Siirry sisältöön
Kartta

Tampereella

Moro Sky Bar

Suomen korkeimman hotellin, Solo Sokos Hotel Torni Tampereen, katolla oleva baari tarjoaa loistavat näkymät keskustan ja Pispalan yli molemmille järville. Moro Sky Barissa on usein runsaasti muitakin ihailemassa näköaloja, mutta se ei haittaa – panoraamaikkunat takaavat loistavat maisemat joka pöydästä. Etenkin auringonlasku on mukava nauttia täällä, miksei vaikka drinkki kädessä. Sisäänpääsymaksua näköalabaariin ei ole, ei myöskään ostopakkoa. Selfien saa siis ottaa ihan ilmaiseksi! Ravintola on ikärajaton klo 18 saakka, jonka jälkeen alaikäiset ovat tervetulleita vanhempiensa seurassa. Vinkki: käytä hissiä A, jossa on suuri ikkunaseinä – jopa matkasi alas on mielenkiintoinen.

Ravintola Periscope

Ratinan kauppakeskuksessa sijaitsevasta ravintola Periscopesta avautuvat vaikuttavat näköalat kaupungin ja Pyhäjärven ylle.  Koko Tampereen teollisuushistoria on kuin käden ulottuvilla. Ravintolan ainutlaatuisista maisemista voi nauttia myös Periscopen avonaisella, valtavalla kattoterassilla. Terassin perältä löytyy viihtyisä saunaosasto Periscope Spa, jossa maisemista, juomista ja hyvästä seurasta pääsee nauttimaan kahdessa saunassa ja kolmessa jacuzzissa. Saunaosastolta on suora näkymä Ratinan stadionille, joten keikkoja ja pelejä pääsee katsomaan kuin VIP-aitiopaikalta!

Finlaysonin katto

Lähde kattokävelylle Finlaysonille! Roof Walk Finlayson Area tarjoaa mahdollisuuden päästä historiallisen rakennuksen katolle ihailemaan maisemia. Se on ainutlaatuinen elämys, jossa pääset näkemään ja kokemaan Tampereen historiaa ja maisemia aivan uudenlaisesta näkökulmasta.

Näsinneula

Näsinneula on Pohjoismaiden korkein näkötorni ja Tampereen maamerkki. 168 metrin korkeudesta saat täysin esteettömän näkymän pohjoiseen Näsijärven yli, ja etelään keskustan ja Pispalan yli Pyhäjärvelle. Näköalatasanteella on kiikareita, joilla voit tarkkailla ympäristöäsi yksityiskohtaisemmin. Ravintolatasanne on näköalatasanteelta vielä kerroksen ylempänä ja pyörii rauhallista vauhtia: täyteen kierrokseen menee 45 minuuttia. Parhaan kokonaiskuvan kaupungista saat siis istumalla paikallasi! Vinkki: vieraile näkötornissa ennen pimeää nähdäksesi henkeäsalpaavat panoraamamaisemat. Talvella näet lintuperspektiivistä myös Näsijärven retkiluisteluradan.

Pyynikin näkötorni

Pyynikin näkötorni on rakennettu maailman korkeimman jääkauden muodostaman soraharjun korkeimmalle kohdalle. Ja aivan kuin loistavat maisemat eivät olisi tarpeeksi – täällä paistetaan päivittäin myös maankuuluja Pyynikin munkkeja!

Pispalanharju

Yksi Tampereen maamerkeistä on kaunis puutaloalue Pispala ja sen näkymät värikkäiden talojen yli molemmille järville. Tämä postikorttimainen maisema on moneen kertaan kuvattu, mutta siihen ei kyllästy ikinä! Piipahda ainakin Pyykkimettän puistossa.

Tampereen seudulla

Kirkkoharju

Funkkistyylinen 1930-luvulla rakennettu Kirkkoharjun näkötorni sijaitsee Kangasalla Kirkkoharjun retkeily- ja ulkoilualueella keskustan läheisyydessä, ja se on yksi Kangasalan tunnetuimmista nähtävyyksistä. Näkötornista avautuu upeat järvimaisemat ja tornin kahvilasta voi ostaa maistuvia herkkuja.

Haralanharju

Myöskin Kangasalla sijaitseva Haralanharju on tunnustettu yhdeksi Suomen valtakunnallisesti arvokkaista maisema-alueista, ja se on inspiroinut mm. Sakarias Topeliuksen Kesäpäivä Kangasalla -laulun sävellykseen 1850-luvulla. Haralanharjun maisemia pääsee nauttimaan parhaiten puisesta näkötornista, joka on tavallisesti auki ympäri vuoden. Näkötorni on suljettuna 2022–2023 remontin vuoksi.

Helvetinjärven kansallispuisto

Helvetinjärven kansallispuisto sijaitsee Ruovedellä reilun tunnin ajomatkan päässä Tampereelta. Helvetinkolulla kohtaat häikäisevän kauniin näköalan. Mäntyjen latvat kurkottelevat taivasta, kalliossa näkyy syviä halkeamia ja maisemassa korostuvat kontrastit, kuten mysteeriset jyrkänteet ja peilityyni järvi. Helvetinportilta Helvetinkolulle ja takaisin vie yhteensä neljän kilometrin pituinen metsäreitti. Helvetinkolun näköalapaikka on syystäkin Suomen instagrammatuin maisema!