Siirry sisältöön
Kartta

Lempäälän Birgitan polku on ympyränmuotoinen retkeilyreitti kauniissa järvi- ja metsämaisemissa. Birgitan polulla on n. 50 km merkittyä patikointireittiä, ja se valittiin Suomen vuoden 2006 Retkikohteeksi.

Birgitan polku tarjoaa hyvät puitteet pienestä kävelylenkistä aina pitkään vaellukseen asti. Matkan varrella on runsaasti tauko- ja nuotiopaikkoja sekä kotia ja laavuja yöpyjiä varten. Birgitan polku kulkee pääosin yksityisissä talousmetsissä, joissa tehdään myös metsänhoitotoimenpiteitä.

Birgitan polun vaihtelevassa luontomaisemassa metsät aukeavat välillä laajoihin järvenselkänäkymiin. Lähtöpaikan ja reitin pituuden voi valita oman mielen mukaan. Nimensä polku on saanut Lempäälän upean maamerkin, yli 500 vuotta vanhan Pyhän Birgitan kirkon mukaan.

Reitillä ei ole talvikunnossapitoa, mutta puuhuolto ja roskien tyhjennys pyritään järjestämään keliolosuhteiden salliessa myös talvikautena. Osa reitistä (erityisesti Hakkarin ja Kuljun alueella) kunnostetaan talvella hiihtoladuksi, jolloin tulee kulkea latu-uran reunoja pitkin.

Katso lisää