Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Virtuaalimatkalle kulttuurin pariin

09.12.2020

Vaikka tilanne olisi mikä tahansa, aina on syytä sivistää itseään. Lähde siis virtuaalisesti vierailemaan pirkanmaalaisiin museoihin, näyttelyihin ja muihin kulttuuritapahtumiin! HUOM! Listaus päivittyy pitkin vuotta.

 

Tamperelaisia kulttuurielämyksiä

 

YLE tarjoaa opastettuja kierroksia Tampereen museoista. Tällä hetkellä nähtävillä on opastettu kierros Vapriikin Ostia, portti Roomaan -näyttelyssä. Lisäksi pääsemme tutustumaan myös Muumimuseoon, Tampereen Taidemuseossa olleeseen Joseph Alasen näyttelyyn, Sara Hildénin taidemuseossa olevaan Still Still Life -näyttelyyn sekä Lenin-museoon.

 

Vapriikin YouTube– sekä somekanavissa on mm. nähtävillä heidän itse tekemä virtuaalinen opastettu kierros Teatterikaupunki-näyttelyyn, video Vuoden Luontokuvat 2019 -näyttelystä sekä lisäksi pääsemme tutustumaan Jääkiekkomuseon esineistöön kokoelmavastaava Jesse Saarisen johdolla. Katso myös heidän Vieraile Vapriikissa -video, jossa kerrotaan lyhyesti, että mitä kaikkea Vapriikissa pääseekään kokemaan!

 

Tampereen kaupungin koulujen kulttuuri- ja liikuntakanavalla on nähtävissä kierroksia Vapriikin luonnontieteelliseen museoon ja Sara Hildénin taidemuseon Still Still Life -näyttelyyn.

 

Postimuseon Unohtumattomia kirjeitä Suomesta -näyttelyyn pääsee tutustumaan live-videolla, mutta myös kuuntelemalla kirjeitä Seela Sellan ja Esko Roineen lukemina. Luvassa suuria tunteita!

 

Suomen ainoaan poliisin toimintaa esittelevään museoon, Poliisimuseoon Tampereella, pääsee virtuaalisesti tutustumaan täällä. Poliisi paikalla! -näyttelyn opastussarjaa voi katsoa ja kuunnella Poliisimuseon Instagram TV:ssä. Museon verkkosivut tarjoavat tilaisuuden tutustua verkkonäyttelyihin: Pussihousuista haalareihin – Poliisin virkapuku Suomessa ja Itsenäisen Suomen poliisi sekä kurkata kokoelmiin.

 

Taiteesta pääsee nauttimaan myös Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistyksen Modus ry:n tekemän Youtube-videon avulla. Katso täältä näyttely Pirkanmaa muotoilee VII, joka ehti olla Vooningissa näkyvillä vain hetken.

 

Himmelblaun näyttely Atomic Jungle kokoaa yhteen Tampereen ammattikorkeakoulun neljännen vuoden fine art -opiskelijoiden virtuaaliset lopputyöteokset.

 

Ratikan taide juhlii yhdessä Finlaysonin kanssa ikonisen yrityksen 200-vuotista taivalta. Ratikan taiteelle kootussa tekstiilikokoelmassa on 20 upeaa kuosia, jotka ovat tulossa myös myöhemmin esille Ratikan taiteen työmaa-aitoihin.

 

Tampereen kaupungin nuorisopalvelut on luonut nuorille Karanteenitaide-virtuaalisen taidegallerian ja pieniä yhteisiä taidehaasteita, joilla sen voi täyttää. Gallerialla luodaan taiteelle yhteinen tila, jossa voi tulla näkyväksi ja kohdatuksi.

 

Kulttuuria lähistöllä

 

Sastamalan seudun museo tarjoaa virtuaaliopastuksen näyttelyihinsä Makeeta! ja Suuri urheilunäyttely.

 

Vanhan kirjallisuuden päivien ohjelma siirtyy YouTubeen. Verkossa 26.-27.6. julkaistavien kirjailijahaastatteluiden lisäksi Kirjapäivien tunnelmiin ja historiaan pääsee kesän aikana tutustumaan Vanhan kirjallisuuden päivät 1985–2020 -näyttelyssä Sastamalan Kulttuuritalo Jaatsilla. Näyttely on avoinna tiistaista sunnuntaihin 26.6.–16.8.

 

Serlachius-museoilla Mäntässä on oma TV-kanava, jossa julkaistaan videoita museoiden tapahtumista, näyttelyistä ja taiteilijoista. 

 

Kimmo Pyykkö -taidemuseon  kesänäyttelyyn pääsee tutustumaan virtuaalisesti englannin kielellä. Jussi TwoSeven – All Is One 

 

Katso myös tapahtumakalenteristamme muita ajankohtaisia live stream -esityksiä!