Siirry sisältöön
Kartta

Kirkkojärven ympäri kulkeva kulttuuri- ja luontopolku on viehättävä, noin 10,5 kilometrin mittainen reitti, jonka voi kulkea kokonaan tai valita lyhyemmän osuuden. Helppokulkuisuutensa vuoksi se sopii kaikentasoisille retkeilijöille ja ulkoilijoille. Pyörätuolilla ja lastenvaunuilla kuljettavaksi soveltuu esimerkiksi Ranta-Koiviston laavun ja lintutornin välinen laudoitettu rantapolku.

Reitille lähdetään Kangasalan keskustasta tai Ranta-Koiviston laavulta. Kirkkojärven rantapoluilta reitti jatkuu Liuksialan kartanon lähes kilometrin mittaiselle koivukujalle. Liuksialan kartano ja lähistöllä sijaitseva Liuksialan kappeli ovat yksityisomistuksessa, mutta niitä voi katsoa kauempaa portilta. Leivintien osuus kuljetaan peltojen keskellä perinteisessä maalaismaisemassa peltojen keskellä, kunnes reitti kuljettaa takaisin Kirkkojärven rantaan.

Luontopolun loppuosa kuljetaan keskustan kävelyteillä. Linnustoltaan poikkeuksellisen monipuolinen Kirkkojärvi on määritelty kansainvälisesti arvokkaaksi kosteikko- ja linnustoalueeksi. Lintutornin lisäksi vesilintuja voi katsella reitin varrelle rakennetuilta katselualueilta.

Info
Reitti: 10,5 km
Vaativuus: helppo, reitti on osittain esteetön
Lähtö reitille ja pysäköinti
Ranta-Koiviston frisbeegolf-rata: Atrakuja, 36200 Kangasala
Keskusta: lähtö Tapahtumakentän takaa. Pysäköinti keskustan P-alueilla, esim. Tarpilankuja, tai pysäköintihalli.
Muuta kohteessa: Ranta-Koiviston laavu ja nuotiopaikka, lintutorni, Liuksialan kartano, Karjalainen kulttuurikeskus Äijälä
Palveluja lähellä: Kangasalan keskustan palvelut, uimahalli, hotelli

Katso lisää