Siirry sisältöön
Kartta

Torilla tavataan ja perinteet kunniaan

Perinteisestä vapputunnelmasta pääsee nauttimaan Hämeenpuiston vapputorilla 30.4.-1.5. kl0 9-18. Torilta voi hankkia mukaan niin vappuherkut, koristeet kuin ilmapallot. Vappuhulinaa on tarjolla myös Laukontorilla ja Tammelantorilla.

Tamperelaiset teekkarifuksit ovat saaneet nauttia vapunpäivän kasteessaan Tammerkosken raikkaasta vedestä jo aikojen alusta. Teekkarikaste on näkyvä ja perinteinen osa tamperelaista vappua, ja iloista meininkiä pääsee seuramaan klo 12.30 Amurinpuistosta alkavassa teekkarikulkueessa. Kulkue suuntaa matkansa Koskenrantaan, missä teekkareita kastetaan klo 13 alkaen.

Varma vapun merkki on myös se, että huvipuisto Särkänniemen avautuminen ajoittuu juurikin vappuaattoon. Suupielet hattaraan, tukka tötterölle ja ilo irti huvipuistokesän avauksesta!

Kuva: Laura Vanzo /Visit Tampere

Tampereella vappu maistuu mainiolta

Vappubrunssia on tarjolla monessa ravintolassa. Unohtaa ei kannata myöskään munkkeja! Ne kuuluisat Pyynikin munkkikahvilan munkit kannattaa varmistaa itselleen tilaamalla ennakkoon.

Tampere-talon vappubrunssi on katettuna talon 2. kerrokseen 1.5. klo 12-15. Brunssi on hyvä varata ja maksaa verkkokaupan kautta.

Ravintola Periscopessa juhlitaan vappua vappubrunssin merkeissä kahdella kattauksella.

Miltä kuulostaisi nauttia vappubuffetista Finlaysonin Palatsin upeassa miljöössä? Tee pöytävaraus perinteiselle vappubuffetille.

Champagne bar Santéssa on tarjolla vappupäivänä 1.5. samppanjabrunssi, jossa on vieraana myös kokki Ilmari Saarikoski. Ole nopea, sillä brunssille mahtuu vain hyvin rajallinen määrä osallistujia!

Tampereen teatterin vappubrunssi on maistuva kohokohta vapunpäivälle. Brunssia tarjoillaan päänäyttämön yläsalissa 1.5. Muista tehdä pöytävaraus!

Maukkaasta vappubrunssista voi nauttia myös Saunaravintola Kuumassa 1.5. klo 12-17.

Laternan brunssipöytä notkuu vappupäivänä 1.5. klo 12-19.

Lapin ja suomalaisen luonnon makujen pariin pääsee Saivo Kitchen & Bar ravintolassa Lapland Hotel Arenalla vappubuffetin merkeissä. Lisäksi Lapland Hotels Tampereen Ravintola Dabbalin vappumenu on tarjolla 1.5. klo 14-19.

Ravintola Tampellassa puolestaan juhlitaan vappua keskiviikkona 1.5. jo perinteiseksi muodostuneen vappumenun merkeissä! Myös Ohranjyvässä on tarjolla vappumenu sekä vappuaattona että -päivänä.

Sastamalassa Tyrvään Pappilassa herkutellaan vappupäivänä 1.5 kuohuviinibrunssin merkeissä.

Vappulöylyt

Nauti vappuna löylyistä Saunaravintola Kuuman saunoissa ja nauti keväisestä kelistä viihtyisällä ulkoterassilla. Kuumia hetkiä tarjoilevat myös Rauhaniemen, Kaukajärven ja Kaupinojan saunat.

Serlachius Taidesaunalla on yleinen saunavuoro vappuaattona tiistaina 30.4. ja paikalle pääsee kätevästi myös julkisilla. Kiuas on lämpimänä klo 12–18, myös näyttelyt ja ravintola Gösta ovat auki klo 11–18.  Serlachius Art & Sauna Express kuljettaa kätevästi Tampereen keskustasta Serlachiukselle.

Lue lisää Tampereen saunoista artikkelistamme. Tutustu myös Tampereen seudun yleisiin saunoihin täällä.

Musiikkia ja muuta mukavaa tekemistä vapuksi

Pakkahuoneen Klubilla juhlitaan vappua läpi yön 30.4.-1.5. klo 22-05 Hang The DJ’n tahdissa, jossa Dj:t Sami & Antti huolehtivat parhaimmista vappumusiikeista. K40-disco Tavara-asemalla tarjoaa vappubileet aikuisempaan makuun 30.4. klo 19.00 alkaen.

YO-talolla juhlitaan vappuaattona BASS GAME residenttien tahdissa. Myös Martti Servo & Napander viihdyttävät kuulijoitaan YO-talon perinteisessä vappumatineassa 1.5. klo 13.30 ja 15.30.

Tampere Filharmonian Vappukonsertissa kuullaan hurmaavia operettisävelmiä 1.5. klo 15. Solistina sädehtii sopraano Angelika Klas.

Perinteistä Tallipihan lasten vappua vietetään vappupäivänä 1.5. klo 10-16. Ohjelmassa on mm. hevosvaunuajelua, pomppulinnaa sekä poniratsastusta.

Lapsille ja muille lapsenmielisille tekemistä tarjoaa myös monipuolinen ja jännittävä luolaseikkailu!

Työväenmuseo Werstaalla pääsee vappupäivänä 1.5. tutustumaan maksutta näyttelyihin ja luvassa on myös kuoroesityksiä.

Haaste itsesi pakohuonepelissä Room Escapessa, joka on auki läpi vapun. Pakohuonepelin voit varata helposti netin kautta.

Lisää tapahtumia löydät tapahtumakalenteristamme!

Kuva: Laura Vanzo /Visit Tampere

Viivy yön tai vaikka useammankin yli

Hotellin pehmeät lakanat ja ihana aamupala kruunaavat vapun vieton. Tampereella on paljon mainioita vaihtoehtoja pieneen irtiottoon, tässä muutama meidän vinkkimme ja lisää löydät artikkeleistamme: Keskustan hotellit, Majoitusta erikoisuuksien etsijöille ja Näissä hotelleissa viihtyy koko perhe. Tutustu erityisesti näihin suosikkihotelleihimme:

Uudistuneessa ja tunnelmallisessa Lillan Hotel & Kökissä yöpyminen on todellinen irtiotto arjesta.

Solo Sokos Hotel Torni yltää huimaan 88 metrin korkeuteen! Hyvien yöunien lisäksi tarjolla siis upeita näkymiä. Muista myös legendaarinen, vastikään uudistunut Original Sokos Hotel Ilves!

Courtyard by Marriott Tampere City on oiva paikka vapun staycationille. Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla ja kaikki Tampereen tärkeimmät ydinkeskustan kohteet ovat kävelyetäisyydellä. Hotellista on myös suora yhteys Tampere-taloon!

Nokia Arenan yhteydessä sijaitseva Lapland Hotels Arena kattosaunoineen ja terasseineen on koettava!

Moderni Unity Tampere Trikootehdas tarjoaa vanhan trikootehtaan tunnelmaa Pyhäjärven rannalla Pyynikissä.

Kurkkaa vielä lisää majoitusvinkkejä tästä linkistä.