Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Fine diningia rennolla otteella

02.04.2020

Kansainväliset maut ja paikalliset, tuoreet raaka-aineet ovat paras yhdistelmä Tampereellakin!

 

Makumatka Suomen parhaimpiin

Ravinteli Bertha on yksi paikallisten suosikkiravintoloista ja killunut Suomen top 50 parasta ravintolaa-listauksessa useamman vuoden ajan. Berthan idea on bistromainen ja ravinteli tarjoaa neljän ja kuuden ruokalajin menuja, jotka elävät päivittäin raaka-aineiden ohjaamina ja keittiön fiiliksen mukaan.

Rautatienkadulla sijaitsee Ravintola C, joka niin ikään nauttii suosiota maan parhaimpien ravintoloiden joukossa. C:ssä voit nauttia siis kaupungin ehdottomasti parhaista mauista. Ravintola C on välitön ja viihtyisä viineille omistautunut ruokaravintola, jonka annokset valmistetaan luomusti, biodynaamisesti ja eettisesti tuotetuista raaka-aineista.

Uusimpia tulokkaita fine diningin saralla on Ravintola Kajo. Kajossa luonnon puhtaimmat maut on kruunattu vieraanvaraisella ja välittömällä palvelulla sekä tarinoilla ja tunnelmalla. Aktiivisesti muuntuva ruokalista onkin oodi luonnolle. Annokset suositellaan nauttimaan jaettuna yhdessä koko seurueen kesken. Ja tarvitseeko edes mainita, että ravintola pääsi heti avattuaan maan parhaimpien ravintoloiden listalle.

Suomen parasta lihaa? Kyllä kiitos! Ravinteli Huber on täydellinen ravintola kaikille, jotka arvostaa ensiluokkaista lihaa. Huber tarjoaa ainoana Suomessa käsin valitut kotimaiset, meheväksi marmoroituneet lypsylehmän lihat. Huberin ideana on ruoan jakaminen ja sosiaalinen syöminen välimerelliseen tyyliin.

 

Kurkistus Kauppahallin tunnelmaan

Tampereen parhaan lounaan tarjoaa varmasti Ravintola 4 vuodenaikaa. 4 vuodenaikaa on suomalaista ja ranskalaista pienkeittiökulttuuria kunnioittava pieni ja idyllinen ruokaravintola Tampereen Kauppahallissa.

 

Romanttiseen tunnelmointiin

Uusiin tiloihin Aleksanterinkadulle kesällä 2020 siirtyvä Hella & Huone on ranskalaiseen ruokakulttuurin pohjautuva pieni ja intiimi ravintola. Sesonkien hyödyntäminen ja kasvisten käyttö on tärkeässä roolissa menun rakentamisessa.

Ravintola Sasor sijaitsee myöskin aivan Tampere-talon läheisyydessä, ja päivittää ruokalistaansa kolme kertaa vuodessa voidakseen tarjota jatkuvasti sesongin parhaita tuotteita. Skandimakuihin panostanut Sasor suosii lähitilojen lihoja ja kotimaisuutta.

Dining 26 on keittiömestari Arto Rastaan 50-paikkainen ravintola Tampereen ytimessä, Aleksanterinkadulla. Menu vaihtuu sesonkien mukaan, noin neljä kertaa vuodessa. Keittiössä ei käytetä oikoteitä, vaan kaikki pohjautuu käsityöhön ja parhaisiin raaka-aineisiin. Makumaailmat ammennetaan Välimeren kaikilta rannikoilta.

Laukontorilla sijaitseva Ravintola LiVin keittiössä hyödynnetään aina kauden tuoreimpia raaka-aineita. Lähes kuukausittain vaihtuvalta ruokalistalta löytyy aina kasvisvaihtoehto ja paljon muitakin upeita annoksia. Erittäin laajan viinitietouden perusteella valittu ja koottu viinilista sisältää kaikille jotakin. Ja jos viini ei maistu, löytyy vaihtoehtona mm. oluita.

Tampereen parhaimpien ravintoloiden listalle kuuluu ehdottomasti Ravintola Näsinneula. Näsinneulassa saa hyvän ruoan lisäksi nauttia ihanista ja sopivaan tahtiin vaihtuvista maisemista. Ravintolan Näsinneulan ruokalista päivittyy vuodenaikojen mukaan, jolloin ravintolassa voidaan hyödyntää kunkin vuodenajan parhaat raaka-aineet.

 

Maineikkaita makuja lähistöllä

Vanha postin talo isännöi Kangasalan maineikkainta ravintolaa kaupungin keskustassa vanhan kivikirkon kupeessa. Chaines de Rotisseurs -kilvillä palkittu Ravintola Paakari tarjoilee ranskalaisen uuden keittiön makuja. Keittiössä käytetään puhtaita, selkeitä makuja, sesongin antimia ja huippuraaka-aineita lähitiloilta. Ravintola on kuuluisa myös laadukkaasta viinilistastaan. Paakari on lisäksi Suomen top 50 ravintolat -listauksessa ollut jo useamman vuoden, joten näitä makuja kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Lempäälässä sijaitsevassa Vaihmalan Hovissa voit nauttia hyvästä ruoasta Bistro Kynsilaukassa. Keittiössä käytetyt raaka-aineet ovat mahdollisuuksien mukaan läheltä, niin läheltä kuin mahdollista. Keittiö haluaa seisoa laadukkaista raaka-aineista valmistetun, hyvän kotimaisen ruoan takana.

 

Ruokamatka taiteen keskelle

Keskellä metsiä Mäntässä, Serlachius-museo Göstan sydämessä toimii ravintola Gösta, jossa nautit taiteen inspiroimia puhtaita makuja. Suomen herkullisimmaksi museoravintolaksi kutsuttua ravintolaa luotsaa keittiömestari Henry Tikkanen. Tarjolla on mutkattomia lounaita taidemenuista hampurilaisiin ja ravintolaan voit istahtaa vain kahvillekin ihailemaan veistospuistoa. Tilauksesta voit tehdä kulinaarisen matkan vaikkapa Akseli Gallen-Kallelan jäljillä ja nauttia viineistä Suomen jännittävimpiin kuuluvassa viinituvassa. Elo-syyskuun vaihteessa ravintola Gösta on Mänttä Food Festivalin näyttämönä. Voit jättää auton kotiin ja tehdä ruoka- ja taideretken bussilla: museoiden oma Serlachius-bussi kulkee ympäri vuoden tuoden sinut suoraan ovelle Tampereen keskustasta!