Siirry sisältöön
Kartta

Vehoniemenharjun luonnonsuojelualueella sijaitsee Vehoniemen Automuseo – Suomen suosituin ajoneuvomuseo. Esillä on loistoautoja, käyttöautoja, erikoisuuksia sekä moottoripyöriä vuosikymmenien varrelta. Jatkuvasti vaihtuvaan näyttelyyn on vapaa pääsy.

Vehoniemen Automuseo avattiin yleisölle keväällä 1983. Museon perustivat kangasalalaiset Lilja ja Olavi Sallinen, joiden perheessä oli harrastettu vanhoja ajoneuvoja jo 1950-luvulta alkaen. Nykyään mittavaksi karttunut kokoelma, näyttely sekä museokahvila ovat seuraavien sukupolvien vastuulla.

Museokahvila on tunnettu maistuvista herkuistaan ja hienoista järvimaisemistaan, joista voi ihailla suurelta lasitetulta terassilta. Museon naapurissa on vuonna 1927 rakennettu kuuluisa Vehoniemenharjun näkötorni, josta avautuvat kansallismaisemat Roineelle ja Längelmävedelle.

Vehoniemen Automuseon museokaupasta, Leilan lelukaupasta, voi ostaa aarteita, joita ei löydy mistään muualta. Valikoimissa on autojen pienoismalleja, leluautoja, autokirjoja sekä Kangasalla valmistettua posliinia ja kädentaitajien tuotteita.

Kesällä Vehoniemen Automuseo on avoinna laajennetuin aukioloajoin. Tarkistathan aukiolon verkkosivuilta.

Katso lisää