Siirry sisältöön
Kartta

1. Veneily Näsijärvellä

Alatalon kesä alkaa ehdottomasti veneilyllä Näsijärvellä, eli tamperelaisittain Nässyllä. Hän on ollut Näsijärven purjehdusseuran jäsen jo 40 vuoden ajan. Alatalolla on moottorivene ja veneilyä harrastavalla pojallaan puolestaan purjehdusvene. ”On upeaa aloittaa kesä veneilemällä Teiskoon ja Ruovedelle, välillä on käyty Virroilla asti”, Alatalo kertoo. Hän käy veneillen myös tuttujensa mökeillä. Usein on viety kylässä olevia ystäviä syömään Mustalahteen ravintola Kaislaan, jonka ruokaa Alatalo kehuu.

2. Otavalankatu 8

Otavalankatu 8 on legendaarinen Manse-rockin syntypaikka. Siellä oli Harri Rinteen asunto, jossa muun muassa Alatalo ja Juice Leskinen soittivat 1970-luvulla. Siellä myös äänitettiin Coitus Int-yhtyeen ensimmäiset kappaleet C-kasettinauhurilla. Tuo talo on valitettavasti purettu, mutta toivottavasti joskus paikalle saadaan laatta. ”Meidän keikalle tuli aikoinaan myös Harri Rinteen kaveri Sauli Niinistö”, Alatalo kertoo. Coitus Int tekee ensi vuonna pienen klubikiertueen, jossa Juicen osuudet laulaa Hauli Brosista tuttu Juri Lindeman.

3. Pispalan merkkipaalut

Alatalo on tunnettu Pispalan mies ja hän vinkkaakin useita kohteita kaupunginosasta suosikikseen. Alatalon lisäksi muutkin pispalalaiset muusikot, kuten Pauli Hanhiniemi ja Heikki Salo vetävät kävelykierroksia kotiseudullaan. Varauksia voi tehdä Lomalinjojen kautta.
Runoilija Lauri Viidan talo löytyy Pispalasta, samoin kun Olavi Virran viimeinen asunto. Mäkikadulla sijaitseva Virran asuintalo on merkitty muistolaatalla. ”Jos haluaa hyvää pippuripihviä, on ehdottomasti syötävä Pispalan Pulterissa”, Alatalo kertoo ja muistuttaa, että pöytävarauskin kannattaa varmuuden vuoksi tehdä. Kujakolli on legendaarinen musiikkibaari, jossa on usein livemusiikkia tarjolla.

4. Tampere II

Youtubesta löytyy Mansesteri feat. Alatalo -musiikkivideo kappaleesta nimeltään Tampere II, joka esittelee sanoin ja videoin valtavan paljon paikkoja Tampereelta. Biisin kertosäkeessä lauletaan Vaakosta, joka viittaa Vaakon nakkigrilliin Pispalan valtatiellä. ”Sieltä kannattaa ehdottomasti napata syötävää”, vinkkaa Alatalo. Tampere II-kappaletta soitettiin keväällä 2022 Tapparan mestaruusjuhlissa ja sitä kuullaan myös jääkiekon MM-kisoissa.

5. Viikinsaari

Viikinsaari sijaitsee puolen tunnin venematkan päässä Tampereen Laukontorilta. Matkalla voi ihailla maisemia ja perillä saaressa on ravintola, kesäteatteri, luontopolku ja sauna. Saaressa järjestetään myös hevifestivaalina tunnettu Saarihelvetti 5.-6.8.2022, jossa Alatalo on tänä vuonna mukana. ”Aion vetää heviversion Känkkäränkästä”, Alatalo kertoo selvästi innostuneena tulevasta tapahtumasta.