Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Virtuaalimatkalle kulttuurin pariin

19.03.2021

Kulttuurista voi nauttia myös poikkeusoloissa. Lähde siis virtuaalisesti vierailemaan pirkanmaalaisiin museoihin, näyttelyihin ja muihin kulttuuritapahtumiin! HUOM! Listaus päivittyy pitkin vuotta.

 

Tamperelaisia kulttuurielämyksiä

 

Mies istumassa soihtujen ympäröimänä teatterin lavalla

Saatana saapuu Moskovaan livestriimataan kolme kertaa kevään 2021 aikana. Kuva: Heikki Järvinen, Tampereen Teatteri.

Maalis-huhtikuun aikana Tampereen Teatteri striimaa kotisohville mystisen romanttista klassikkoesitystä, Saatana saapuu Moskovaan. Virtuaaliesityksiä testattiin jo joulun aikaan Saiturin joululla, ja nyt laadukkaasta teatterista pääsee nauttimaan jälleen kotoa käsin.

 

Myös Tampereen Työväen Teatteri striimaa kolmea näytelmäänsä. Juuri nyt on katsottavissa yleisön rakastamat menestysnäytelmät Hitler ja Blondi sekä Voi Luoja! striiminä. Lisäksi 19.3. saa ensi-iltansa Tero Saarinen Companyn Third Practice -striimi.

 

Tampere Film Festival järjestetiin tänä vuonna kokonaan virtuaalisesti. Tuttuun tapaan tapahtuma esitteli kotimaisen ja kansainvälisen lyhytelokuvan ja dokumenttien parhaimmistoa. Ohjelmisto on katsottavissa edelleen tästä linkistä katseluoikeuden ostamalla.

 

YLE tarjoaa opastettuja kierroksia Tampereen museoista. Tällä hetkellä nähtävillä on opastettu kierros Vapriikin Ostia, portti Roomaan -näyttelyssä. Lisäksi pääsemme tutustumaan myös Muumimuseoon, Tampereen Taidemuseossa olleeseen Joseph Alasen näyttelyyn, Sara Hildénin taidemuseossa olevaan Still Still Life -näyttelyyn sekä Lenin-museoon.

 

Vapriikin YouTube– ja somekanavissa seurataan sisällissodan taisteluiden kulkua. Somessa on nähtävillä myös muun muassa virtuaalinen opastettu kierros Teatterikaupunki-näyttelyyn, video Vuoden Luontokuvat 2019 -näyttelystä ja lisäksi pääsemme tutustumaan Jääkiekkomuseon esineistöön kokoelmavastaava Jesse Saarisen johdolla. Katso myös  Vieraile Vapriikissa -video, jossa kerrotaan lyhyesti, että mitä kaikkea Vapriikissa pääsee kokemaan! 

 

Tampereen kaupungin koulujen kulttuuri- ja liikuntakanavalla on katsottavissa erilaisia lukiolaisten musiikkiesityksiä ja novellihetkiä. Lisäksi tarjolla ovat kierrokset Vapriikin luonnontieteelliseen museoon ja Sara Hildénin taidemuseon Still Still Life -näyttelyyn.

 

Postimuseon Unohtumattomia kirjeitä Suomesta -näyttelyyn pääsee tutustumaan live-videolla, mutta myös kuuntelemalla kirjeitä Seela Sellan ja Esko Roineen lukemina. Luvassa suuria tunteita!

 

Suomen ainoaan poliisin toimintaa esittelevään museoon, Poliisimuseoon Tampereella, pääsee virtuaalisesti tutustumaan museon omilla sivuilla. Poliisi paikalla! -näyttelyn opastussarjaa voi katsoa ja kuunnella Poliisimuseon Instagram TV:ssä. Museon verkkosivut tarjoavat tilaisuuden tutustua verkkonäyttelyihin: Pussihousuista haalareihin – Poliisin virkapuku Suomessa ja Itsenäisen Suomen poliisi sekä kurkata kokoelmiin.

 

Tampereen kaupunkikulttuuriyksikön näyttelyihin pääsee tutustumaan virtuaalisesti LiveKuutiossa. Siellä voit seurata näyttelyitä virtuaalisesti ympäri vuorokauden, käy piipahtamassa galleriassa vaikka keskellä yötä.

 

Taiteesta voi nauttia myös Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistyksen Modus ry:n tekemän Youtube-videon avulla. Katso täältä näyttely Pirkanmaa muotoilee VII, joka ehti olla Vooningissa näkyvillä vain hetken.

 

Himmelblaun näyttely Atomic Jungle kokoaa yhteen Tampereen ammattikorkeakoulun neljännen vuoden fine art -opiskelijoiden virtuaaliset lopputyöteokset.

 

Kulttuuria lähistöllä

 

Sastamalan seudun museo tarjoaa virtuaaliopastuksen näyttelyihinsä Makeeta! ja Suuri urheilunäyttely.

Näyttelykäytävä Serlachius-museossa, kaksi henkilöä kävelemässä käytävällä.

Serlachius-museoihin voi tutustua myös virtuaalisesti.
Kuva: Discovering Finland

Serlachius-museoilla Mäntässä on oma TV-kanava, jossa julkaistaan videoita museoiden tapahtumista, näyttelyistä ja taiteilijoista. 

 

Kimmo Pyykkö -taidemuseon kesänäyttelyyn pääsee tutustumaan virtuaalisesti englannin kielellä. Jussi TwoSeven – All Is One.

 

Katso myös tapahtumakalenteristamme muita ajankohtaisia live stream -esityksiä!