Siirry sisältöön
Kartta

SUOMAA-hoitoturvesauna rentouttaa, lievittää kipuja ja vähentää turvotusta.
Kokemukseen perustuen lääkäri Leena Larva väittää, että yleinen lihasten jännittyneisyys hidastaa nesteimua kudoksista. Liikunta on kehon nestekierron moottori, mutta myös iholle levitetty hoitoturve näyttäisi lisäävän nesteen, lymfan, virtausta kohti laskimoa. Useat saunojat kertovat tuntevansa turvesaunan jälkeen virtaavaa poreilua.

SUOMAA-hoitoturvesauna helpottaa Aino Klinikan tutkimusten mukaan myös vaihdevuosivaivoja, joita ovat esim. hikoilu, unihäiriöt, mielialan laskeminen, haluttomuus ja saamattomuus (2008 julkaisematon oma tutkimus). Perinteisesti on sanottu, että turve auttaa sataan vaivaan. Turvesaunan jälkeinen ihon samettinen pehmeys ja koko kehon keveyden tunne tulee lähes kaikille saunojille.

SUOMAA-hoitoturvesauna on ohjattu, sosiaalinen hoitotapahtuma, joka pyrkii myös lisäämään hoidettavan onnellisuuden tunnetta.

Ohjattu SUOMAA-saunotus kestää alku- ja loppurentoutuksineen kolmisen tuntia. Saunoja saa paikan päältä kaiken tarvitsemansa: saunatekstiilit, takin, tossut, vesi/teetarjoilun ja suolapalat. Koulutetut SUOMAA-saunottajat ovat mukana koko hoitokerran ajan, millä pystytään takaamaan tutkittu, turvallinen ja terveyttä kohentava hoitoelämys. Turvesaunomiseen on hyvä varata riittävästi aikaa, sillä kiire vähentää rentouttavaa vaikutusta. Urheilijalle SUOMAA-saunotus antaa tehokasta palautumista.

”Minulle saunaelämys on hidas, maltillinen ja ilman aikarajoja. Täydelliseen elämykseen kuuluu puhtaus, luonto ja luonnonvesi, järvi- tai merimaisema.
Kiireettömyys on tärkeintä.”
– Leena Larva täydellisestä saunaelämyksestä

SUOMAA SPA

Hyvinvointia ja iloista yhdessäoloa.

Metsäkansan Ainolassa Valkeakoskella pääsee SUOMAA-hoitoturvesaunan ohella nauttimaan myös muista hyvinvointia lisäävistä hoidoista ja laitteista.

Kesällä on käytössä telttasauna ja lämmitetty ulkouima-allas suolavedellä.

Katso lisää