Siirry sisältöön
Kartta

Nuutajärven lasikylä

Nuutajärvi on suomalaisen lasin koti – Suomen vanhin lasikylä, jossa on puhallettu lasia vuodesta 1793. Lasiuunit kuumenevat ja eri alojen taidekäsityöläiset työskentelevät perinteikkäässä pruukimiljöössä, järvien ja metsien kainalossa.

Nauti elämästä Nuutajärvellä. Tutustu lasinpuhalluksen kiehtovaan kulttuuriperintöön ja taidokkaisiin nykytekijöihin. Varaa oma lasinpuhalluselämys, opastettu kierros tai vaikkapa joogatunti. Rentoudu luonnossa, herkuttele ravintolassa ja majoitu mukavasti kylähotellissa.

Herkuttele Pruuki Bistrossa ja nauti makoisat unet Kylähotelli 1793:ssa! Pruuki Bistro Nuutajärven Lasikylän sydämessä on koko kylän kohtaamispaikka, herkullinen ruokaravintola ja kodikas kahvila. Uusitussa hotellissa on 18 uniikkia huonetta.

Oletteko tulossa vierailemaan isommalla porukalla? Nuutajärven Pruuki tarjoaa kattavat palvelut ryhmille. Nuutajärven Lasikylässä järjestätte unohtumattoman vierailupäivän esimerkiksi lasinpuhalluksen parissa, opastetulla kierroksella pruukimiljöössä tai nauttimalla luonnosta läheisissä järvimaisemissa. Kokous- ja saunatilat sijaitsevat 1850-luvun lasitehdasmiljöössä. Majoitus järjestyy uudistetussa, perinteikkäässä Kylähotelli 1793:ssa, ja maukas aamiainen, lounas ja ala carté ravintola Pruuki Bistrossa viimeistelevät elämyksen.

Katso lisätiedot

Elämyspuutarha Pölkinvuori

Pölkinvuori on enemmän kuin puutarha – se on elämys kaikille aisteille. Pölkinvuori sisältää luonnonkauniissa maisemassa unohtumattoman kokemuksen elämyspuutarhasta, sipulikukkapuistosta, laajasta taimistopalvelusta ja hyvistä kahvilatuotteista. Koettavaa riittää keväästä syksyyn, myös nelijalkaisille, jotka ovat kytkettyinä tervetulleita. Aluetta kiertää n. 1 km:n luontopolku. Näköalatasanne on 163 m merenpinnasta, ja sieltä on upea metsämaisema.

Katso lisätiedot

Kajabacan viinitila

Kajabacan viinitilan korkealaatuiset käsityöläistilaviinit syntyvät laadukkaista, omien viherherukka- ja karviaispensaiden käsin poimituista marjoista. Marjat kasvatetaan omalla marjatarhalla luontoa arvostaen. Luonnon monimuotoisuus ja pölyttäjien elinvoimaisuus luovat puitteet tarhan hoitamiselle. Marjatarhan antimista valmistetaan kylmäpuristamalla mehun viineihin ja limuihin. Kylmäpuristaminen säilyttää marjojen runsaat vitamiinit ja hivenaineet, lisäksi marjojen maku säilyy aitona. Kylmäpuristettu mehu, oman porakaivon raikas vesi, minimaalinen määrä lisäaineita sekä rauhallinen käymis- ja kypsytysvaihe tuottavat viineihin runsaan ja vivahteikkaan makukirjon. Viinit pullotetaan lasin sijasta ympäristöystävällsempiin, Suomessa tehtyihin PET pulloihin.

Lue lisää

Tutustu myös Visit Urjalan verkkosivustoon