Siirry sisältöön
Kartta

Tule kokemaan mitä kaikkea maidosta saakaan tehtyä ihan itse ja samalla nauttimaan vanhan maalaistalon tunnelmasta!

Kurssilla separoidaan käsin veivattavalla separaattorilla luomumaitoa rasvattomaksi maidoksi ja kermaksi. Kermasta vatkataan kermavaahtoa ja voita sekä rasvattomasta maidosta hapatetaan piimää. Piimästä paistetaan rahkaa. Voi ja rahka jatkojalostetaan puolukka-kermarahkaksi ja sekoitettavaksi ruukkujuustoksi. Kokomaidosta hyydytetään vanhaan puumuottiin juoksutinjuusto ja leipäjuusto. Juustojen teosta jääneestä herasta leivotaan kotitekoiset sämpylät.. Lopuksi nautitaan itse tehdyt luomuherkut salaatin kera talon ruokasalissa.

Aiempaa asiantuntemusta ei tarvita, ja me tarjoamme kaikki työkalut, esiliinat ja ainekset. Kurssille mahtuu 10 osallistujaa, ja se kestää n 3,5 h.

Katso lisää