Siirry sisältöön
Kartta

Reissu Tampereelle tiedossa ja matkaseuralaisena karvakorva? Koiraystävällisiä kohteita ja mahtavia lenkkimaastoja löytyy Tampereelta runsaasti. Olemme poimineet tähän artikkeliimme muutamia suosikkejamme.

Kahvilaan koiran kanssa

Kanelilta, kardemummalta ja kahvilta tuoksuva Bakery Cafe Puusti huomioi koira-asiakkaat omilla herkuilla ja vesikupilla. Puusti sijaitsee Sorsapuiston läheisyydessä ja nopsa piipahtaminen lenkkeilyn lomassa onnistuu helposti. Tosin Puustiin kannattaa suunnata makoisien korvapuustien perässä ihan varta vastenkin!

Pyynikin upeat ulkoilumaastot houkuttelevat niin sekä neli- että kaksijalkaisia lenkkeilijöitä poluilleen. Tamperelainen klassikko, Pyynikin näkötornin munkkikahvila, tarjoilee makoisat munkit ulkoilijolle ja kahvilan ulkoterassille ovat myös koirakaverit tervetulleita.

Ojakadulla sijaitseva Kahvila Runo toivottaa koiraystävät lämpimästi tervetulleeksi kahvilaan. Eurooppalaista korttelikahvilatunnelmaa henkivässä Runossa voi herkutella itse leivotuilla makeilla ja suolaisilla leivonnaisilla ja kahvilassa on myös vaihtuvia taidenäyttelyjä sekä piano.

Kivennheiton päässä Keskustorilta löytyy personallinen Kaffila, jonne myös nelijalkaiset kaverit ovat tervetulleita! Kahvila tarjoaa tietenkin erinomaiset kahvit ja leivonnaiset, sekä myös maukkaat salaatit. Myös erikoisruokavaliot otetaan huomioon, ja tarjolla on gluteenittomia herkkuja.

Koiraystävälliset hotellit Tampereella

Courtyard by Marriot -hotelli on koiraystävällinen ja tarjoaa majoittuville koirille myös tervetuliaispaketin.

Myös Tampereen Sokos Hotelleihin eli Torniin, Villaan ja Ilvekseen ovat lemmikit tervetulleita mukaan hotellilomalle. Koiravieraat saavat hotelliin saapuessaan tervetuliaispaketin. Paketti sisältää muun muassa puruluita, koirankakkapusseja sekä tietoa lähimmistä koirapuistoista ja eläinlääkäripalveluista.

Scandicin hotellit City, Station, Koskipuisto, Hämeenpuisto ja Rosendahl toivottavat koiravieraat tervetulleiksi tervetuliaispaketilla.

Myös Lapland Hotels -ketjun hotelleissa on lemmikkihuoneita.

Muistathan varata lemmikkihuoneen hotelleista etukäteen!

Lenkkeilymaastoja koiran kanssa Tampereella

Hyviä lenkkeilymaastoja löytyy Tampereelta paljon. Upeita maisemia voi ihailla ainakin Pyynikin harjulla lenkkeillen. Myös Kaupin ulkoilumaastoissa on valinnanvaraa aina pienistä metsäpoluista kuntopolkuihin.

Pispalan tunnelmallisella puutaloalueella voi sekä ihailla maisemia että testata kuntoaan kuuluisilla Pispalan portailla.

Muita mainioita lenkkimaisemia löytyy Hatanpään arboretumista, Hervannan Suolijärveltä ja Ranta-Tampellasta, jossa on myös uusi koirapuisto.

Lisää tietoa Tampereen alueen koirapuistoista saat Tampereen kaupungin sivuilta tästä linkistä.

Nämäkin paikat toivottavat koirakaverit tervetulleiksi

Villit ja viinit

Maja/talo

Tallipiha

Keskustorin kesäkeidas

Liikkuminen lemmikin kanssa

Lemmikit matkustavat Tampereen ratikassa maksutta. Vaunuihin on merkitty erikseen koirapaikkoja, mutta ne ovat erityisesti tarkoitettua opaskoiran kanssa matkustaville. Koiran kanssa matkustavat voivat istua esimerkiksi vaunun monitoimialueella.