Siirry sisältöön

Helposti luontoon ja takaisin – huokeat kuljetukset Tampereelta luontokohteisiin

Elo-syyskuussa kohteena ovat Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistot. Syyslomalla Outdoor Express suuntaa Kintulammin retkeilyalueelle ja tarjoaa helpon yhteyden Tampereen vetovoimaisimpaan lähiluontokohteeseen.

Palvelu on tarkoitettu niin paikallisille kuin matkailijoillekin.

Bussi kuljettaa myös Seitsemisen kansallispuiston 40-vuotisjuhliin Koveron perinnetilalle Suomen luonnon päivänä 27.8.2022 klo 11-15. Juhlapäivänä Koveron perinnetilalla esiintyy naiskuoro ja pakarissa leivotaan tuoretta ruisleipää. Ohjelmassa on myös työnäytöksiä ja maksuttomia yleisöopastuksia. Outdoor Express liikennöi Koveron perinnetilalle asti.

Hanki liput nyt!

Matkaliput myy Matkahuolto. Lipun voit ostaa ainoastaan ennakkoon Matkahuollon nettikaupasta tai sovelluksesta. Lippu pitää olla ostettuna 10 minuuttia ennen vuoron lähtöä. Outdoor Express bussikyytien liikennöitsijä on Tilausliikenne Atro Vuolle Oy.

Aikuiset 8 e

Lapset (4-15 v) 4 e

Alle 4-vuotiaat ilmaiseksi

Pyörän kuljetus 3 e

Ylläolevat lippujen hinnat ovat yhdensuuntaiselle matkalle, meno ja paluu ovat samanhintaiset.

Kyytiin voi nousta myös matkan varrella olevilta pysäkeiltä. Valitse Matkahuollon lippukaupassa sopiva välipysäkki (Seitseminen: Lielahti th L/I tai Ylöjärvi C, Helvetinjärvi: Linnainmaa C/B) niin saat oikean lähtöpaikan ja ajan lippuusi. Lipun hinta on sama valitusta lähtöpysäkistä riippumatta.

Huom! Syysloman Outdoor Express -liput Kintulammille tulevat myyntiin myöhemmin.

Huom! Lemmikit sallittuja sunnuntain vuoroilla.

Huom! EU:n vammaiskortin omaavan henkilön avustaja on oikeutettu matkustamaan ilmaiseksi avustettavan kanssa. Ilmainen matkustusoikeus varataan ilmoittamalla nimi, matkustuspäivämäärä, aika ja reitti sähköpostitse osoitteeseen matti.pollari@visittampere.fi. Bussissa on 1-3 pyörätuolipaikkaa matkustajamäärästä riippuen. Avustajan paikka ja/tai mahdollinen pyörätuolipaikka tai tieto tavaratilaan laitettavasta pyörätuolista on ilmoitettava kyseiseen sähköpostiosoitteeseen viimeistään 3 päivää ennen matkustuspäivää.

Seitsemisen kansallispuisto

Lauantai 13.8.
Tampere - Seitseminenlähtö klo 10.00Osta lippu
Seitseminen - Tamperelähtö klo 16.30Osta lippu
Sunnuntai 14.8.
Tampere - Seitseminenlähtö klo 10.00Osta lippu
Seitseminen - Tamperelähtö klo 16.30Osta lippu
Lauantai 27.8.
Tampere - Seitseminenlähtö klo 9.45Osta lippu
Seitseminen - Tamperelähtö klo 16.15Osta lippu
Sunnuntai 28.8.
Tampere - Seitseminenlähtö klo 9.45Osta lippu
Seitseminen - Tamperelähtö klo 16.15Osta lippu

Bussi ajaa lisäksi perillä Seitsemisessä Luontokeskuksen ja Koveron perinnetilan välillä, jolloin voit hyödyntää paremmin Seitsemisen eri reittivaihtoehtoja. Nämä kyydit kuuluvat menopaluulipun hintaan.

Luontokeskus – Koveron perinnetila 11:45 – 12:00

Koveron perinnetila – Luontokeskus 12:45 – 13:00

Luontokeskus – Koveron perinnetila 13:30 – 13:45

Koveron perinnetila – Luontokeskus 16:00 – 16:15

Helvetinjärven kansallispuisto

Lähtöpaikkana Tampereella on Ratapihankadun tilausajopysäkki S-Market Pendolinon länsipäädyssä. Pysäkki myös Linnainmaalla (Linnainmaa C/B).

Lauantai 20.8.
Tampere - Helvetinporttilähtö klo 10.00Osta lippu
Helvetinportti - Tamperelähtö klo 15.30Osta lippu
Sunnuntai 21.8.
Tampere - Helvetinportti lähtö klo 10.00Osta lippu
Helvetinportti - Tamperelähtö klo 15.30Osta lippu
Lauantai 3.9.
Tampere - Helvetinporttilähtö klo 10.00Osta lippu
Helvetinportti - Tamperelähtö klo 15.30Osta lippu
Sunnuntai 4.9.
Tampere - Helvetinportti lähtö klo 10.00Osta lippu
Helvetinportti - Tamperelähtö klo 15.30Osta lippu

Tietoa hankkeesta

Sustainable Tourism Mobility –hanke on Visit Tampereen, Suomen Itämeri-instituutin ja Tampereen yliopiston toteuttama kehityshanke, jonka rahoittaa Pirkanmaan Liitto REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

 

 

Syksyn 2022 Outdoor Express –bussiyhteydet ovat osa Sustainable Tourism Mobility –hankkeessa toteutettavia kestävän liikkumisen kokeiluja. Tavoitteena on testata palvelun toimivuutta ja tuoda se laajemmin osaksi Tampereen ja Pirkanmaan alueen luontomatkailun palvelutarjontaa osana vuonna 2023. Yhteistyökumppaneina kokeiluissa Matkahuolto, Metsähallituksen Järvi-Suomen Luontopalvelut sekä Ekokumppanit Oy ja Järvien Reitit.

 

Lisätietoja antaa

Matti Pollari

Projektipäällikkö, kestävän matkailun kehitys

Työpöydällä hiilineutraali matkailu, Sustainable Tourism Mobility -hanke sekä Sustainable Travel Finland -ohjelman alueellinen koordinointi. Pyörämatkailu ja Pispala lähellä sydäntä.