Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tampere on asettanut tavoitteekseen olla hiilineutraali kaupunki vuoteen 2030 mennessä. Kestävän matkailun Hub -hankkeen päämääränä on nostaa Särkänniemen alue yhdeksi kaupungin vähähiilisyystyön näkyvistä vetureista matkailun saralla.

Kaksivuotisessa hankkeessa rakennetaan Särkänniemen alueelle vähähiilisten matkailupalveluiden keskittymää ja avointa kehitysalustaa. Projekti toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Visit Tampereen, Tampereen kaupungin, Särkänniemen, Ekokumppanien, Suomen Itämeri-Instituutin, Tampereen Ammattikorkeakoulun, Tampereen Yliopiston sekä laajan yritysverkoston kanssa.

Aidosti vähähiilisiä palveluratkaisuja

Yhteistyöllä etsitään ja kokeillaan alueelle soveltuvia uusia, kestäviä palveluratkaisuja.

Palveluratkaisujen teemoja on viisi

  1. uusiutuva energia
  2. kiertotalous
  3. kestävä liikkuminen ja laivaliikenne
  4. vähähiiliset ruokaketjut
  5. näitä tukevat digitaaliset ratkaisut

Tavoitteena on tarjota alueen nykyisille ja uusille toimijoille yhteisiä työkaluja vähähiilisten palveluiden toteuttamiseen sekä edistää uuden kestävän matkailuliiketoiminnan kehittymistä. Alueen asiakkaat pääsevät mukaan testaamaan ja muokkaamaan palveluita. 

Tutustu Särkänniemen alueen ilmastopositiiviseen tiekarttaan täällä.

Järvikeskus kestävyyden kehitysalustana

Tampereelle, uudistuvalle Särkänniemen alueelle, suunnitteilla olevan Järvikeskuksen tavoitteena on tarjota yhteinen ja ympärivuotinen paikka järvistä ja luonnosta nauttimiseen.

Särkänniemen läheisyyteen suunniteltu Järvikeskus on hankkeen kestävien tavoitteiden keskeinen kehityskohde.

Järvikeskus tarjoaa hankkeelle monipuolisen alustan vähähiilisten ratkaisujen innovointiin, suunnitteluun ja testaamiseen. Samalla se tulee toimimaan vähähiilisten luontomatkailupalveluiden yhdistäjänä.

Lue lisää Järvikeskuksesta >

Tule rakentamaan hubia kanssamme!

Kokoamme Kestävän matkailun hub -hankkeeseen monipuolista yritys- ja yhteistyöverkostoa. Jos olet kiinnostunut kehittämään kestävän matkailun palveluita kanssamme, ota yhteyttä niin katsotaan yhdessä, mitä saamme vireille.

Yhteydenotot ja lisätietoa hankkeesta:

Matti Pollari
Projektipäällikkö
Visit Tampere Oy
puh. 040 800 7800
matti.pollari@visittampere.fi

Kuvat: Arkkitehdit MY 2018

Tietosuojaseloste

Tutustu hankkeen tietosuojaselosteeseen tästä >