Fine diningia rennolla otteella - Visit Tampere

Fine diningia rennolla otteella

29.10.2019

Rautatienkadun loistoravintolat

Ravinteli Bertha on yksi paikallisten suosikkiravintoloista. Berthan idea on bistromainen ja ravinteli tarjoaa neljän ja kuuden ruokalajin menuja, jotka elävät päivittäin raaka-aineiden ohjaamina ja keittiön fiiliksen mukaan.

Saman kadun varrella sijaitsee Ravintola C, jossa niin ikään voi nauttia kaupungin ehdottomasti parhaista mauista. Ravintola C on välitön ja viihtyisä viineille omistautunut ruokaravintola, jonka annokset valmistetaan luomusti, biodynaamisesti ja eettisesti tuotetuista raaka-aineista.

Ei kahta ilman kolmatta! Niin ikään Rautatienkadulla sijaitsee Ravintola Kajo, jossa luonnon puhtaimmat maut on kruunattu vieraanvaraisella ja välittömällä palvelulla sekä tarinoilla ja tunnelmalla. Aktiivisesti muuntuva ruokalista onkin oodi luonnolle. Annokset suositellaan nauttimaan jaettuna yhdessä koko seurueen kesken.

Hämeenkadulla, vain kivenheiton päässä Rautatienkadulta sijaitsee Ravintola Plate, jossa nautitaan hyvästä ruoasta ja seurasta. Platen keittiössä arvostetaan eri makuja, ja siksi listalta löytyy kattavasti vaihtoehtoja. Nouse portaat ylös Hämeenkadun hälinästä ja tule nauttimaan!

 

Kauniita maisemia ja maittavaa ruokaa

Tampereen parhaiden ravintoloiden listalle kuuluu ehdottomasti Ravintola Näsinneula. Näsinneulassa saa hyvän ruoan lisäksi nauttia ihanista ja sopivaan tahtiin vaihtuvista maisemista. Ravintola pyörähtää yhden kierroksen 45 minuutissa.

Ravintola Tampella on Tammerkosken rannalla, vanhan pellavakutomon tiloissa sijaitseva ravintola, jossa pääset nautiskelemaan tuoreista raaka-aineista valmistettua ruokaa upeassa miljöössä. Mutkattoman tyylikäs menu on maailmalta inspiraatiota hakenut, perinteitä vahvasti kunnioittava kokonaisuus.

 

Kurkistus Kauppahallin tunnelmaan

Tampereen parhaan lounaan tarjoaa varmasti Ravintola 4 vuodenaikaa. 4 vuodenaikaa on suomalaista ja ranskalaista pienkeittiökulttuuria kunnioittava pieni ja idyllinen ruokaravintola Tampereen Kauppahallissa.

 

Kynttiläillalliselle?

Romanttisen illan viettoon sopii Tampere-talon läheisyydessä sijaitseva Hella & Huone. Se on ranskalaiseen ruokakulttuurin pohjautuva pieni ja intiimi ravintola. Sesonkien hyödyntäminen ja kasvisten käyttö on tärkeässä roolissa menun rakentamisessa.

Ravintola Heinätori on sympaattinen iltaravintola Pyynikintorin laidalla, vanhassa tiilisessä vaakahuoneessa. Lista on konstailemattoman toimiva ja viihtyisä miljöö sekä ystävällinen palvelu takaavat onnistuneen illan!

Ravintola Sasor sijaitsee aivan Tampere-talon läheisyydessä, ja päivittää ruokalistaansa kolme kertaa vuodessa voidakseen tarjota jatkuvasti sesongin parhaita tuotteita. Sekä salaatin että pihvin ystävä löytää listalta tilattavaa, ja lapsillekin löytyy sopivia annoksia.

 

Ruokamatka taiteen keskelle

Keskellä metsiä Mäntässä, Serlachius-museo Göstan sydämessä toimii ravintola Gösta, jossa nautit taiteen inspiroimia puhtaita makuja. Suomen herkullisimmaksi museoravintolaksi kutsuttua ravintolaa luotsaa keittiömestari Henry Tikkanen. Tarjolla on mutkattomia lounaita taidemenuista hampurilaisiin ja ravintolaan voit istahtaa vain kahvillekin ihailemaan veistospuistoa. Tilauksesta voit tehdä kulinaarisen matkan vaikkapa Akseli Gallen-Kallelan jäljillä ja nauttia viineistä Suomen jännittävimpiin kuuluvassa viinituvassa. Elo-syyskuun vaihteessa ravintola Gösta on Mänttä Food Festivalin näyttämönä. Voit jättää auton kotiin ja tehdä ruoka- ja taideretken bussilla: museoiden oma Serlachius-bussi kulkee ympäri vuoden tuoden sinut suoraan ovelle Tampereen keskustasta!

 

Bertha

Ravinteli Bertha

Rautatienkatu 14, 33100 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Dessert In Ravintola C Restaurant Fine Food Gastronomy Laura Vanzo

Ravintola C

Verkatehtaankatu 14, 33100 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Kajo Laura Vanzo 2

Ravintola Kajo

Rautatienkatu 12, Tampere
Lue lisää
Ravintola Plate Sisäkuva

Ravintola Plate

Hämeenkatu 7, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Ravintola Näsinneula Restaurant Dinner Laura Vanzo 26

Ravintola Näsinneula

Laiturikatu 1 33230 Tampere
Lue lisää
Visittampere Ravintola Hella & Huone

Ravintola Hella & Huone

Salhojankatu 48, 33500 Tampere
Lue lisää
Visittampere Ravintola Heinatori

Ravintola Heinätori

Heinätori 2, 33230 Tampere
Lue lisää
Visittampere Ravintola Tampella

Ravintola Tampella

Kelloportinkatu 1, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Restaurant 4 Vuodenaikaa Laura Vanzo

Ravintola 4 Vuodenaikaa

Tampereen Kauppahalli, Hämeenkatu, Tampere
Lue lisää
Sasor Final

Ravintola Sasor

Sasor Ravintolat Oy, Yliopistonkatu, Tampere
Lue lisää
Ravintola Gösta

Ravintola Gösta

Joenniementie, Mänttä-Vilppula
Lue lisää

Lisää luettavaa

Perhebloggaajien lempiravintolat
Lapsille

Perhebloggaajien lempiravintolat

Minne mentäisiin syömään?
Lue lisää
Vegaani, gluteeniton, maidoton?
Kahvilat

Vegaani, gluteeniton, maidoton?

Tampereen ravintolat ja kahvilat ovat huomioineet myös erityisruokavaliot.
Lue lisää
Brunssille!
Kahvilat

Brunssille!

Tampereella on tarjolla herkullisia brunsseja.
Lue lisää
Fine diningia rennolla otteella
Ravintolat

Fine diningia rennolla otteella

Kansainväliset maut ja paikalliset, tuoreet raaka-aineet ovat paras yhdistelmä Tampereellakin!
Lue lisää