Hiedanranta - Visit Tampere

Hiedanranta

Näsijärven rantaa seurailevan hiekkatien toisella puolella entiset tehdasrakennukset johdattavat kulkijan ajatukset menneisiin. Hiekkatien päässä, vanhojen lehtevien puiden suojista paljastuu yli 300 vuotta vanha kartanoalue, jonka punatiilisen päärakennuksen torni kurottaa kohti taivaita. Historiallinen kartano- ja tehdasmiljöö paljastavat urbaanin seikkailijan iloksi myös jotain muuta – uutta elämää. Värikästä kaupunkikulttuuria etsivälle Tampereen Hiedanranta onkin tämän hetken trendikohde.

Vain muutaman kilometrin päässä Tampereen keskustasta, entisen ratsutilan ja tehdasalueen rakennusten kätköistä, löytyy koettavaa kaiken ikäisille. Istahda ihastelemaan kartanon puutarhasta avautuvaa järvimaisemaa Mielihyvin-kahvilan terassille tai nauti vegejätskikioskin antimia samalla, kun vaeltelet romanttisessa tehdasmiljöössä. Kiertokävelyllä kohti skeittipuistoa kannattaa suunnata katseet entisen tehtaan rakennusten seinille, joita värittävät monimetriset seinämaalaukset ja pistäytyä käsityöläisyhteisön tiloihin ihastelemaan lasinpuhallusta tai kierrätettyä designia. Ihastelun lomassa saattaa kohdata myös paikallisen sirkustaiteilijan, jonka mukaan voi hypähtää hetkeksi oppimaan.

Urbaanin katukulttuurin ja taiteen kehdoksi muuntautunutta Hiedanrannan aluetta kehitetään parhaillaan yhdessä kaupunkilaisten kanssa tulevaisuuden kestäväksi ja älykkääksi kaupunginosaksi. Alue ihastuttaa matkailijaa monipuolisilla musiikki- ja taidetapahtumilla, yllättää alueella kokeiltavilla, kansainvälisestikin uraauurtavilla tutkimushankkeilla sekä tarjoaa elämyksellisen kohtaamispaikan uudenlaista kaupunkikulttuuria etsivälle.

Miten löydät Hiedanrantaan?

https://www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaupunkisuunnittelu-ja-rakentamishankkeet/hiedanranta/info.html

Tehdaskartanonkatu 38, Tampere, Suomi

Nähtävää ja koettavaa Hiedanrannassa

Hiedanranta Laura Vanzo 27

Kartanokahvila Mielihyvin

Tehdaskartanonkatu 38, 33400 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Skateboard Event Manserama In Hiedanranta Laura Vanzo

Kenneli DIY – sisäskeittihalli

Tehdaskartanonkatu 24, Tampere
Lue lisää
Kuivaamo Hiedanranta Outside View

Kuivaamo

Tehdaskartanonkatu 24, Tampere
Lue lisää

Lähellä olevia paikkoja:

Kuivaamo Hiedanranta Outside View

Kuivaamo

Tehdaskartanonkatu 24, Tampere
Lue lisää