Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Viikinsaari – Kesäkeidas kaupungin keskellä

01.07.2020

Loikkaa Laukontorilta laivaan ja suuntaa kesäpäivän viettoon Viikinsaareen! Vehreä Viikinsaari sijaitsee Pyhäjärvellä vain 20 minuutin laivamatkan päässä Tampereen keskustasta. Laivat lähtevät Laukontorin satamasta tasatunnein, saaresta takaisin Laukontorille puolelta.

 

Mitä Viikinsaaressa voi tehdä?

Viikinsaaren vehreään luontoon, sen kasveihin ja linnustoon pääsee tutustumaan vaivattomasti Viikinsaaren luonnonsuojelualuetta kiertävän luontopolun ja meditaatiopolun avulla. Reitin pituus on n. 1,3 km ja polun varrella on 14 rastia, joilla kerrotaan saaren luonnosta. Perheen pienimmille on omat tehtävät. Polkujen varrella on myös ihastuttavia uimapoukamia kiireettömän kesäpäivän viettoon. Rantasaunakin Viikinsaaresta löytyy. Sen voi joko varata yksityiskäyttöön tai suunnata saunaan yleisillä saunavuoroilla kesäsunnuntaisin. Kun varaat rantausaunan, voit varata myös lisäksi kesän 2020 uutuuden, iglusaunan! Poukamien ja polkujen lisäksi Viikinsaaressa on pelikenttiä, minigolfrata ja lasten leikkipaikka. Infossa sijaitsevasta välinevuokraamosta voi vuokrata pallot, frisbeet, tikanheittovälineet, Mölkyn ym. pelivälineet kohtuuhintaan. Lisäksi tarjolla on monenlaisia vesiaktiviteetteja flyboard-tunneista ja vesijettivuokrauksesta soutuveneiden ja kanoottien vuokraukseen.

Viikinsaaressa vieraillessa kannattaa piipahtaa myös Pyhäjärven ekumeenisessa kappelissa. Tamperelaistaiteilija Ilkka Väätin johdolla kappeliksi kunnostettu entinen putka on taideteos itsessään.

 

Kun nälkä yllättää

Viikinsaaressa retkieväät voi nautiskella rantahiekalla, nurmikolla tai puisilla piknikpöydillä. Saaresta löytyy myös grilli- ja keittokatos. Viikinsaareen ei saa tuoda omia alkoholijuomia.

Vaihtoehtoisesti voit ruokailla kesäravintola Viikinsaaressa. Tunnelmallisessa pitsihuvilassa on tarjolla ensiluokkainen A la Carte sekä tyylikäs ja ruokaisa viikonloppubrunssi. Rennompaan menoon ja auringonpaisteeseen voi tilata terassimenun. Ravintolassa on myös  A-oikeudet. Ravintola Viikinsaari sopii erinomaisesti myös juhliin ja yksityistilaisuuksiin.

Viikinsaaressa on myös kioski, josta voi ostaa mm. virvoitusjuomia, makeisia, jäätelöä ja grilliruokaa.

 

Ohjelmaa läpi kesän

Viikinsaaressa on lavatanssien lisäksi tarjolla monipuolista ohjelmaa, mm. kesäteatteria, stand uppia ja elävää musiikkia. Myös perinteeksi muodostunut Viikinsaaren juhannus tarjoaa jälleen saunomista, pelejä, brunssin ja juhannustanssit!

Tutustu tarkemmin Viikinsaareen tapahtumiin täällä ja Viikinsaaren Kesäteatterin ohjelmistoon täällä.

 

Viikinsaaren aukioloajat

Viikinsaareen liikennöidään säännöllisesti kesäkuun alusta aina elokuun puoleen väliin asti, tarkemmat aikataulut löytyvät täältä.

Hopealinjojen laiva Viikinsaareen lähtee Laukontorilta tasatunnein ja palaa Viikinsaaresta aina puolelta.