Pubit ja Gastropubit - Visit Tampere

Pubit ja Gastropubit

17.10.2019

Tekeekö mielesi tutustua Tampereen pub- ja gastropubtarjontaan? Mielenkiintoisten pubien ja gastropubien määrä Tampereella on hurja, mutta tässä on muutama suosikkimme joihin piipahtamista et varmasti kadu!

 

Tampereen tunnetuimmat pubit

Vuodesta 1969 yhtäjaksoisesti samalla nimellä toiminut Salhojankadun pub on suomen vanhin brittityylinen pub. Juomavalikoimasta löytyy pääasiallisesti tuontioluita Euroopasta ja sen ulkopuolelta.

Tammelan pubiylpeys, perinteikäs olutravintola Pub Pikilinna on laskenut olutta hanoistaan jo yli 20 vuoden ajan. Paikka on tunnettu rakkaudestaan urheiluun, erityisesti jääkiekkoon ja rennosta ilmapiiristä.

Paapan Kapakka on legendaarinen jazzpubi Hämeenkadun ja Hatanpään valtatien kulmassa. Kesällä pubin edustan valtaa vilkas terassi, josta näkee suoraan pääkadun vilinään sekä kosken partaalle. Talvella lämmin miljöö kutsuu pakkasta pakoon.

Vuoden 2017 Olutravintolaksi valitun Konttorin vimmaiseen tahtiin vaihtuva laaja valikoima täyttää vaativankin asiakkaan toiveet. Kuvioon kuuluu myös penkkiurheilu sekä perinteikäs, joka tiistainen pubivisa.

Tampereen irlantilaisvahvistus O’Connell’s on kodikas pubi aivan rautatieaseman läheisyydessä. Livekeikkojen ja englanninkielisten stand up -iltojen ansiosta paikalla on kansainvälinen tunnelma ja tarjolla monipuolinen olutvalikoima.

Huurupiilo on kulttikapakka Kalevassa, jonka omistaja Patrick ja vaimonsa Ansku takaavat asiakkailleen kotoisan ja tervetulleen tunnelman. Pubivisat sekä keikkavierailut läheltä ja kaukaa kuuluvat viikoittaiseen ohjelmistoon.

 

Herkullista ruokaa ja kylmää juotavaa gastropubeissa

Maineikas jalkapalloon ja musiikkiin keskittyvä Gastropub Soho on  perinteinen pubi aivan kaupungin keskustassa. Herkullisen pubimenun lisäksi Sohossa voi nauttia hyvästä musiikista, urheilusta sekä viikoittaisista pubivisoista.

Panimoravintola Plevna on Finlaysonin alueella toimiva keskieurooppalaistyylinen ravintola. Ravintola tarjoilee oman panimon palkittuja tuotteita ja myös niiden kanssa hyvin yhteen sopivia ruokia. Kokeile esimerkiksi Siperia Stoutia, joka valittiin suomen parhaimmaksi olueksi vuonna 2015.

Gastropub Tuulensuu on belgialaistyylinen gastropub, joka on valittu monesti Suomen parhaimmaksi olutravintolaksi. Gastropub Tuulensuulla on vaikuttava valikoima oluita, joista kannattaa maistaa ainakin Lindemanin Lambik, jonka on tuottanut pieni belgialainen perhepanimo.

Ravintola Teerenpelin pienpanimon oluet ovat voittaneet kultamitaleita Suomessa. Aloita maistelu savuisella Suomi 100 Juhlaolut lagerilla, joka herättelee makunystyrät.

Gastropub Nordic on pohjoismaiseen juoma- ja ruokakulttuuriin erikoistunut ravintola. Panimo tuottaa konstailettomia oluita ja heidän Havu Nordic Ale oli toinen Suomi 100 juhlavuoden virallisen leiman saaneista panimo-oluista.

Kievari Kahdet Kasvot Kauppakadulla on erikoistunut kotimaisiin pienpanimo-oluihin sekä viskeihin. Lisäksi tarjolla maukasta ja edullista ruokaa, joka sopii mainiosti oluen kylkeen.

Ravintola Paja Bar on tribuutti Manserokille. Ruokalista sisältää muutaman rokkarin oman suosikkiannoksen ja sitä täydentävät paikallisten panimoiden yksinoikeudella hotellille panemat useat oluet. Täällä kannattaa kokeilla Ruby Jazz Alea, jossa on käytetty läheltä poimittuja pihlajanmarjoja.

Pyynikki Brewhouse on Pyynikin käsityöläispanimon ja Hans Välimäen perustama panimoravintola. Valikoima humalluttaa määrällään ja laadullaan, sillä saatavilla ovat kaikki käsityöläispanimon tuotteet.

Public House Huurteen kanssa samassa rakennuksessa pöhisevät Kaleva Brewing Companyn tuotteet jonka takia hanasta löytyy aina vähintään kolmea oman talon tuotetta.

 

 

Visittampere Salhojankadun Pub

Salhojankadun Pub

Salhojankatu 29, Tampere
Lue lisää
Visittampere Pub Pikilinna

Pub Pikilinna

Ilmarinkatu 9, Tampere
Lue lisää
Visittampere Paapan Kapakka

Paapan Kapakka

Koskikatu 9, 33100 Tampere
Lue lisää
Valmiit 3645

Olutravintola Konttori

Verkatehtaankatu 5, Tampere
Lue lisää
Visittampere O'connell's

O’Connell’s Irish Bar

Rautatienkatu 24, Tampere
Lue lisää
Pipe Smokers International Gig In Huurupiilo Laura Vanzo 2

Huurupiilo

Nyyrikintie 4, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Friends And Beers In Huurupiilo Laura Vanzo

Gastropub Soho

Otavalankatu 12, 33100 Tampere
Lue lisää
Plevna Brewery Pub & Restaurant Panimoravintola Plevna Laura Vanzo 6

Panimoravintola Plevna

Itäinenkatu 8, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere_Food on a plate at Gastro Pub Tuulensuu_Laura Vanzo

Gastropub Tuulensuu

Hämeenpuisto 23, 33210 Tampere
Lue lisää
Visittampere Teerenpeli

Teerenpeli

Hämeenkatu 25, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Glass Of Beer In Tuulensuu Laura Vanzo

Gastropub Nordic

Otavalankatu 3, 33100 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Glass Of Beer In Tuulensuu Laura Vanzo

Kievari Kahdet Kasvot

Kauppakatu 14, 33210 Tampere
Lue lisää
Visittampere Paja Bar

Paja Bar

Ratapihankatu 43, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Pyynikin Brewhouse Restaurant Laura Vanzo 2

Pyynikin Brewhouse

Verkatehtaankatu 2, Tampere
Lue lisää
Visittampere Huurre

Public House Huurre

Sammonkatu 46, Tampere
Lue lisää

Lisää luettavaa

Tampereen panimot
Panimot

Tampereen panimot

Pirkanmaalaiset pienpanimot niittävät mainetta Suomen ulkopuolellakin.
Lue lisää
Kauppahallin kahvilat ja panimot
Syö & Juo

Kauppahallin kahvilat ja panimot

Kauppahallista löytyy myös hurmaavia kahviloita ja maukkaita panimotuotteita!
Lue lisää