Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Vinkit vapun viettoon Tampereella!

28.04.2021

Perinteiset vapputapahtumat antavat odottaa itseään vielä tänä vuonna, mutta listasimme päivittyvään artikkeliimme mukavaa tekemistä vappuviikonloppuun. Löytyisikö täältä sinua kiinnostavaa ohjelmaa? Muistathan noudattaa suosituksia ja viranomaismääräyksiä.

Koko vappua ei ole pakko viettää neljän seinän sisällä. Tampereen keskustaan jalkautuvien kannattaa ehdottomasti suunnata Finlaysonin alueelle, josta löytyy kivaa tekemistä koko perheelle tai kaveriporukalle.

Room Escape on auki vappuna ja pakohuonepelin voit varata netin kautta. Viihdekeskus ZBaseen taas pääsee vappuna pelaamaan arcade-pelejä ja lasertaistelemaan!

Älä tyydy maleksimaan pitkin katuja. Amazin Cityn Finlaysonin kattokävelyllä saa otettua vapun parhaat kuvat samalla kun ihailee Tampereen keskustaa yläilmoista. Aika kannattaa varata netistä.

Vakoilumuseossa vietetään Vappukekkereitä museon syntymäpäivän kunniaksi. Vappupäivänä 1.5. vakoilijoiksi pukeutuneet saavat alennusta pääsylipun hinnasta.

 

Torilla ja striimeissä tavataan

Vapputorien ystävät pääsevät ostamaan vappuherkut, koristeet ja ilmapallot Laukontorilta tai Tammelantorilta 30.4.-1.5. klo 8-20.

Kotisohvalla sateinenkaan sää ei haittaa vapun viettoa. Työväenteatterin, G Livelabin ja Tampere Filharmonian striimeistä löytyy samanhenkistä vappuseuraa.

Teatterivapun viettäminen onnistuu Tampereen työväenteatterin Mars vs. Venus? -livestriimin parissa. Nyt on viimeinen tilaisuus nähdä tämä esitys, sillä syksyllä on jo luvassa uusi versio parisuhteen otteluista. Lapsia ja lapsenmielisiä vapun viettäjiä viihdyttää Tanssiteatteri MD:n Santeri Sammakon seikkailut, joka on katsottavissa keikalla.fi-sivustolla 26.4.-31.5. G Livelabissa rokkaa Mama Longhorn levynjulkkarikeikalla ja Tampere Filharmonian kevätkauden konsertit löytyvät YouTubesta. Vappukonsertti 1.5. klo 15 aloittaa toukokuun tallennesarjan.

Katso myös tapahtumakalenterimme tästä linkistä!

 

Hemmottelu herkkusuille 

Vappubrunssia on tarjolla monessa ravintolassa – toki vaihtoehtona on myös noutoruoka. Unohtaa ei kannata myöskään munkkeja!

Ahlmanin Ravintola Anna tarjoaa vappumenua 30.4. ja 1.5. Vaihtoehtoisesti Tilapuoti myy munkkeja, juustolautasia ja simaa, myös verkkokaupassa.

Aistikas vappumenu on tarjolla Ravitsemisliike Aistissa. Perjantaina sen saa noutokassina ja lauantaina pääsee herkuttelemaan paikan päälle. 

Bistro Naapuri huomioi erityisruokavaliota noudattavia kulinaristeja. Vapun ketoboxi on tilattavissa 28.4. asti.

Kulttuuriravintola Kivi avaa terassinsa torstaina. Vappubrunssi Kivessä sopii hyvin spontaanin vappukävelyn kohteeksi, sillä sinne ei oteta pöytävarauksia. Brunssi on tarjolla 1.5. klo 11-15 välillä.

Mylläreiltä voi tilata piknik-korin vappuaatoksi tai ravintolaan voi tehdä pöytävarauksen vappubrunssille 1.5. 

Rillinki tarjoilee katuruokaa ja oluita. Keidas Hämeenpuistossa on auki sään salliessa.

Samppanja Bar Santén vappubrunssille kannattaa varata paikka, sillä vaikka samppanjaa onkin riittävästi, tuolit saattavat loppua kesken. 

Tiiliholvissa on tarjolla noudettavan 4 ruokalajin vappumenun lisäksi simaa, erilaisia herkkuja kalasta ja mallaslimppua. Jos haluaa mieluummin nauttia tunnelmallisesta ravintolasalista, pöytävarauksen voi tehdä netissä.

Tapas Bar Inez avaa ovensa ja terassinsa jälleen 29.4. 

Ravintola Tampellassa juhlitaan vappua koko viikonloppu.

Tullikamarin Klubin vappubrunssilla juhlitaan vapun lisäksi elämää ja kevättä. Kattauksia on kaksi ja sisään pääsee ilman pöytävarausta, jos tilaa on. 

Kahvila Valkoinen puu on kuuluisa kakuistaan. Muista testata muutkin kahvilan herkut! 

Kitchen&Bar at Courtyardin maukkaan vappubrunssin voit tilata etukäteen ja noutaa kotiin tai vaikka piknikille nautittavaksi.

Periscope odottaa herkkusuita vappunakin ja erityisesti ravintolan upea terassi kannattaa käydä testaamassa.

Plevnan sima-aamiaisbrunssilla maistuvat siman lisäksi makkarakimara. Tutustu etupainotteiseen vappuun tästä linkistä

Vaihmalan hovi Lempäälässä myy piknik-kasseja 1.5., mutta jo vappuaattona on mahdollista nauttia vappuboxista.

Muista lisäksi ne kuuluisat Pyynikin munkit!

Lisää vaihtoehtoja herkutteluun löydät esimerkiksi Kohokohdat.fi-sivulta.

 

Viivy yön tai vaikka useammankin yli

Hotellin pehmeät lakanat ja ihana aamupala kruunaavat vapun vieton. Tampereella on paljon mainioita vaihtoehtoja pieneen irtiottoon, tässä muutama meidän vinkkimme ja lisää löydät artikkeleistamme: Keskustan hotellit, Majoitusta erikoisuuksien etsijöille ja Näissä hotelleissa viihtyy koko perhe.

Courtyard by Marriott Tampere Cityyn pääsee yöpymään erikoishinnalla, kun varauksen tekee tästä linkistä. Tarjous liittyy Radio Novan, Visit Tampereen, Tampereen Ratikan ja Nyssen kampanjaan. Voit tutustua siihen täällä ja hakea Tampere tiedustelijaksi! 

Tunnelmallisessa Lillan Hotel Café Butikissa yöpyminen on todellinen irtiotto arjesta.

Solo Sokos Hotel Torni yltää huimaan 88 metrin korkeuteen! Hyvien yöunien lisäksi tarjolla siis upeita näkymiä.

Kurkkaa vielä lisää majoitus vinkkejä tästä linkistä.