Siirry sisältöön
Kartta

Tampereen tunnetuimmat pubit

Vuodesta 1969 yhtäjaksoisesti samalla nimellä toiminut Salhojankadun pub on Suomen vanhin brittityylinen pub. Juomavalikoimasta löytyy pääasiallisesti tuontioluita Euroopasta ja sen ulkopuolelta.

Tammelan pubiylpeys, perinteikäs olutravintola Pub Pikilinna on laskenut olutta hanoistaan jo yli 20 vuoden ajan. Paikka on tunnettu rakkaudestaan urheiluun, erityisesti jääkiekkoon, ja rennosta ilmapiiristä.

Paapan Kapakka on legendaarinen jazzpubi Hämeenkadun ja Hatanpään valtatien kulmassa. Kesällä pubin edustan valtaa vilkas terassi, josta näkee suoraan pääkadun vilinään sekä kosken partaalle. Talvella lämmin miljöö kutsuu pakkasta pakoon.

Vuoden 2017 Olutravintolaksi valitun Konttorin vimmaiseen tahtiin vaihtuva laaja valikoima täyttää vaativankin asiakkaan toiveet. Kuvioon kuuluu myös penkkiurheilu sekä perinteikäs joka tiistainen pubivisa.

Tampereen irlantilaisvahvistus O’Connell’s Irish Bar on kodikas pubi aivan rautatieaseman läheisyydessä. Livekeikkojen ja englanninkielisten stand up -iltojen ansiosta paikalla on kansainvälinen tunnelma ja tarjolla monipuolinen olutvalikoima.

Huurupiilo on kulttikapakka Kalevassa, jonka omistaja Patrick ja vaimonsa Ansku takaavat asiakkailleen kotoisan ja tervetulleen tunnelman. Pubivisat sekä keikkavierailut läheltä ja kaukaa kuuluvat viikoittaiseen ohjelmistoon.

 

Herkullista ruokaa ja kylmää juotavaa gastropubeissa

Maineikas jalkapalloon ja musiikkiin keskittyvä Gastropub Soho on  perinteinen pubi aivan kaupungin keskustassa. Herkullisen pubimenun lisäksi Sohossa voi nauttia hyvästä musiikista, urheilusta sekä viikoittaisista pubivisoista.

Panimoravintola Plevna on Finlaysonin alueella toimiva keskieurooppalaistyylinen ravintola. Ravintola tarjoilee oman panimon palkittuja tuotteita ja myös niiden kanssa hyvin yhteen sopivia ruokia. Kokeile esimerkiksi Siperia Stoutia, joka valittiin Suomen parhaaksi olueksi vuonna 2015.

Gastropub Tuulensuu on belgialaistyylinen gastropub, joka on valittu monesti Suomen parhaimmaksi olutravintolaksi. Gastropub Tuulensuulla on vaikuttava valikoima oluita, joista kannattaa maistaa ainakin Lindemanin Lambik, jonka on tuottanut pieni belgialainen perhepanimo.

Ravintola Teerenpelin pienpanimon oluet ovat voittaneet kultamitaleita Suomessa. Aloita maistelu savuisella Suomi 100 Juhlaolut- lagerilla, joka herättelee makunystyrät.

Gastropub Nordic on pohjoismaiseen juoma- ja ruokakulttuuriin erikoistunut ravintola. Panimo tuottaa konstailemattomia oluita ja heidän Havu Nordic Alensa oli toinen Suomi 100-juhlavuoden virallisen leiman saaneista panimo-oluista.

Kievari Kahdet Kasvot Kauppakadulla on erikoistunut kotimaisiin pienpanimo-oluisiin sekä viskeihin. Lisäksi tarjolla maukasta ja edullista ruokaa, joka sopii mainiosti oluen kylkeen.

Ravintola Paja Bar on tribuutti Manserockille. Ruokalista sisältää rokkareiden suosikkiannoksia, joita täydentävät paikallisten panimoiden yksinoikeudella hotellille panemat oluet. Täällä kannattaa kokeilla Ruby Jazz Alea, jossa on käytetty läheltä poimittuja pihlajanmarjoja.

Pyynikin Brewhouse on Pyynikin käsityöläispanimon ja Hans Välimäen perustama panimoravintola. Valikoima humalluttaa määrällään ja laadullaan, sillä saatavilla ovat kaikki käsityöläispanimon tuotteet.

Public House Huurteen kanssa samassa rakennuksessa pöhisevät Kaleva Brewing Companyn tuotteet, minkä takia hanasta löytyy aina vähintään kolmea oman talon tuotetta.

Sailor’s Bar & Grill Hatanpäään valtatiellä tarjoilee reilua grilliruokaa ja oluita meiltä ja muualta. Annoksia saatavana myös vegenä. Kokeile Fis’n’chips tai perinteinen Peremec!