Siirry sisältöön

Tampere on ihanteellisessa paikassa kahden suuren järven keskellä, järviluonnon ympäröimänä. Nauti kylmä juoma ja ruokaile veden äärellä maisemista ja raikkaasta ilmasta nauttien tai katsele kaupungin menoa ja vilskettä terassilta käsin!

Ratinan suvannossa ja Laukontorin liepeillä riittää kesäaikaan kuhinaa ja mahdollisuuksia ruokailuun järvimaisemassa. Laukontorilla sijaitsee Saunaravintola Kuuma, jossa pääsee nauttimaan kipakoiden löylyjen lisäksi loistavista drinkeistä ja Pohjoismaisen keittiön herkuista paikallisella twistillä.  Koskikeskuksen edessä puolestaan kelluttelee ravintolalaiva Little Joe, joka tarjoilee mm. salaatteja, avotuliuunissa valmistettua pizzaa ja focacciaa nälkäisille. 

Jos ei ole nälkä, mutta sitäkin suurempi jano, löytyy Ratinasta siihenkin onneksi helpotusta! Legendaarinen Suvi-laiva palvelee janoisia Laukontorin puolella ja on monille paikallisille perinteisin paikka kesän terassikauden avaukselle. 

Veden äärelle pääsee kesäisin Ratinan rannassa myös ravintola Rantaan, jonka terassilla tarjoillaan rentoa evästä tacojen, salaattien ja burgereiden muodossa.

Paapan Kapakka on legendaarinen jazzpubi Hämeenkadun ja Hatanpään valtatien kulmassa. Kesällä pubin edustan valtaa vilkas terassi, josta näkee suoraan pääkadun vilinään sekä kosken partaalle.

Tullikamarin aukiolla sijaitseva Bar Passion on menevä ja mittava ravintola, jonka kesäterassi on hulppean kokoinen ja varsin paisteinen. Paikka tarjoaa kylmien ja kuumien juomien lisäksi trendikästä musiikkia, laajan valikoiman erilaisia seurapelejä ja valikoidusti eri urheilutapahtumia valkokankaalta ja tv-ruuduista.

Ravintola Telakka on vuonna 1996 perustetun kulttuuritalo Telakan sydän. Vanhan varastorakennuksen persoonallinen miljöö ja aurinkoinen terassi tarjoilevat lounasta ja à la carte annoksia, sekä elävää musiikkia.

Rillinki on kaupunkilaisten keidas Hämeenpuistossa. Tarjolla on vaihtuvia katuruoan klassikoita paikallisista perinneherkuista kansainvälisiin tuttavuuksiin. Juomavalikoimassa pääroolissa ovat laatuviinit sekä mainiot, runsaslukuiset oluet, eritoten paikallisen Nordic Breweryn panimon mallasherkut.