Siirry sisältöön
Kartta

Niihaman Ulkoilumajalla on ympärivuotisesti toimiva tunnelmallinen ja perinteinen kahvila, jossa on tarjolla monenmoista herkkua.

Niihaman Ulkoilumaja oli alunperin pientila, jonka perusti ja rakensi sodan jälkeen Karjalan Kannakselta Kaukolasta muuttanut Olkinuoran perhe joka viljeli alueella maata.

1980-luvulta asti Niihaman Ulkoilumaja on toiminut yrittäjävetoisena alueella liikkuvia palvelevana kahvilakeitaana. Moni muistaakin jo lapsuudestaan käyneensä hiihtäen Majalla mehulla ja munkilla, joten Maja onkin jo oleellinen osa Tampereen kulttuuria ja historiaa. Leikkisästi Majaa kutsutaankin ”puolimatkan krouviksi”, sillä monille se perinteisin hiihtolenkki kulkee Kaupista Majalle ja takaisin.

Niihaman Ulkoilumaja on Tampereen keskustaa lähin luontokohde ja sinne pääsee sujuvasti niin autolla, kävellen, pyöräillen ja talvella myös hiihtäen.

Vuosien varrella toiminta on laajentunut ympärivuotiseksi vastaamaan aina paremmin ulkonaliikkujien toiveita ja tarpeita, tätä nykyä asiakaskunta koostuukin myös erilaisista tilausryhmistä.

Katso lisää