Siirry sisältöön
Kartta

Tampereella rentoa on myös fine dining. Laadusta ja mauista ei tingitä, mutta turha pönötys puuttuu. Tutustu tässä artikkelissamme muutamiin suosikkiravintoloihimme ja lähde makumatkalle!

Makumatka Suomen parhaimpiin

Ravinteli Bertha on yksi paikallisten suosikkiravintoloista ja killunut Suomen top 50 parasta ravintolaa-listauksessa useamman vuoden ajan. Berthan idea on bistromainen ja ravinteli tarjoaa neljän ja kuuden ruokalajin menuja, jotka elävät päivittäin raaka-aineiden ohjaamina ja keittiön fiiliksen mukaan.

Ravintola Kajossa luonnon puhtaimmat maut on kruunattu vieraanvaraisella ja välittömällä palvelulla sekä tarinoilla ja tunnelmalla. Aktiivisesti muuntuva ruokalista onkin oodi luonnolle. Annokset suositellaan nauttimaan jaettuna yhdessä koko seurueen kesken. Ja tarvitseeko edes mainita, että ravintola pääsi heti avattuaan maan parhaimpien ravintoloiden listalle.

Saisiko olla Suomen parasta lihaa? Kyllä kiitos! Ravinteli Huber on täydellinen ravintola kaikille, jotka arvostaa ensiluokkaista lihaa. Huber tarjoaa ainoana Suomessa käsin valitut kotimaiset, meheväksi marmoroituneet lypsylehmän lihat. Huberin ideana on ruoan jakaminen ja sosiaalinen syöminen välimerelliseen tyyliin.

Kurkistus Kauppahallin tunnelmaan

Tampereen parhaan lounaan tarjoaa Ravintola 4 vuodenaikaa. 4 vuodenaikaa on suomalaista ja ranskalaista pienkeittiökulttuuria kunnioittava pieni ja idyllinen ruokaravintola Tampereen Kauppahallissa.

Kauppahallin uutuus on äyriäis- ja samppanjaravintola La marée 4 vuodenajan ja Nygrenin kalakaupan yhteinen hanke. Maailman merien herkut ja koti-Suomen vesistöjen anti kohtaavat tamperelaisen Viinikarhun maahantuoman kuplivan juoman. Saisiko olla äyriäisvati ja shampanjaa tai kenties kulinaristinen elämys keittiömestarin pöydässä?

Romanttiseen tunnelmointiin

Hella & Huone on ranskalaiseen ruokakulttuurin pohjautuva pieni ja intiimi ravintola. Sesonkien hyödyntäminen ja kasvisten käyttö on tärkeässä roolissa menun rakentamisessa.

Ravintola Sasor sijaitsee aivan Tampere-talon läheisyydessä, ja päivittää ruokalistaansa kolme kertaa vuodessa voidakseen tarjota jatkuvasti sesongin parhaita tuotteita. Skandimakuihin panostanut Sasor suosii lähitilojen lihoja ja kotimaisuutta.

Dining 26 on keittiömestari Arto Rastaan 50-paikkainen ravintola Tampereen ytimessä, Aleksanterinkadulla. Menu vaihtuu sesonkien mukaan, noin neljä kertaa vuodessa. Keittiössä ei käytetä oikoteitä, vaan kaikki pohjautuu käsityöhön ja parhaisiin raaka-aineisiin. Makumaailmat ammennetaan Välimeren kaikilta rannikoilta.

Laukontorilla sijaitseva Ravintola LiVin keittiössä hyödynnetään aina kauden tuoreimpia raaka-aineita. Lähes kuukausittain vaihtuvalta ruokalistalta löytyy aina kasvisvaihtoehto ja paljon muitakin upeita annoksia. Erittäin laajan viinitietouden perusteella valittu ja koottu viinilista sisältää kaikille jotakin. Ja jos viini ei maistu, löytyy vaihtoehtona mm. oluita.

Tampereen parhaimpien ravintoloiden listalle kuuluu ehdottomasti Ravintola Näsinneula. Näsinneulassa saa hyvän ruoan lisäksi nauttia upeista ja sopivaan tahtiin vaihtuvista maisemista. Ravintolan Näsinneulan ruokalista päivittyy vuodenaikojen mukaan, jolloin ravintolassa voidaan hyödyntää kunkin vuodenajan parhaat raaka-aineet.

Maineikkaita makuja lähistöllä

Vanha postin talo isännöi Kangasalan maineikkainta ravintolaa kaupungin keskustassa vanhan kivikirkon kupeessa. Chaines de Rotisseurs -kilvillä palkittu Ravintola Paakari tarjoilee ranskalaisen uuden keittiön makuja. Keittiössä käytetään puhtaita, selkeitä makuja, sesongin antimia ja huippuraaka-aineita lähitiloilta. Ravintola on kuuluisa myös laadukkaasta viinilistastaan. Paakari on lisäksi Suomen top 50 ravintolat -listauksessa ollut jo useamman vuoden, joten näitä makuja kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Ruokamatka taiteen keskelle

Keskellä metsiä Mäntässä, Serlachius-museo Göstan sydämessä toimii ravintola Gösta, jossa nautit taiteen inspiroimia puhtaita makuja. Suomen herkullisimmaksi museoravintolaksi kutsuttua ravintolaa luotsaa keittiömestari Henry Tikkanen. Tarjolla on mutkattomia lounaita taidemenuista hampurilaisiin ja ravintolaan voit istahtaa vain kahvillekin ihailemaan veistospuistoa. Tilauksesta voit tehdä kulinaarisen matkan vaikkapa Akseli Gallen-Kallelan jäljillä ja nauttia viineistä Suomen jännittävimpiin kuuluvassa viinituvassa. Elo-syyskuun vaihteessa ravintola Gösta on Mänttä Food Festivalin näyttämönä. Voit jättää auton kotiin ja tehdä ruoka- ja taideretken bussilla: museoiden oma Serlachius-bussi kulkee ympäri vuoden tuoden sinut suoraan ovelle Tampereen keskustasta!