana saapuu Moskovaan. Voit nauttia siitä, missä tahansa oletkin!

Tunnelmaa talvilomaviikon iltoihin tuo Postimuseon julkaisema Unohtumattomia kirjeitä Suomesta -esitys, jossa legendaariset näyttelijät Seela Sella ja Esko Roine lukevat tunteikkaita kirjeitä musiikin lomassa. Esitys pohjautuu Postimuseon keräämään kirjeaineistoon ja sitä esitettiin muutama vuosi takaperin loppuunmyydyille katsomoille. Katso teos ilmaiseksi tästä.

 

Menovinkkejä perheen pienimmille
 

Tallipihan ihanat puodit, nostalginen kahvila ja elämykselliset tapahtumat tarjoavat nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden. 

Lasten Pirkkaset on Pirkanmaan kuntien yhteinen lastenkulttuurifestivaali, joka järjestetään vuosittain helmikuussa. Tänä vuonna teemana on Käydään kylässä – etänä, yhdessä.  Tapahtumapaikkana ovat Väinö Linnan aukio, Finlaysonin alue sekä Lasten Finlayson -sivut.

Lasten kulttuurikeskus Rulla on jälleen avoinna. Viranomaisohjeista johtuen suurin sallittu asiakasmäärä rajataan 9 henkilöön. Jotta kaikki halukkaat pääsevät vierailemaan Rullassa turvallisesti, vierailuaika rajataan 1 tuntiin / seurue. Vierailuaika varataan etukäteen puhelimitse. Lisätietoja sekä ohjeet ajanvaraukseen ja turvalliseen vierailuun löytyy Rullan nettisivuilla.

Lapsi istumassa Herra Hakkaraisen talossa pyöreän pöydän ääressä kissahahmojen kanssa.

Kuva: Laura Vanzo

Herra Hakkaraisen talo ja Ihanien tavaroiden kauppa ovat leikkejä ja shoppailua varten avoinna. Leikkihuoneita koristavat joulukoristeet ja taitaa Herra Hakkaraisen olohuoneesta löytyä pieni kuusikin! Mielikuvituksekkaat leikit onnistuvat Herra Hakkaraisen omassa kodissa, Artturin ritareitten salissa, Kaikkien aikojen avaruudessa sekä Vanhassa kaupungissa. Kävijämäärää rajataan, jotta jokaisella porukalla on tilaa leikkiä ja turvavälit on helppo säilyttää.  Varaa leikkiaika omalle porukallesi etukäteen numerosta 044 770 3102.

Varalan urheiluopisto tarjoaa päiväsportin 7-12 -vuotiaille 1.-3.3. sekä hiihtoloman perhesportteja 21.2. alkaen.

HopLopissa on tilaa leikkiä ja liikkua. Seikkailupuistoissa on innostavia ja turvallisia tiloja hauskoille, koko perheen aktiviteeteille. HopLopissa lapset taitotasosta riippumatta voivat kokeilla rajojaan ja kokea onnistumisen elämyksiä.

Leo’s Leikkimaa, Pohjoismaiden suurin ja suosituin leikkimaaketju tarjoaa huiman määrän erilaisia leikkialueita, kuten Waterfall-liukumäet, Pirate Ship -meritaistelun, trampoliineja sekä Leon oman urheilukentän tiukkoja otteluita varten.

Teivossa lauantairaveissa 28.2. vietetään samalla koko perheen talviriehaa.

 

Vauhdikasta tekemistä sisätiloissa ja shoppailumahdollisuuksia
 

Pakohuoneet mahdollistavat vuodelle mieleenpainuvan lopun tai alun pienemmälläkin porukalla. Room Escape Tampereen pelihuoneet ovat esteettömiä ja sopivat myös perheen pienimmille. Getaway Tampereella on useita erilaisia Tampere-aiheisia pakohuoneita ja pelejä kuten Idmanin piilopirtti ja Manserock. Aikamatkailua ja vankilapakoa pääsee kokeilemaan WayOut Tamperella. Viihdekeskus Crazyssa on pakohuoneiden lisäksi mahdollisuus purkaa vaikkapa koronavuoden stressiä vihahuoneessa. Mielenkiintoisia ja jännittäviä seikkailuja tarjoavat myös Mysteeri ja Prison Island Tampere.

Irti Maasta -keskuksessa kiipeilet yksin tai kaverin kanssa. Tampereen erikoisuutena on interaktiivinen boulderseinä, jossa kiipeilijä pääsee kokeilemaan kykyjään lepakkojahdissa, tai testaaman taitojaan erilaisissa labyrinteissä.

Trampolin Park Wild -trampoliinipuistossa on useita erilaisia trampoliineja hyppimiseen, temppuiluun ja peleihin. Esimerkiksi trampoliinisuora on oiva alusta liikesarjojen harjoitteluun ja Olympia trampoliineilla voit hyppiä joko seinille tai vaahtoaltaaseen.

Nainen ZBase lasersodassa

Kuva: Sami Meisalmi

ZBase yhdistää saman katon alle lasertaistelun, Powerfutikset ja Retropelibaarin oheispalveluin.

Särkänniemen Akvaariossa voit kurkistaa pinnan alle ja tutustua matelijoihin, sammakkoeläimiin ja noin kahteen sataan kalalajiin.

Talvilomalla pääsee tietenkin myös shoppailemaan. Sekä kauppakeskus Ratinan, että Lempäälän Ideaparkin liikkeet ovat avoinna, asiakkaiden turvallisuuteen panostaen. Bongaa myös kaupungin muut ostosaarteet vintagesta design-löytöihin.

 

 

Makoisia yöunia ja suussasulavia herkkuhetkiä
 

Kartanohotelli Vaihmalan Hovissa nautiskellaan makoisista unista ja pöytiin tarjoillusta aamiaisesta. Hiihtoladulle pääsee vierestä ja höyrysaunassa voi rentoutua päivän päätteeksi.  

Tampere-talon kyljessä sijaitseva Hotelli Courtyard by Marriott Tampere City on julkaissut tarjouksia hiihtolomaviikoille. Tampere-talossa Tuhto-ravintola tarjoilee lounaaksi koko perheelle soveltuvaa kotiruokaa. Tutustu myös Sokos-hotellien talvilomatarjouksiin!

Aikuiset illallisella Periscopessa

Kuva: Laura Vanzo

Lomalla syödään hyvin! Särkänniemen Näsinneulan ravintola ja Neula Sky Cafe tarjoavat ainutlaatuisia makuelämyksiä upealla näköalalla. Hyvän ruoan lisäksi komeita maisemia löytyy esimerkiksi Periscopesta.

Gastropub Tuulensuussa puolestaan järjestetään perinteiset Schnitzel-viikot talvilomakaudella 18.2.-7.3.

Kissakahvila Purnauskis on kissojen koti, ja asiakkaat ovat vieraina heidän valtakunnassaan. Kahvilassa voi nauttia kissojen seurasta ja kotimaisista, vuodenaikaan sopivista herkuista sekä kansainvälisten keittiöiden valikoiduista antimista.

3D Crush Café on tavallinen kahvila erikoisilla palveluilla. Kahvilassa pääsee kokeilemaan 3D-tulostusta ja -skannaamista, sekä rentoutumaan puputerapiassa.

 

Tietoa muualla
 

Tapahtumakalenterimme päivittyy koko ajan, samoin kuin Aamulehden Menoinfo.

Visit Tampere ei vastaa mahdollisista muutoksista. Tarkistathan aina tapahtumien tiedot suoraan tapahtumien tai järjestäjien omilta sivuilta.